Valóságos Istenben bízol?
Nem, mert nem valóságos. Jól megvagyok láthatatlan barát nélkül is.
Szerintem így a 21. század környékén ideje lenne kinőnie az emberiségnek az olyan dolgokat, mint például a vallás...
Igen, én állítom hogy Isten valóságos mivel a Szentlélekkel már találkoztam, így történt:
Miután felnőttkorban megtértem elhatároztam hogy mindenképpen el kell mennem egy Élet a Lélekben szemináriumra. El is mentem az Emmausz közösséghez. Egy elég jó kis csapatba lettem beosztva, csak egy fura alak volt köztünk aki akupresszúrával foglalkozott és akinek a kezéből állítólag energia (erős melegség) tudott sugározni és ezzel gyógyított is. Róla nem nagyon tudtuk eldönteni hogy ez a dolog Istentől van-e. Erről sokat vitatkoztunk és ez eléggé hátráltatott minket sajnos. Viszont volt egy lány is a csapatban aki meg Medjugorjéban tért meg és nagyon érdekes dolgokat mesélt. Neki saját állítása szerint Medjugorje óta sokszor jelent meg a Szűzanya és Jézus. Egyszer amikor a szemináriumra betegen jött és a közösség vezetője imádkozott a gyógyulásáért (csak néhány szavas ima volt) egészen eltelt a Szentlélekkel. Olyan volt mintha aludna és látszott rajta hogy nagyon nagy békességet él meg.
Amikor az utolsó alkalommal kézrátétellel imádkoztak értünk akkor nem nagyon történt semmi különös azt leszámítva hogy amiért a közösség vezetője imádkozott az leírtuk és abból lehet következtetéseket levonni. Nekem pl. azt mondták többek között hogy türelmet fogok kapni.
Szóval akkor nem nagyon történt semmi (pedig én azt vártam hogy mindenki prófétálni fog meg nyelveken imádkozni meg minden :)) de néhány hónappal később valóban teljesen betöltött a Szentlélek. Úgy történt hogy éjjel aludtam és egyszer csak arra ébredtem hogy magamban ezt mondom: "Átadom Neked a félelmeimet." És ahogy ezt kimondtam egy pillanat alatt rendkívül erős forróság töltött be a lábujjamtól egész a fejem tetejéig. És a legforróbb a szívemnél volt, ott úgy éreztem hogy a Szentlélek kiégetett valamit (talán a félelmeket). A forróság nem fájt de annyira erős volt hogy nagyon kellett erőlködnöm hogy fekve tudjak maradni mert a lábaim és karjaim kezdtek volna mozdulni az erős forróságtól. Azért nem akartam mozogni mert a feleségem mellettem aludt és nem akartam hogy felébredjen mert valószínűleg csak furán nézett volna (ő nem hívő).
Később arra is rájöttem hogy miért mondtam azt hogy átadom a félelmeimet. Azért történt ez mert minden reggel egy egy mondatos imával átadom a szabad akaratomat Jézusnak. Ez azt jelenti hogy bármikor cselekedhet helyettem vagy rajtam keresztül. Azt hiszem a legtöbbször ez úgy történik hogy én észre se veszem. Ebben az esetben viszont tudtam hogy ezt a mondatot nem magamtól mondom ki hanem inkább olyan volt mintha valaki kimondta volna énbennem, helyettem. Tudom furán hangzik de éreztem hogy ezt most nem magamtól mondom.
Természetesen valóságos Istenben bízom. Ha nem lenne valóságos, akkor miért bíznék benne?
AZ előttem szólók olyanokat mondanak, hogy "kitaláció, mese, Isten nincs". Pedig van. Attól, hogy ők nem ismerték meg Istent, ettől még van. Egyszerűen ők még nem tapasztalták meg ezt, ezért a saját tapasztalatukat vetítik ki másokra, és általános következtetéseket vonnak le.
Olyan, mint ha azt mondaná egy vak: én még nem láttam színeket, tehát nincsenek színek. Attól, hogy ő nem látta, még vannak színek és a látók látják is!
A hit nem a nem létező dolgokba kapaszkodik, hanem a "nem látható" dolgokba veti bizalmát. Ugyanis vannak "nem látható", mégis valóságos dolgok. Isten pl nem szemmel látható, mégis valóságos. Megtapasztalható, valóságosan.
Én ezt azért mondom, mert megtapasztaltam, hogy Isten igenis létező Isten, nem kitaláció és nem mese. Ezzel nem egyedül vagyok. És teljesen hidegen hagy, ha olyan emberek, akiknek nincs tapasztalatuk Istenről, azt mondják, hogy nincs Isten. A helyükben én is ezt mondanám. De hazudnék, ha most, mindezek után, azt mondanám, hogy nincs Isten.
Csak rávezetésként: vizsgáld meg a teremtést. Nem látod a teremtőt, de látod a hatását. Ha valaki értelmesen vizsgálja a dolgokat, logikus, hogy a semmiből nem jöhet létre egy ilyen bonyolult világegyetem.
Vagy el tudjátok képzelni, hogy egy darabokra tört automata órát egy dobozban addig rázogatsz, amíg össze nem áll egy tökéletesen működő szerkezetté? Mennyivel bonyolultabb az ember, a teremtés ettől???
hol olvastátok ezt a "láthatatlan barát" szöveget? melyik oldalon vagy könyvben vagy filmben volt? komolyan kérdezem mert az utóbbi időben láttam csak elterjedni és azóta nagyon megy.
