Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg igaz amit az osztályfő...

Tényleg igaz amit az osztályfőnököm mondott, és én vagyok túl lázadó, vagy nem igaz, hanem inkább ő reagálja túl? (lenn)

Figyelt kérdés

Szóval a sulim keresztény. És arról beszélt egyik ofőn, hogy nem szabad világi zenét hallgatni, mert a világi előadók közül, szinte az összes bu_zi/lesz_bikus/bi_szex. Nem is értettem mit izél ott ennyire, meg behozta Katy Perry egyik számát (I kissed a girl) és felolvasta magyar fordítással. És azt mondta ez undorító. Ebben én is bár egyetértettem, mert nem bírom egyiket sem a fenn említettek közül, de már a végén eléggé túlzásba vitte az oltogatásukat... És nagyon zavaró volt, hogy mindenki szinte az osztályból, csak az ilyen bigott keresztény családból származók nem, de egybként mondom mindenki világi zenéket hallgat. Kamasz vagyok, de nem tudom felfogni, ahogy ott mondta, hogy ha ezt ilyen nagy keresztények látnák hogy mi miket hallgatunk (mert fel kellett írni egy lapra miket hallgatunk), akk elsírnák magukat -.-

Apukám könyörgött hogy hagyjam abba mikor ezt elmeséltem neki, és azt mondta, hogy borzalmasan túlzásba viszi. Anyukám nem nagyon mondott rá semmit.

Igaza volt ofőmnek? Vagy inkább nekem és a szüleimnek, hogy túlreagálta? Nem bűn az, ha keresztény létemre világit hallgatok?

2012. máj. 10. 20:53
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 A kérdező kommentje:

Mondtam anyuéknak hogy engedjenek másik suliba át, az is keresztény, de nem, mert féltik még a "kicsi" lányukat :))

Nem tudnánk megoldani a hazautat :((( DE mrá csak 2 év vagy kicsi több, kibírom :)

2012. máj. 10. 22:08
 32/63 anonim ***** válasza:
Hát a Slipknot után TÉNYLEG mentő viszi el... (Honlapjukon van olyan, h sérülések, mittomén milyen törések, mert ezek a vadbarmo (tényleg azok) szétverik egymást a koncerteken...)
2012. máj. 10. 22:14
 33/63 A kérdező kommentje:

Ő meg a beyoncétól akad ki :'DDD

Ja mielőtt még bárki megkérdezné miért írok este negyed tizenegykor, akkor csak annyi az indokom, hogy holnap lightos napom lesz :DD.

De ne legyen off, visszatérve a zenékre meg a hasonló dolgokra: Van valakinek tanácsa, hogy hogyan hallgathatnék úgy zenéket és milyet, hogy ne szóljon meg senki érte vagy ha megint elkezdene erről dumálni az osztályfőnök, akkor mit mondjunk neki, hogy ne mondja többször ezeket?

2012. máj. 10. 22:18
 34/63 anonim ***** válasza:
Hagyd rá. ő ilyen, nem fog változni a véleménye. Egyébként meg olyan zenét hallgatsz amilyen akarsz, senkinek semmi köze hozzá. Legalábbis szerintem.
2012. máj. 10. 22:23
 35/63 Snapette ***** válasza:

Már eleve a megnevezéssel bajom van kicsit, ugyanis az, hogy van zene és van "világi" zene egyértelműen két kategóriára osztja a zenéket: jó és rossz, és az úgynevezett világi zene egyértelműen rossz. Hogy az agyam tud zsibbadni attól, hogy ezek a zenék a sátán üzenetei meg hasonlók, az egy dolog, és az az én privát bajom, de nagyon szeretném, ha valaki megpróbálkozna egyszer azzal, hogy szisztematikusan és érvekkel bizonyítsa be, hogy hogyan sátánista vagy ördögi pl. a Queen, vagy a Savatage vagy a Symphony X, vagy ... jobb, ha megállok.

Tudod te konkrétan milyen érveket szoktak felhozni az ördögi mivoltuk ellen? (Lásd Beatles és Led Zeppelin pl.) És te el tudod hinni azokat? Mert ha igen, akkor hagyd a fenébe és ne hallgass semmit, csak amit a gyülekezeted megenged. Ha meg neked is túlzásnak, értelmetlennek és logikátlannak tűnik, akkor fogadd el, hogy a zenének sosem az volt a lényege, hogy sátánistát vagy vallásost neveljen belőled, és hallgass, amit szeretnél.

2012. máj. 10. 22:53
 36/63 anonim ***** válasza:
18%
Az osztályfőnöködnek teljesen igaza van úgy mondom hogy nem vagyok vallásos de ez az undorító liberalizmus megfertőz mindent és mindenkit. Egyszer kerülnék hatalomra olyan rendet raknék itt az országba a hozzád hasonlóak között. Lehet hogy beteges amit csinál de igaza van. Nem is értem hogy lehet ilyen sz*r zenéket hallgatni. Szerintem aki ezt a sz*rt hallgatja 90%-uk csak azért halhatja mert mások is ezt hallgatják.
2012. máj. 10. 23:14
 37/63 anonim ***** válasza:

Mit is jelent pontosan, hogy "világi zene"? Rákerestem, de nem igazán azt találta, amire te gondolhatsz, én még nem igazán hallottam ezt így.

