Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit gyülekezetesek, mit...

Hit gyülekezetesek, mit csinálok rosszul megtért emberként?

Figyelt kérdés
15 éves múltam. 4 hónapja megtértem. Sajnos elég rasszista, náci családom van, így csak titokban jártam istentiszteletre, de beárultak, kaptam nagy fejmosást, elvoltam tiltva (kb. 4 hete voltam csak megtérve). Lassan lazult a póráz, el-el mentem már, mostmár járok normálisan hetente titokban. Ez engem rettenetesen megviselt, hogy el lettem tiltva, több mint 1 hónapig nem mehettem istentiszteletre, viszont nem hagytam itthon abba az imádkozást, hittem Jézusban. Versenysportolónak készülök, válogatott akartam lenni, és a térdem fogta magát katt-reccs kopásom lett a túledzéstől. Ráadásul lelkipásztorom szerint is szeretethiányos vagyok, depressziós, minden bajom van, pedig próbálok hinni, de nem teljesülnek imáim. Annyira nagyon szeretném, ha betöltene a Szent Szellem, annyira sokat imádkozom érte... és hogy gyógyítson meg. Dícsérem az Urat minden nap, megbánom tiszta szívemből bűneimet, minden nap törekszem, nehogy vétkezzek. Szoktam nem naponta de rendszeresen Bibliát olvasni. Annyira odafigyelek mindenre, legyen minden jó, és szerelmes is vagyok Istenbe, de egyre romlik a helyzetem. Egyre rosszabb tanuló lettem, mostanra lógtam iskolából, mert féltem elmenni, elakartam menni psychológushoz, teljesítménykényszeres vagyok, nem bírom elviselni, ha nem én vagyok a legjobb. Kértem persze segítséget Istentől, háát.. jobb is lett, nem is. Néha rám jött a depresszió, néha nem. Próbálok nagyon javulni, vissza nem tekinteni a múltra, mert az igencsak gáz volt (sátánista ruhák, persze se Sátánhoz, se Istenhez nem imádkoztam, néha Istenhez még római katolikusként), de a családom is... úgy nőttem fel, hogy egy puszit, ölelést, semmi szeretetet nem kaptam! Elérzéklenültem sajnos, nem tudtam volna másképp túlélni azt a rengeteg ok nélküli üvöltözést, ajtócsapkodást, részegeskedést, ami folyik a családomban. Feladtam, hogy kapok segítséged Istentől, ma adtam fel. Ezerszer akartam öngyilkos lenni már, de sose mertem, még katolikusként megtanultam, hogy öngyilkosság=pokol. Kérem Jézust, segítsen, tisztítsa ki az elmémet, gyógyítsa meg a lelkemet, de minden egyre rosszabb, nem tudok sportolni, hiszen kopottak a térdeim, tanulásban lerontottam... Mit kezdjek magammal? Mit csináljak, ha egyszer sírva könyörgök Szent Szellemért, és nem, nem és nem jön? Tudom, nem lehet kierőszakolni, dehát dícsérem, nagyon törekszem... de már hónapok óta ez megy, és most merültem ki, hogy akkor itt kész, idáig nem érintett meg Isten nem is fog, több hónapja könyörgök rendületlenül. Mit tegyek? Olyan szinten elegem van magamból, hogy nem vagyok sikeres, az egész életem egy forintot nem ér, persze mindennek, amit most mondtam megvallottam már 1000x az ellenkezőjét. A térdem egyre jobban fáj, ellógok iskolából... előtte meg nyolcadikban 4,8 voltam, és országos 2. helyezett a sportágamban, betegen húztam le 500 m-t, azért nem lettem csak 1. Padlón vagyok. Senkitől nem kapok szeretetet, bele is törődtem, csak Istentől várom már. Tudom, hogy nagyon eltorzult lelki világom van, de kérem Istent, hogy gyógyítsa meg. Csak ma lett elegem, hogy mégsem jön semmiféle jelben válasz, bekövetkezés a kéréseimre. Sajnos nem volt még lehetőségem megkeresztelkedni. Szerintetek mit csinálok rosszul, mi a hibám? Nem értem... fáj már... nagyon rossz

2012. ápr. 19. 22:45
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:

Na a mostani kommented rövidebb volt, legalább kevesebbet kell gépelnem. :D

A smiley témakört passzoljuk szerintem, abban talán meg tudunk egyezni, hogy szóban jobb bármiről is beszélni, ott nem lennének ilyen problémák.

"Akkor pontosabban kellene fogalmaznod, mint ahogyan a NAV esetében is."

Vicces, hogy pont ezt hozod fel, amikor én is csak azért kötöttem bele a NAV-ba, mert a kommentelő pontatlanul fogalmazott és így úgy tűnt mintha az adóhatóság ellenőrizné az agymosó tevékenységeket.(lehet, hogy hangulatjelet kellett volna tennem :D)

"Ácsika, mondom: kereszténység."

