Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg igaz amit az osztályfő...

Tényleg igaz amit az osztályfőnököm mondott, és én vagyok túl lázadó, vagy nem igaz, hanem inkább ő reagálja túl? (lenn)

Figyelt kérdés

Szóval a sulim keresztény. És arról beszélt egyik ofőn, hogy nem szabad világi zenét hallgatni, mert a világi előadók közül, szinte az összes bu_zi/lesz_bikus/bi_szex. Nem is értettem mit izél ott ennyire, meg behozta Katy Perry egyik számát (I kissed a girl) és felolvasta magyar fordítással. És azt mondta ez undorító. Ebben én is bár egyetértettem, mert nem bírom egyiket sem a fenn említettek közül, de már a végén eléggé túlzásba vitte az oltogatásukat... És nagyon zavaró volt, hogy mindenki szinte az osztályból, csak az ilyen bigott keresztény családból származók nem, de egybként mondom mindenki világi zenéket hallgat. Kamasz vagyok, de nem tudom felfogni, ahogy ott mondta, hogy ha ezt ilyen nagy keresztények látnák hogy mi miket hallgatunk (mert fel kellett írni egy lapra miket hallgatunk), akk elsírnák magukat -.-

Apukám könyörgött hogy hagyjam abba mikor ezt elmeséltem neki, és azt mondta, hogy borzalmasan túlzásba viszi. Anyukám nem nagyon mondott rá semmit.

Igaza volt ofőmnek? Vagy inkább nekem és a szüleimnek, hogy túlreagálta? Nem bűn az, ha keresztény létemre világit hallgatok?

2012. máj. 10. 20:53
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:

Túlreagálja,ne vedd komolyan.Figyelj,szerinted hányan figyelnének fel Perjésy Katira,ha arról énekelne,hogy milyen szép kék az ég ma délelőtt? persze,hogy egy leszbikus dalszöveg sokkal érdekesebb a tini társadalom számára,erről szól a média többek között.Persze azért azt jó ha tudod,hogy ezt a dalszöveget is a Sátán írta neki éjfélkor teliholdnál,úgyhogy nagyon kell vigyázni,és a fordítva lejátszott "öld meg anyád!"üzenetekről még nem is beszéltünk..../igen,nem csak Madonna sátánista!/:-)

Az ilyen nagy keresztényekkel kapcsolatban nekem meg az a vicces,hogy azt hiszik,hogy ők milyen egészségesek,meg a tudatlan világtól függetlenek,közben meg fél percre nem tudják félrerakni a vallási dolgaikat,amiktől mániákusan függenek,szóval mi a siralmas,és honnan nézve,na nem folytatom tovább,érted,hogy mire gondolok.

2012. máj. 11. 18:24
 52/63 anonim válasza:

ma 17:53as kommentelővel mindenben teljesen egyet értek ezek a világi zenék tényleg nagy hatással vannak rád, én ezt tudom mert én ebben benne voltam. Láttam, hogy az osztálytársaim milyen lazán vesznek mindent és milyen boldogok (most utólag tudom, hogy egyáltalán nem boldogok, sőt akikről azt hiszed, hogy milyen jó nekik, nekik minden jól megy, az sem úgy van, úgy látod, hogy nekik minden jó, de közben lehet, hogy otthon a szüleivel mindig veszekszik és lehet, hogy ő is érzi, hogy nem teljes az élete, valami hiányzik (Isten), de nem tudja, hogy mi) szóval a lényeg, hogy láttam, hogy láttam az osztálytársaim és én is szerettem volna olyan lazán venni mindent, szerettem volna csajozni, szerettem volna bulizni, és olyan zenét hallgattam amilyet ők (pitbull, dubstepp, taio cruz, lmfao...) és éreztem, hogy valami nagyon nincs jól és valami hiányzik az életemből Isten. Ezután hallottam olyan igehirdetéseket és bizonyságtételeket, amik nagy hatással voltak rám és egyre közelebb kerültem Istenhez, amiért nagyon hálás vagyok neki

Így erre vissza nézve tényleg azt tudom mondani, hogy azok a zenék amiket hallgatsz nagy hatással vannak rád

Az pedig, hogy attól a lánytól az ofőd elvette a telefonját és az SMS-eit nézegette, az már tényleg túlzás volt, amihez alapvetően joga sincs

És azt sem tartom jó ötletnek, hogy zónákra osztotta a termet fiúk és lányok között, abban lehet igaza van, hogy nem a legjobb ilyen korba már pasizni/csajozni, de azért barátságok attól még lehetnének

2012. máj. 11. 21:32
 53/63 anonim ***** válasza:

Ha az osztályfőnök kersztény zenét akar akkor itt egy kis keresztény hard rock: Thousand Foot Kruch

http://www.youtube.com/watch?v=9_Ub6pW71Zs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=PD2Td_fpCCo&feature=related

2012. máj. 12. 15:48
 54/63 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Első reakcióm, hogy sajnállak. Stílusod alapján értelmes emberke vagy, bár kissé már megfertőztek.De ez nem probléma, mert van önálló gondolkodásod.

Nem könnyű a válasz. Talán azt mondanám, sürgősen változtass sulit, de nem mondhatom, mert úgy írsz az osztálytársaidról, egyes tanáraidról, hogy ilyen javasolni felelőtlenség lenne. Azt azonban leírom, hogy véleményem szerint az osztályfőnököd egy bigott fanatikus ember, aki mindent és mindenkit terrorizál, ami nem az ő elképzelése szerint van. Ha valami, akkor ez eredményez birkanépet, gondolkodás nélküli automatákat. Gyanítom, ez a célja, még ha tagadja is.