Most, hogy írtál róla, elolvastam a szám szövegét, és elég gagyi, hogy úgy mondjam. Tehát nem tetszik a szám konkrét mondanivalója, mondjuk lehet, hogy más ezt élvezhetőnek találja. Azonban azt sem gondolnám, hogy az ördög tereménye volna, azért annyira nem nagy durranás. És különben is, miért foglalkozik ilyenekkel egy tanár az iskolában? Szerintem semmi köze hozzá, hogy te milyen zenét hallgatsz, és ahhoz sincs joga, hogy elbírálja azt, aki olyat hallgat, ami nincs az ő kedvére - vagyis joga az lehet, de nehogy már akárki is komolyan vegye, teljesen abszurd még csak belegondolni is. És kit érdekel, mit gondolnak a "nagy keresztények"? Ennek SEMMI köze nincs a zenékhez.

Jajj, nevenincs keresztény előadók fiataloknak? Önkéntelenül is fölfordult most a gyomrom, az apukádhoz hasonló a véleményem, itt hagyjuk abba. Ahhoz sincs semmi köze, hogy ti milyen házaséletet fogtok élni, véleményem szerint. Az ilyen "lányok jobban a fiúknál" kijelentésekről meg csak annyi, hogy az lenne a legjobb, ha nem gondolkodnának így az emberek. Neked nem arra kell készülni, hogy "engedelmeskedj a férjednek", és a lányok sem jobban a fiúknál. A vicc más, természetesen.

Nem értem, miért volna baj a zenehallgatással. Ha te esetleg például pogány hittel kapcsolatos zenét hallgatnál, akkor rosszallóan tekintenének rád, vagy mi? Ugyan már, ez nevetséges.

A filmekkel teljesen ugyanaz a helyzet, mint a zenékkel, mint ahogyan te is írtad. Mi közük hozzá? Miért leszel te attól kevesebb, ha megnézed az Alkonyatot vagy A gyűrűk urát? Én olvastam mindkettőt, és garantálom, hogy az előbbi semmi más hatással nem volt rám, csak azzal, hogy éreztem, mennyi időt vesztegettem rá, mert a történet számomra igazán átlagon aluli lett a végére, de másnak tetszhet, élvezheti. A gyűrűk ura viszont minden, csak nem "káros".

Durva, hogy ilyenek léteznek. Csak akkor menj a sulid gimijébe, ha jól meggondoltad. Nem, te normálisnak tűnsz, néhányan meg homokba dugott fejjel élnek. Most látom, milyen zenéket hallgatsz, teljesen átlagos. Vivaldi és Beethoven különben szerintem jó, meg Mozart is, jól nézhetett ki, hogy az egész osztály csak és kizárólag azt hallgatja :D

"- Zóna szerűen elválasztott minket az ofőnk a fiúktól az osztályban, és megszabályozta hová lehet lépni, és meddig lehet elmenni, és ha valaki belép a másik zónájába akkor büntetést kap. Ezzel akarta elkerülni a fiúés lányok közötti mélyebb kapcsolatokat."

Mi? Jézusom... És miért ne lehetne mélyebb kapcsolatotok fiúkkal? Az nem csak szexualitás és hasonlók lehet. Hallottak már olyanról esetéeg, hogy "barátság"?

Én és még sokan meg tudjuk mondani, hogyan hallgass zenét: tett be a gépen/CD-n/telefonon/akármin, és hallgasd.

Ha át szeretnél menni másik iskolába, próbáld meg, bár ha nem tudod megoldani az utazást, az kellemetlenebb.

2012. máj. 10. 23:57
 38/63 anonim ***** válasza:

Jézusom, mi köze ahhoz az ofőnek, hogy milyen zenét hallgatsz? Én is keresztény vagyok, igaz katolikus, de még soha eszembe se jutott, hogy ne hallgathatnék "világi" zenét, szeretem Lady Gagat és Katy Perry-t is, nem kell komolyan venni az ilyeneket, plusz általában nem is figyelek a szövegre. :D

Szóval szerintem túlreagálta a tanár, de hogy mit lehetne ellene tenni? Passz. Úgy se foga megérteni, hogy nem száll meg ettől az ördög, próbáljátok kerülni a témát ha lehet, ha meg belelendül egy ilyen beszédbe, ne ellenkezzetek, akkor gyorsabban vége lesz. :D

2012. máj. 11. 00:50
 39/63 anonim ***** válasza:

Akkor akadjon ki, ha 12 évesen black metalt hallgattok. :D Egyébként attól még, hogy valaki hallgat black metalt, nem lesz feltétlenül sátánista, mert ismerek olyat, aki szereti az ilyen zenéket is, közben meg KERESZTÉNY!

Az ofőd meg Katy Perry-n van kiakadva? :DD Ez megszállott... semmi köze hozzá, hogy mit hallgattok. Miért fáj az neki, ha valaki más? Nincs baj azzal, ha azt hallgatod, amit szeretsz, ebbe ő nem szólhat bele. Ne várja el, hogy kényszerből keresztény nevenincs előadókat hallgassatok. Közben meg a könnyetek kicsordul, mert olyan szar..

És mi az, hogy "elzár" a fiúktól? Ezzel párhuzamosan meg azt mondja, hogy engedelmeskedjetek majd a férjeteknek...

Ez egy őrült, szerintem kényszerzubbonyban kéne ülnie egy gumiszobában, és nem teletömni a fejeteket hülyeségekkel. :S Sajnos vannak ilyen megszállott emberek. Nyugodtan hallgathatod Beyoncét, attól még ugyanúgy keresztény maradsz. Ez nem arról szól, hogy milyen zenét hallgatsz, itt a hited számít.

2012. máj. 11. 13:02
 40/63 anonim ***** válasza:
13:02 vagyok, azt még hozzáfűzném, hogy persze valakinek tetszhetnek azok a keresztény zenék is, de nem mindenkinek, és nem kéne ráerőszakolnia senkire.
2012. máj. 11. 13:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!