Nekem anno azt tanították(és most is így hallom mindenhol), hogy a keresztény Biblia Ószövetségből és Újszövetségből áll, ergo a Mózes által megadott törvények is irányadóak. Az, hogy ezt esetlegesen felülírta az Újtestamentum, számomra csak annyit jelent, hogy eg újabb ellentmondás csak rontja a hitelességét.

Mellesleg kereshetek én más idézetet is, bár ezeket sajnos többféleképpen is szokták értelmezni:

Mát. 23,8 „Doktoroknak se hivassátok magatokat, mert egy a Ti doktorotok, a Krisztus” [Az angol változatban a „doktor” „Master”- ként szerepel, aminek jelentése: cseléd gazdája)

Luk. 12,47-48 [Jézus mondja:] „És a mely szolga tudta az ő urának akaratát, és nem végezte el, sem annak akarata szerint nem cselekedett, sokkal büntettetik meg; A ki pedig nem tudta, és büntetésre méltó dolgokat cselekedett, kevesebbel büntettetik.” [az eredeti szerint korbácsütésről van szó]

"A sulilátogatást a HGY-látogatás előtt vagy után tervezed? "

Amint tanulmányaim megengedik, szóval nem mostanában, de dolgozom rajta. :)

"Amit leírtál, attól még nem téves. Mindenki láthat más mintát, már ha nem zárják el a külvilágtól."

Remélem nem kelet-magyarországi vagy, bár ez nem csak ottani jelenség. Közép-Dunántúli Régióban is sok települést ismerek (kisebbet és nagyobbat is), ahol más mintát az lát akit kórházba, vagy börtönbe visznek. Kérdezd meg a szocmunkásokat!

"Arról nem kell beszélni, mert az _van_, akár akarjuk, akár nem.

Szerintem kicsit belenézhetnél a hatályos jogszabályokba, úgymint Családjogi törvény, gyermekek jogai, KT"

Forgatom őket elég sűrűn, csak mint mondtam nem a jogszabályokkal van bajom, csupán az értelmezésükkel.

"Akkor legfeljebb a törvényhozókhoz fordulhatsz a véleményeddel... Vagy az ombudsmanhoz."

Majd a következő 'rendszerváltásnál' megpróbálkozok vele. :D

"A hittanra való járásról nem lehet visszamenőlegesen dönteni. Nem mintha másról lehetne, de nem baj."

Jelenlegi kormány megmutatta, hogy mindenről lehet visszamenőleg dönteni. :D

De nem ez a lényeg, hittant tanulhat bárki felnőttként is. Nem éri veszteség, ha gyerekkorában nem találkozik a vallásokkal, sőt talán nyitottabb gondolkodású lesz.

"Ha a hétvégi kirándulás osztálykirándulás volt, akkor megsértette a Munka Törvénykönyvének azon paragrafusát, miszerint munkaidőben tilos alkoholt fogyasztani, ill. kötelezően munkavégzésre alkalmas állapotban kell lenni, márpedig az alkoholos befolyásoltság ezt kizárja."

Nem hivatalos osztálykirándulás volt, csupán ajánlott program.

"A tanterv figyelmen kívül hagyásával megsértette a KT-t vonatkozó rendelkezését, méghozzá folyamatosan."

Szerencse, hogy így tette, különben senki nem járt volna be az órára. Szerinted melyik a jobb?

2012. máj. 3. 13:03
 32/56 anonim ***** válasza:

Megpróbálok rövid lenni, nehogy megint sokat kelljen gépelned. :P

"Vicces, hogy pont ezt hozod fel, amikor én is csak azért kötöttem bele a NAV-ba, mert a kommentelő pontatlanul fogalmazott és így úgy tűnt mintha az adóhatóság ellenőrizné az agymosó tevékenységeket.(lehet, hogy hangulatjelet kellett volna tennem :D)"

Nem fogalmazott pontatlanul, szerintem egyáltalán nem érthető félre. Persze ha félre akarod érteni, akkor mégiscsak lehet... :D

Előbb írta a NAV-ot, utána tiltakozott az agymosós szövegek ellen; az biztos, hogy mivel a szöveget nem tagolta bekezdésekre, így elég zsúfolt az egész; de akkor sem megy a megértés rovására.