Írásod alapján édesanyád nincs abban a helyzetben, hogy ezekben a kérdésekben támaszod legyen.

A másik középiskola keresése célszerű lenne ugyan, de úgy látom, nincs reális esélyed rá, ilyenek a körülményeid.

Kíváncsi vagy mások véleményére, mit lehet felelősen mondani?

Járj az iskoládba és tanulj minél többet, azt később sem veheti el senki tőled, és jó alap az önálló gondolkodásra. Gondold végig, melyik tantárgy tetszik, mit tudnál életcélnak elképzelni, és tudatosan készülj belőle olyan alaposan, amennyire csak lehet.

Ellenállni csak olyan mértékben érdemes, ami nem hátrányos számodra, egyelőre nem vagy független. Sajnos az élet már most megtanít arra, hogy nem kell mindig a gondolatainkat és véleményünket hangosan megfogalmazni. Néha jobb, ha megtartjuk magunknak. ez nem cinizmus, hanem racionális védekező reflex. Keress olyan barátokat, akikkel megérted magad, és kerüld a fanatikusokat. Nem fizikailag,hanem úgy, hogy a jelenlétükben nem mondasz véleményt, provokációra kitérsz, ha másképp nem megy, mondd, amit hallani szeretnének, ez még nem hazugság.

Szüleiddel semmiképp se kerülj ellentétbe, kérd ki a tanácsaikat, de jogod és lehetőséged van mérlegelni. A mérlegelés képességét egyébként is sok próbával, időnként kudarcokon át lehet elsajátítani. De ez a független, önálló és toleráns gondolkodás, ezáltal a boldogság feltétele. Később majd tapasztalni fogod.

A világi zenék hallgatása csak bigott fanatikusok kívánsága, egyetlen vallás alapkönyvében sem találod meg ezt a tilalmat. Persze az ember az ízlését hívja segítségül a válogatáshoz. A jó ízlés pedig a tudásból és humánumból táplálkozik.

Végezd el a középiskolát, légy mindenre nyitott,ami nem durva, és emberellenes. De ezt magad próbáld eldönteni, vagy olyanoktól kérj tanácsot, akiket már kipróbáltál.

Meg tudod állni a helyed. Kis biztatásra persze időnként mindenkinek szüksége van.

2012. máj. 12. 18:26
 55/63 A kérdező kommentje:

Mondom, két nyelvet tanulok ingyen. Francia és angol. Nagyon jól mennek, így olyan gimibe megyek, ahol lehetőségem van továbbképezni magam, hisz már 8. le szeretném tenni angolból a középfokot.

Sulit nem tudok váltani, mert mondom a szüleim féltenek az egyedüli hazameneteltől. Ezért oda kell járnom még 8. osztályig.

Aztán a gimiben már mehetek haza egyedül, de oda is 5 évet fogok járni a 4 helyett, mert nyelvi tagozatra megyek.

Így hamar túl vagyok rajt, mert mindjárt vége van az évnek.

A szüleim igyekszenek mindent megadni nekem, anyukám és apukám kedvesek, és köszönöm a tanácsokat eddig is.

Bár rágom anyumék fülét, hogy hadd menjek át egy másik keresztény suliba (nővérem is odajár), de nem engedik, azt mondják, majd 8. után. :(((

De kíváncsi vagyok még a véleményekre, írjatok!

2012. máj. 12. 18:45
 56/63 anonim ***** válasza:
Pesten jársz suliba?
2012. máj. 14. 10:55
 57/63 anonim ***** válasza:
Az ofőtöket ajándékozzátok meg egy műanyagipari fröccsöntött termékkel-az se baj,ha zizeg és adapteres-hátha nem lesz ennyire hiperaktív.:)
2012. máj. 15. 19:21
 58/63 A kérdező kommentje:

Utolsó: :DD

Ja és igen ha elolvasod az előző kommenteket, akk Bornemiszába.

2012. máj. 21. 15:53
 59/63 anonim ***** válasza:

A hit gyüli hittételeit nem ismerem. Hallani jókat nem szoktam róluk.

Vallás-függetlenül azt mondom, hogy lehet, hogy igaza volt a tanárodnak.

A zenék, a klippek tudat alatt képesek rögzíteni egy világképet, gondolkodásmódot, amit nem fogsz magadtól észrevenni. Egy Lady Gaga klippról láttam egy magyarázatot, és elámultam, hogy mennyi szimbólunvan belecsempészve, ami tudat alatt, igenis hat.

És nem pozitív értékeket közvetít!

2012. máj. 29. 20:53
 60/63 anonim ***** válasza:

Én is keresztény vagyok, gyakorlom is a vallásomat. A mi felekezetünknek az az álláspontja a zenéről, hogy ne hallgassunk olyasmit, aminek a szövege vagy a dallama nem tetszene az Úrnak, tehát az erőszakot, házasságon kívüli szexuális kapcsolatot stb. pozitív színben tünteti fel. Ezen kívül még az erőszakos dallamú zenék kerülendők.

A gyülekezetben szoktak szervezni táncos bulikat és más ifjúsági rendezvényeket, ezeken mindenféle stílusú zene szól, maiak is, amennyiben a szövegük és a dallamuk megfelelő.

Szóval szerintem majdhogynem nincs olyan zenei stílus, amely kategorikusan rossz, minden stíluson belül vannak jó és nem hallgatandó számok is.

Segíthet eldönteni, hogy egy zeneszám megfelelő-e, ha a hallgatása közben figyelsz az érzéseidre: ha nem támad kedved erőszakoskodni, helytelen szexuális kalandokba keveredni vagy hasonlókat tenni, akkor az a zene jó.

2012. máj. 30. 15:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!