én mondjuk láttam a 9gag oldalán...
# 3/5
10ből 1 eset, a többi 9ben meg nem válik valóra
# 4/5
ha valaki olvassa a bibliát, és rájön, hogy értelmetlen az egész, akkor valószínűleg ahhoz is van esze, hogy saját gondolatai legyenek, így nincs mit megismerni istenen
attól hogy, valaki beszed bogyókat és színeket lát, még nem biztos, hogy az ok a színek ott is vannak
a dolog kétfelé is igaz
isten nem megtapasztalható, vagy akkor isten nem az, aminek leírja a biblia. meg attól hogy valami nem látható, nem jelenti azt, hogy létezik is. a gravitáció sem látható, de bármikor bebizonyítható, míg istenről ez nem mondható el
ha valaki értelmesen vizsgálja a világot, arra is rájön, hogy a valaminek lennie kellett valamiből, tehát ki teremtette istent, vagy ennyi erővel a világegyetem is örökké volt.
tipikus hiba, hogy a hívők ilyen példákat hoznak. bocsánat, de órással találkoztam már, de istennel még nem. mellesleg az órást is teremtette valaki, akkor ki teremtette istent?
szerintem nyilvánvaló, hogy a hívőknek a logika nem az erősségük
# 5/5
szerintem mindenki máshol látta, vagy maga találta ki. ez annyira kézenfekvő irónia, hogy nem kell hozzá nagy terjedés. bár igaz, hogy az ateisták egy része nem lesz gondolkodó ember attól, hogy nem hisz, de szerintem nem divat.
Ezt mondom. Azok akarják megmondani, hogy Isten nem megtapasztalható, akik nem tapasztalták meg.
Ismét tanúbizonyságát adjátok, mennyire ostoba is az ember, aki meg akarja mondani, hogy ÉN mit tapasztalhattam meg, és megmagyarázza, hogy ÉN nem tapasztalhattam meg olyat, mert az nincs. De van, és valóságos. Nem csak én tapasztalom, hanem sok más is. Az, hogy neked nincsenek ilyen irányú tapasztalataid, nem jelent semmit.
Továbbá: a bizonyíthatóságról. Isten bizonyítható, csak a TE eszközeid korlátozottak. Attól, hogy nem érsz fel ehhez, attól ez még valóság. Mondj amit akarsz.
Aki az oázist elérte, azt nem hatja meg, ha a szomjas ember a délibábok valótlanságáról ír tudományos értekezést!
# 7/8
már nem azért, de hogyan tapasztalhatnám meg istent, ha egész eddigi életemben csak arra láttam bizonyítékot, hogy az ártatlanok is szenvednek és a gonoszak is boldogulnak, sőt, általában pont fordítva van mint a bibliában? minden eddigiek szerint senki sem törődik velünk, és hiába mondjuk azt, hogy de igen, én megtapasztaltam, ha 10ből 9 ember az ellenkezőjét tapasztalja, és az az 1 is csak abban hisz amiben hinni akar?
hol van isten, amikor egy gyerek torznak születik és egész életét fájdalomban éli le? és ebben hol az igazság, ha közben a hitetlenek boldogan élik életüket?
ja majd a túlvilág... amiről semmi tapasztaltunk nincs. isten miért kivételez azzal a 10ből 1gyel akik megtapasztalják őt? miért nem nyilatkozik meg egyértelműen mindenkinek? miért kell bújkálni?
mindegy, én vagyok a bolond, ha valaki hinni akar, úgyis hisz benne. még ha tegyük fel valóban létezik is isten és megtapasztalod a jelenlétét valahogyan. miért pont én? miért nem azok a leukémiás gyerekek gyógyulnak meg, akik hisznek istenben, miért pont azok a rákos emberek, akik ateisták?
igen, bizonyára én vagyok az ostoba, mert nem istennek hívom azt, ha szerencsém van az életben... egyáltalán miről beszélsz? neked mi isten?
nem érek fel :D szerintem meg hinni egyszerűbb mint empirikus módszerekkel bizonyítani a létezését. számomra egy öreg könyv szöveggyűjteményekből nem bizonyíték
na mondj csak egyetlen példát, ami megfelelő eszköz isten bizonyításához
érdekes, én is így gondolom, csak szerintem te meg túl sokat ittál, és ezért látsz délibábokat
a tudományos értekezésekben legalább vannak tények, amik bizonyíthatók, nem úgy mint a hiedelmek, amiben csak hinni kell bizonyítékok nélkül
persze engem megkérdőjelezel, de bizonyítékot nem tudsz felsorolni. jellemző. :)
Nekem semmi bajom az ateizmussal, csak a szűk látókörűséget és a rosszindulatot nem állhatom. Nem szeretem ha az értelmi képességeimet a hitem alapján állapítják meg. Vannak empirikus módszerekkel dolgozó tudósok, akiket épp a tudomány vezetett el Istenhez, vagy csak nem akadályozta meg a hitüket soha egy percre sem. De ebbe a vitába ne menjünk bele. Hála Istennek van sok értelmes ateista akivel normálisan lehet erről beszélgetni. Én csak azt nem értem, hogy konkrétan ERRE a kérdésre miért válaszol olyan valaki, aki semmilyen Istenben nem bízik?
Ami a szenvedést illeti, nagyon értelmes magyarázata van, de gondolom, ez nem érdekel senkit, mert rinyálni és egy nem létező Istent hibáztatni könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!