Neked pedig szerencséd, hogy jó a helyesírásod, mert időnként szeretek Grammar Police-t játszani. :P

[Azért vigyázz ám magadra, mert van néhány kisebb hibád, pl. vesszőhibák. :D ]

És ha már ez a téma, akkor tessék szíves lenni utánanézni, mit is jelent pontosan az agymosás, agymosó technikák stb.; ezután pedig bizonyítékokkal igazolni, hogy a HGY-ben valóban működne ilyesmi. :)

"Nekem anno azt tanították(és most is így hallom mindenhol), hogy a keresztény Biblia Ószövetségből és Újszövetségből áll, ergo a Mózes által megadott törvények is irányadóak. Az, hogy ezt esetlegesen felülírta az Újtestamentum, számomra csak annyit jelent, hogy eg újabb ellentmondás csak rontja a hitelességét."

Ez csak azoknak ellentmondás, akik nem értik az egész rendszert. Olvastam már nagyokos összeállításokat a szerzők szerinti ellentmondásokról; ezek egy részébe el nem tudom képzelni, hogyan lehet ellentmondást belelátni; egy másik részében az ellentmondás látszólagos, tehát simán feloldható; a harmadik rész az, amit én magam nem tudok hova tenni, de szerencsére vannak nálam sokkal okosabb emberek is a világon. :)

"Mellesleg kereshetek én más idézetet is, bár ezeket sajnos többféleképpen is szokták értelmezni: (...)"

Az miért probléma, hogy valamit többféleképpen is lehet értelmezni? Szerintem ez inkább jó dolog, persze csak akkor, ha nem téves értelmezésről van szó. Tehát létezik olyan eset, hogy egy-egy igeversnek van egy szó szerinti jelentése, plusz néhány szimbolikus is, és ez így teljesen okés.

Az idézeteiddel remélem, nem azt akartad sugallani, hogy a keresztények szerint minden doktori címet vissza kellene vonatni, nem csak az "álamfőét"... :DDD

Amúgy a Károli-fordításban is "mester" van, mutatom:

"Ti pedig ne hívassátok magatokat Mesternek, mert egy a ti Mesteretek, a Krisztus; ti pedig mindnyájan testvérek vagytok."

A Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliájában szintén; a King James és a Webster's Bible pedig "tovább bonyolítja" a dolgot, hehehe :D

"But be not ye called Rabbi: for one is your Master, even Christ; and all ye are brethren."

Ahogyan a Young's Literal Version is:

"And ye -- ye may not be called Rabbi, for one is your director -- the Christ, and all ye are brethren;"

Az American Standard szerint pedig:

"But be not ye called Rabbi: for one is your teacher, and all ye are brethren."

És tulajdonképpen mi is volt a kérdés?

<"A sulilátogatást a HGY-látogatás előtt vagy után tervezed? "

Amint tanulmányaim megengedik, szóval nem mostanában, de dolgozom rajta. :)>

Okay, akkor addig szoktasd magad egy kicsit a hangulathoz, bár ezek régebbi dalok:

Balogh Ferenc - Babilon folyóvizeinél

http://www.youtube.com/watch?v=ah8K_E_WrAo

Balogh Ferenc - Harcos

http://www.youtube.com/watch?v=-wzjQxrJENM&NR=1

Balogh Ferenc - Szabadító

http://www.youtube.com/watch?v=Y0lEHODDDOU

Balogh Ferenc és Kötő Gabriella – Várlak lenn a folyón

http://www.youtube.com/watch?v=FDmqXVTs8Uo

Hatalmas Isten a szabadító

http://www.youtube.com/watch?v=jX8zN_zyuUM

Egy kis bónusz, ifj. Balogh Ferenc együttese:

Electronic Gospel – Babilon falai

http://www.youtube.com/watch?v=hm79Yt8CCHs

Elgos – A bárány vére

http://www.youtube.com/watch?v=FG0DE0KFYAw

Elgos – Szabadító

http://www.youtube.com/watch?v=ZIkVRmgzGIo&NR=1

Ez a csapat pedig a legújabb kedvenceim közé tartozik:

Let's Gospel – Nekem már nincs

http://www.youtube.com/watch?v=zdvX_rDZwdM

Let's Gospel – Én csak azt tudom

http://www.youtube.com/watch?v=RNZzrhZgXMo

Let's Gospel – Gyere lant

http://www.youtube.com/watch?v=dSthW-fqZ7E

Let's Gospel – Az Úr szava

http://www.youtube.com/watch?v=C9g3ZAlDw8Y

Let's Gospel – Felismerések

http://www.youtube.com/watch?v=OoaQHpR9QHg

Let's Gospel – Van egy pásztor, van egy nyáj

http://www.youtube.com/watch?v=lrcuIqvuxBY

Let's Gospel – Boldog az, akit Te kiválasztasz

http://www.youtube.com/watch?v=7F_QLP4P5sM

"Remélem nem kelet-magyarországi vagy, bár ez nem csak ottani jelenség. Közép-Dunántúli Régióban is sok települést ismerek (kisebbet és nagyobbat is), ahol más mintát az lát akit kórházba, vagy börtönbe visznek. Kérdezd meg a szocmunkásokat!"

