Miért van az, hogy szinte minden vallásban, kicsiben, nagyban, ismertben, nem ismertben, a legtávolabbi bennszülötteknél is megfigyelhető, hogy a vallásukban várnak valakit visszatérni a földre, aki megszabadítja őket?
Nem vagyok benne biztos, hogy mindannyian várnak valakit. Azt hiszem a muszlimok nem, a buddhisták sem (dalai láma menetrendszerűen érkezik:-), valószínűleg a hinduk sem. Az ókori vallások (görög, római, germán, kelta) sem vártak igazán senkit, bár ott átjárható volt a világ istenek és emberek között.
Valójában a vallások többsége nem vár senkit vissza.
"A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:45"
Akkor te most "keresztényként" arra célzol, hogy Jézus csak felhasználta a tömegeket?
Az összes jelentős vallásnak van egy közös pontja: minden (vagy majdnem minden)vallás nagyon hasonló módon képzeli el a világmindenség történetének folyamát, ez az "elveszett paradicsom mítosza:"
1. Régen/ a világ kezdetén létezett egy idillikus, harmonikus állapot, amikor az ember még egységben élt a természettel és a transzcendenssel.
2. Ez az állapot valami miatt (ált. az emberek hibájából) elromlott, megváltozott, az ember elszakadt a természettől, Istentől, stb.
3. A valamikori harmonikus állapot egyszer majd helyre fog állni, az ember feladata ennek az elősegítése.
Szerintem ezért lehet benne szinte minden vallásban a várakozás motívuma, nem csak a keresztényben. És ez szerintem nem csak a vallások "koholmánya", hanem olyasmi, amit egy kicsit minden ember így érez a szívében. Szerintem nagyon érdekes, hogy ez az összes nagy régi világmagyarázó elméletben benne van. Biztos nem véletlenül.
A vaisnava hit szerint:
Minden világkorszak végén eljön Isten(Visnu),hogy lezárja a korszakot.
Most a negyedik,egyben utolsó korszakot éljük(Kali-yuga),ennek végén eljön Kalkí,fehér lovon,karddal a kezében,hogy lezárja ezt a korszakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!