Azért ennyire nem kellene túloznod; különösen azért nem, mert előzőleg még ezt írtad, idézlek: "Csak akkor lesz ellentétes a viselkedése, ha más mintát is lát, például osztálytársak, barátok stb. formájában."

Osztálytársai is mindenkinek vannak, aki jár iskolába, nem? Márpedig az kötelező 16 éves korig; a mulasztást szankcionálják. Persze előfordulhat így is, hogy valaki nem jár, de nem gondolom, hogy sokakat érintene.

Pest megyei vagyok egyébként, itt nem olyan veszélyes a helyzet; de azért elég sok probléma van a közvetlen környezetemben is, nem kell mástól érdeklődnöm. :)

Olyan családról viszont nem tudok, ahol a gyerekek ne járnának iskolába.

"Forgatom őket elég sűrűn, csak mint mondtam nem a jogszabályokkal van bajom, csupán az értelmezésükkel."

Szerintem nem az "értelmezés" szóra gondoltál, inkább a tartalomra, nem?

"Majd a következő 'rendszerváltásnál' megpróbálkozok vele. :D"

Szerencse, hogy ott van a smiley, különben azt hinném, komolyan gondolod. :)

"Jelenlegi kormány megmutatta, hogy mindenről lehet visszamenőleg dönteni. :D"

Szintén. Elmulasztott hittanra járásról nem lehet, még kétharmaddal sem.

"De nem ez a lényeg, hittant tanulhat bárki felnőttként is. Nem éri veszteség, ha gyerekkorában nem találkozik a vallásokkal, sőt talán nyitottabb gondolkodású lesz."

Nem értek egyet. Nem bigott vallásos gyerekeket kell nevelni, hanem normálisakat, ebbe belefér a nyitott gondolkodás is. És szerintem igenis veszteség lenne, ha egy kötelező érvényű tiltást vezetnének be. Te kis diktátor. :DDD

"Nem hivatalos osztálykirándulás volt, csupán ajánlott program."

Akkor nem tudom, mi a pontos helyzet, de szerintem felnőtt kísérőként mindenképp felelősséggel tartozik a pedagógus; így ha valami baj történt volna (akár azzal a fűrésszel is), előrángatták volna.

"Szerencse, hogy így tette, különben senki nem járt volna be az órára. Szerinted melyik a jobb?"

Bocs, lehet, hogy ez neked új, de a törvény (KT) szerint középiskolában nem lehet lógni az órákról, kötelező a részvétel.

Ha ezen túllépünk, akkor viszont az a véleményem, hogy a tanár dolga minél érdekesebbé tenni az órákat, persze a lehetőségekhez képest. Nekem például nem volt olyan fizika- vagy kémiatanárom, aki miatt megkedveltem volna ezeket a tárgyakat; de nem vagyok biztos abban, hogy az ő hibájuk volt. :P

Jó éjt. :)

2012. máj. 6. 22:22
 33/56 anonim ***** válasza:

"Ez csak azoknak ellentmondás, akik nem értik az egész rendszert."

Nem értem a rendszert, épp ezért azt vártam, hogy te majd megmondod a tutit :D

Az érdekel leginkább, hogy lehet-e rabszolgám, mert jól jönne és lenne mire hivatkozni, ha meghág a rendőrség miatta. :)

"Az idézeteiddel remélem, nem azt akartad sugallani, hogy a keresztények szerint minden doktori címet vissza kellene vonatni, nem csak az "álamfőét"... :DDD"

A plágium-"Pálgium" miatt kell csak visszavonni. :D

A sok linkelt zenét majd végighallgatom, bár elég szép kollekciót állítottál itt össze.

"Azért ennyire nem kellene túloznod; különösen azért nem, mert előzőleg még ezt írtad, idézlek: "Csak akkor lesz ellentétes a viselkedése, ha más mintát is lát, például osztálytársak, barátok stb. formájában."

Osztálytársai is mindenkinek vannak, aki jár iskolába, nem? "

Ha az osztálytársai is ugyanabban a környezetben élnek, ami elég valószínű, akkor ők is hasonló mintákat fognak csak látni, szóval ezzel nem mondtál megoldást.

"Szerintem nem az "értelmezés" szóra gondoltál, inkább a tartalomra, nem?"

Mindkettőre igazából. Az emberi jogok szabályozása inkább átfogó jellegű szerintem, nem tér ki nagy mértékben konkrétumokra, ezért írtam az értelmezést.

"Nem értek egyet. Nem bigott vallásos gyerekeket kell nevelni, hanem normálisakat, ebbe belefér a nyitott gondolkodás is. És szerintem igenis veszteség lenne, ha egy kötelező érvényű tiltást vezetnének be. Te kis diktátor. :DDD"

Sok dolgot tiltanak az iskolában, ettől nem lesz diktatórikus. Politikai kampánytevékenységet sem folytathatnak oktatási intézményben, pedig arra is rá lehet fogni hogy segíti a nyitott gondolkodást.

"Bocs, lehet, hogy ez neked új, de a törvény (KT) szerint középiskolában nem lehet lógni az órákról, kötelező a részvétel."

Ezt mondd a középiskolásoknak, biztos hallgatni fognak rád. :D

"Ha ezen túllépünk, akkor viszont az a véleményem, hogy a tanár dolga minél érdekesebbé tenni az órákat, persze a lehetőségekhez képest. Nekem például nem volt olyan fizika- vagy kémiatanárom, aki miatt megkedveltem volna ezeket a tárgyakat; de nem vagyok biztos abban, hogy az ő hibájuk volt."

A filozófiatanárom meg is tette ezt a lépést, azzal, hogy nem ragaszkodott szorosan az előírt tananyaghoz. Íratott persze dolgozatot, ahol mindenki kipuskázhatott mindent, így "be volt biztosítva".

Fizikát én is rühelltem, az volt a nemezisem, viszont kémia abszolút tanárfüggő szerintem, én imádtam anno, egyetlen probléma vele, hogy a tananyaghoz képest kevés az óraszám. Nem mintha ez egyedi probléma lenne, itt térünk vissza megint oda, hogy nem kéne annyira ragaszkodni az előírt tanmenethez. :)

Végezetül:

Utóbbi napokban vettem észre, hogy épült lakhelyemen egy Jehova Tanúi Királyságterme nevezetű épület. (kisvárosban élek, itt ez nagy szó :)). Ennélfogva őket fogom először meglátogatni, a korábban említetteket hátrébb sorolom. Ha esetleg van tapasztalatod velük, akkor elárulhatnád, hogy mennyire aggresszívek, vigyek-e gázsprayt? :D

2012. máj. 7. 15:08
 34/56 anonim ***** válasza:

"Nem értem a rendszert, épp ezért azt vártam, hogy te majd megmondod a tutit :D

Az érdekel leginkább, hogy lehet-e rabszolgám, mert jól jönne és lenne mire hivatkozni, ha meghág a rendőrség miatta. :)"

Hát ebben a témában éppen meg tudom mondani a tutit: Nem lehet rabszolgád, bármennyire is szeretnéd. :P

"A sok linkelt zenét majd végighallgatom, bár elég szép kollekciót állítottál itt össze."

Szólj nyugodtan, ha a végére értél, van még párszáz. :)

"Ha az osztálytársai is ugyanabban a környezetben élnek, ami elég valószínű, akkor ők is hasonló mintákat fognak csak látni, szóval ezzel nem mondtál megoldást."

De szerintem olyan környezet nincs, ahol ne lennének kivételek, így nincs olyan gyerek, aki kizárólag ugyanazt a mintát látná. Még Borsodban sem, ha épp ki akarsz emelni egy bizonyos csoportot; bár kétségtelen, hogy nem könnyű a helyzet.

De ha már itt tartunk, akkor két ellenpéldát is tudok mondani: az egyik szimplán néhány új pedagógiai módszer. A tévében láttam néhány éve egy műsort egy ilyenről: odaszánt, lelkes, új dolgokra nyitott tanerők nagyon jó eredményeket értek el; érdekes módon az iskola tanulóinak 90 %-a továbbtanult középfokú oktatási intézményben. Vagy volt pár éve egy integrációval kapcsolatos HEFOP program, szintén pozitív tapasztalatokkal.

Ami pedig keresztény / vallási szempontból érdekes lehet: Az a változás, amit Jézus tud hozni egy-egy közösség életében. Pár éve volt a TV2 Napló című műsorában, ill. az M1-en is egy riport egy bizonyos Uszka nevű faluról. A neten fent vannak a videók, keresd meg, ha érdekel a téma; az egyik címe Uszka, a bezzegfalu volt. És persze vannak más helyek is, ahol az emberek megváltoznak, miután találkoztak Jézussal.

"Sok dolgot tiltanak az iskolában, ettől nem lesz diktatórikus. Politikai kampánytevékenységet sem folytathatnak oktatási intézményben, pedig arra is rá lehet fogni hogy segíti a nyitott gondolkodást."

Hehehe. :)

Először is, szerintem az iskolák többsége eléggé diktatórikus. Sajnos. Másodszor: Elvileg nem lehetne politizálni, gyakorlatilag pedig mégis sok iskolában megy ezerrel a szöveg a tanárok és a diákok között is, és ez rengeteg problémát okoz. Hadd ne részletezzem, már így is nagyon szétoffoltuk ezt a kérdést.

"Ezt mondd a középiskolásoknak, biztos hallgatni fognak rád. :D "

Nem az én kompetenciám. :P

Ahol illetékes vagyok, ott meg nem nagyon kell(ett) mondani.

Tanterv - tanmenet témához csak annyit, hogy a héten egy szakember azt mondta, hogy szeptembertől még az előző rendszerben megszokottnál is jobban lesz szabályozva minden; tehát a tanároknak még annyi mozgásterük sem lesz, mint '89 előtt. És az ellenőrzés is szigorúbban fog működni, bár az nem nehéz, tekintve, hogy jelenleg szinte a nullával egyenlő.

Ja, én a matekkal tapasztaltam meg, hogy nem mindegy, ki és hogyan tanítja; hosszú történet, csak a végeredményt írom: az egyik kedvencem. :)

"Ha esetleg van tapasztalatod velük, akkor elárulhatnád, hogy mennyire aggresszívek, vigyek-e gázsprayt? :D "

Elvileg egyáltalán nem agresszívak, legalábbis fizikai szinten nem azok; sőt, ellenkezőleg: még a jogos önvédelmet is majdnem teljesen elutasítják. Megjegyzem, nem értek egyet velük ebben a kérdésben; nem mintha több témában akár én, akár bármelyik keresztény felekezet egyetértene velük... Csak egy alapinfó: ők saját magukat tartják az "egyetlen igaz vallásnak", ebből következőleg pedig minden keresztény felekezetet hamisnak; ugyanez fordítva akkor igaz, ha jobban belemélyed az ember a tévtanításaikba, pl. úgy, hogy összehasonlítja szinte bármelyik Bibliafordítást a JT-k fordításával...

Verbálisan viszont néhányan igencsak agresszívak tudnak lenni, és akkor még nem használtam elég erős kifejezést. Itt, a GYK-n is van néhány ilyen, sajnos, tapasztaltam az elmúlt hónapokban nem egyszer.

A lényeg, hogy fizikai erőszaktól nem kell tartanod, legfeljebb valamelyik idősebb tanú rondákat fog mondani, ha nem adod be a derekad, esetleg fejbevág egy Őrtorony-újsággal. :D

Viccen kívül, állítólag eleinte nagyon kedvesek az érdeklődőkkel, csak később jön a feketeleves; tapasztalatok szerint pedig az utcákon prédikáló vagy a házról házra járkáló JT-k egy része normális, más részük erőszakos. Mindenesetre kíváncsi leszek a te benyomásaidra. :)

Üdv. :)

2012. máj. 10. 22:31
 35/56 anonim ***** válasza:

Belehallgattam a zenékbe... Sokféle zenei stílust szeretek, de bevallom őszintén ezek nem jöttek be, nem tudtak megfogni. (témájuktól függetlenül)

"De szerintem olyan környezet nincs, ahol ne lennének kivételek, így nincs olyan gyerek, aki kizárólag ugyanazt a mintát látná."

Korábban te mondtad, hogy optimista vagyok, most én mondom ugyanezt neked. A magyarországi helyzet alapján pedig úgy tűnik nekem van igazam. :)

Ha tényleg létezne mindenhol a jó minta, nem lenne ilyen katasztrófális állapot.

"A tévében láttam néhány éve egy műsort egy ilyenről: odaszánt, lelkes, új dolgokra nyitott tanerők nagyon jó eredményeket értek el; érdekes módon az iskola tanulóinak 90 %-a továbbtanult középfokú oktatási intézményben"

Támogatom a fejlett oktatási módszereket, ebben van a jövő, viszont nem sok tanárt ismerek, aki szívesen menne pl. Kelet-Magyarországra tanítani akármennyire elszánt legyen is. Sehol sem kellemes dolog tanárnak lenni, de ott gyakorlatilag életveszély.

Néztem Uszkáról videót, örülök, ha béke és nyugalom van, ennek ellenére nem értek egyet a módszerrel. Szekuláris államban nehogymár a vallás adja az erkölcsi értékrendet. Abszurd helyzet, mert ennek az állam feladatának kéne lennie. A vallási meggyőződés változhat (jelenkorban elég gyorsan változik minimum a felekezeti hovatartozás), az erkölcsi értékrend viszont maximum kognitív disszonancia esetén borul fel. (illetve mentális problémáknál)

Véleményem szerint nem szabad keverni az állami és vallási törvényeket, mert ha valahol összeütköznek ott komoly morális problémák adódhatnak.

Mint mondtam, azzal nincs bajom, hogy rendbeszedték a falut, csak annyit mondtam, hogy jobban örültem volna, ha ezt az állam teszi meg, hiszen az ő feladata.

"Először is, szerintem az iskolák többsége eléggé diktatórikus. Sajnos."

Első mondattal egyetértek, másodikkal nem. Vannak olyan rendszerek, szervezetek, amelyeknek diktatórikusan kell működnie. Ilyen a katonaság, közigazgatás és a közoktatás is. (felsőfokú oktatás kivételével)

Ezzel nem arra célzok, hogy katonaság módjára tanítsák a gyerekeket és üssék-verjék őket, mert egy diktatúrának nem kötelező elemei ezek.

Mondtam korábban, hogy: "Sok dolgot tiltanak az iskolában, ettől nem lesz diktatórikus"

Mielőtt ellentmondást kiáltanál, hadd fűzzek hozzá valamit: Az iskolai rendszer diktatórikus, ahogy te is mondtad, de nem a tiltások miatt lesz az, hanem a hierarchikus felépítése miatt.

Remélem sikerült érthetően átadni a véleményemet, ha nem akkor szólj, hol a gond és bővebben kifejtem.

Jehova Tanúi: Még nem voltam náluk, egyelőre úgy néz ki, hogy még nem üzemel az épületük. Zárva a kapu, soha nem látni mozgolódást odabenn és még hittérítőkkel se találkoztam. Amint voltam náluk és megtérülés nélkül kijutottam (ha-ha, nem sok esélyt látok rá) lesz beszámoló.

2012. máj. 12. 19:18
 36/56 anonim ***** válasza:
47%

"Belehallgattam a zenékbe... Sokféle zenei stílust szeretek, de bevallom őszintén ezek nem jöttek be, nem tudtak megfogni. (témájuktól függetlenül)"

Pedig direkt többféle stílust szedtem össze... De mindegy, rajtam nem fogsz ki, jön a következő adag. :P

Viszont témában tőlem ne nagyon várj mást. :)

Bolyki Brothers – Eyamma (Joy) [Balazs Bolyki - Andrew Bolyki] Album: The Fruit of the Spirit

http://www.youtube.com/watch?v=Ach6xPC79dQ

Bolyki Brothers – Change The World ((Cover of Eric Clapton's song)

http://www.youtube.com/watch?v=VIUcHFOfq_U

Pintér Béla - Egyszerű dallam

http://www.youtube.com/watch?v=Jxynuy7LrOk

ChickenFly – Valami húz

http://www.youtube.com/watch?v=Fc1gysvk4wg

Pajor Tamás - Fák

http://www.youtube.com/watch?v=usqesN0g_-o

Waft – Öreg Föld

http://www.youtube.com/watch?v=BnGJt7RvUcA

Ákos – Az utolsó hangos dal

http://www.youtube.com/watch?v=akuObMknv7Y

David Phelps – The Singer

http://www.youtube.com/watch?v=33Nh6S0n9LY

Delirious? - Eagle Rider

http://www.youtube.com/watch?v=GzfmgdemrPc

DMT - God Will Take Care of Me (Az énekes Carman):

http://www.youtube.com/watch?v=ir6nWx-BxNY

Downhere – Coming Back Home

http://www.youtube.com/watch?v=9DwjMcBdVls

Hillsong – Soldier

http://www.youtube.com/watch?v=mgt-lZY2jaU

Jason Upton: Lion of Judah

http://www.youtube.com/watch?v=wWpQ67J130g

Jeremy Camp – I'm Alive

http://www.youtube.com/watch?v=iSxDJJMRp90

Jesus Culture – Dance

http://www.youtube.com/watch?v=Nojx6dWEGAE

Lecrae – Dont't Waste Your Life

http://www.youtube.com/watch?v=7RWEllqh5J0

MercyMe – Move

http://www.youtube.com/watch?v=MmUDDxflt6o

Petra – King of Kings / Jesus, Jesus, Glorious One

http://www.youtube.com/watch?v=JKBB8JzEcc4

Skillet – Believe

http://www.youtube.com/watch?v=ESig-1ASbHs

Third Day – Eagle

http://www.youtube.com/watch?v=ZpxEgMRpNlA

TobyMac – Feelin' So Fly

http://www.youtube.com/watch?v=25bByMQs5BY

Ha pedig ezek között sem találsz kedvedre valót, akkor valami gáz lehet az ízléseddel. :D

A szöveges témákban pedig érdekes, hogy majdnem megfordult az eredeti felállás (optimizmust és az iskolai diktatúrát / hierarchiát illetően). :D

Nem fogod elhinni, de én magam nem vagyok az autokratikus vezetési stílus híve, bár a vizsgálatok szerint az a leghatékonyabb. Szerintem kell a tekintély, de nem kellene ennyire túlzásba vinni. E tárgyban is voltak / vannak jó kezdeményezések, minták, csak hát nehéz az új dolgokat elfogadtatni. Nem részletezem, hosszú téma.

"... nem értek egyet a módszerrel. Szekuláris államban nehogymár a vallás adja az erkölcsi értékrendet. Abszurd helyzet, mert ennek az állam feladatának kéne lennie."

Pedig az állami próbálkozások és a különböző ideológiák eddig nem váltak be. Ez van.

"A vallási meggyőződés változhat (jelenkorban elég gyorsan változik minimum a felekezeti hovatartozás), az erkölcsi értékrend viszont maximum kognitív disszonancia esetén borul fel. (illetve mentális problémáknál)"

Szerintem az erkölcsi értékrend a sérülékenyebb, ill. a könnyebben változó. Tapasztalat, már megint... :D

"Véleményem szerint nem szabad keverni az állami és vallási törvényeket, mert ha valahol összeütköznek ott komoly morális problémák adódhatnak."

Szerintem sem szabad. Na de ki keverte?

JT: Nem gondolom, hogy elsőre konkrétan "meg akarnának téríteni". Azt lehet, hogy meg fogják kérdezni, hogy tudod-e, hogy mi Isten neve (szerintük Jehova), és hogy ez benne van a Bibliában (tényleg, csakhogy már Károli is tévesen írta így); meg talán szóba jön az ezeréves királyság, na és Armageddon...

Üdv. :)

2012. máj. 15. 23:17
 37/56 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Jehova Tanúi: Még nem voltam náluk, egyelőre úgy néz ki, hogy még nem üzemel az épületük. Zárva a kapu, soha nem látni mozgolódást odabenn és még hittérítőkkel se találkoztam. Amint voltam náluk és megtérülés nélkül kijutottam (ha-ha, nem sok esélyt látok rá) lesz beszámoló."

Az a beszámoló engem is érdekelne. Remélem nyilvánosan kiírod. :)))

2012. máj. 15. 23:31
 38/56 anonim ***** válasza:

"Pedig az állami próbálkozások és a különböző ideológiák eddig nem váltak be. Ez van."

Ez ugyanúgy igaz a vallásokra is. :) Amikor nem jött be a jelenlegi, akkor csináltak új vallást/felekezetet.

"Szerintem az erkölcsi értékrend a sérülékenyebb, ill. a könnyebben változó."

Ha az abszolúte megrögzötten vallásos személyeket nézed, akkor neked van igazad. Ha az átlagembert nézed, akkor pedig nekem. Így fair. :D

"Szerintem sem szabad. Na de ki keverte?"

Itt arra céloztam, hogy nem szabad keverni a jogforrásokat. A törvények 1 helyről származzanak, így könnyebb elkerülni az összeütközéseket és nyilvánvalóbb a legitimitásuk is.

Megint jó sok zenét linkeltél, időbe fog telni, mindenesetre Ákos bármely száma csont nélkül favorit nálam, szóval az telitalálat.

2012. máj. 15. 23:54
 39/56 anonim ***** válasza:

Hali. :)

Először is jelzem, hogy nagyon vigyáznunk kellene magunkra, mert az ember manapság sehol nem lehet már biztonságban. :D

Én itt azt hittem, minden oké, szép nyugisan szétoffolunk egy kérdést mi ketten; a kérdező is eltűnt, meg a többi válaszoló is...

Erre amikor legutóbb benéztem, mert láttam, hogy jött új válasz (természetesen a tiédre számítottam); görgetem lefelé az oldalt, és egyszercsak derült égből Vidiripi...

(Vele már tisztáztuk máshol, hogy mégis hogy jelent meg itt a semmiből...)

Viszont gőzöm nincs, mikor fogok ideérni rendes választ írni, úgyhogy addig is hallgass egy kis zenét. :)

Ha már Ákos annyira bejön nálad, akkor megmutatom azokat a dalait, amik nekem is tetszenek (a fentebb linkelten felül):

Ákos – Adj hitet

http://www.youtube.com/watch?v=tHX5dUXKCAI

Ákos – Megváltó

http://www.youtube.com/watch?v=A2bb2scMrac

Ákos – A kezdet előtt

http://www.youtube.com/watch?v=hQdHHP_lRwA

Ákos – Gépszabadság

http://www.youtube.com/watch?v=adN5FyJ0QA4

Gondolom, nem újdonság, hogy Ákos keresztény; az első három dal témája is ezzel kapcsolatos. Az utolsó viszont teljesen más; de nekem nagyon tetszik a zene és a szöveg is. Továbbá mintha némi párhuzamokat vélnék felfedezni benne jelen korunkkal is... ;)

Jó zenehallgatást és további szép napot. :)

2012. máj. 20. 12:16
 40/56 anonim válasza:
30%
NEMÁR hallod ne menj többet oda! inkább valami mást próbálj ki ezek manipulálnak észre sem veszed.. legyél buddhista például 100000x jobb szerintem mint a hit gyülekezete..
2012. jún. 14. 21:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!