Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit gyülekezetesek, mit...

Hit gyülekezetesek, mit csinálok rosszul megtért emberként?

Figyelt kérdés
15 éves múltam. 4 hónapja megtértem. Sajnos elég rasszista, náci családom van, így csak titokban jártam istentiszteletre, de beárultak, kaptam nagy fejmosást, elvoltam tiltva (kb. 4 hete voltam csak megtérve). Lassan lazult a póráz, el-el mentem már, mostmár járok normálisan hetente titokban. Ez engem rettenetesen megviselt, hogy el lettem tiltva, több mint 1 hónapig nem mehettem istentiszteletre, viszont nem hagytam itthon abba az imádkozást, hittem Jézusban. Versenysportolónak készülök, válogatott akartam lenni, és a térdem fogta magát katt-reccs kopásom lett a túledzéstől. Ráadásul lelkipásztorom szerint is szeretethiányos vagyok, depressziós, minden bajom van, pedig próbálok hinni, de nem teljesülnek imáim. Annyira nagyon szeretném, ha betöltene a Szent Szellem, annyira sokat imádkozom érte... és hogy gyógyítson meg. Dícsérem az Urat minden nap, megbánom tiszta szívemből bűneimet, minden nap törekszem, nehogy vétkezzek. Szoktam nem naponta de rendszeresen Bibliát olvasni. Annyira odafigyelek mindenre, legyen minden jó, és szerelmes is vagyok Istenbe, de egyre romlik a helyzetem. Egyre rosszabb tanuló lettem, mostanra lógtam iskolából, mert féltem elmenni, elakartam menni psychológushoz, teljesítménykényszeres vagyok, nem bírom elviselni, ha nem én vagyok a legjobb. Kértem persze segítséget Istentől, háát.. jobb is lett, nem is. Néha rám jött a depresszió, néha nem. Próbálok nagyon javulni, vissza nem tekinteni a múltra, mert az igencsak gáz volt (sátánista ruhák, persze se Sátánhoz, se Istenhez nem imádkoztam, néha Istenhez még római katolikusként), de a családom is... úgy nőttem fel, hogy egy puszit, ölelést, semmi szeretetet nem kaptam! Elérzéklenültem sajnos, nem tudtam volna másképp túlélni azt a rengeteg ok nélküli üvöltözést, ajtócsapkodást, részegeskedést, ami folyik a családomban. Feladtam, hogy kapok segítséged Istentől, ma adtam fel. Ezerszer akartam öngyilkos lenni már, de sose mertem, még katolikusként megtanultam, hogy öngyilkosság=pokol. Kérem Jézust, segítsen, tisztítsa ki az elmémet, gyógyítsa meg a lelkemet, de minden egyre rosszabb, nem tudok sportolni, hiszen kopottak a térdeim, tanulásban lerontottam... Mit kezdjek magammal? Mit csináljak, ha egyszer sírva könyörgök Szent Szellemért, és nem, nem és nem jön? Tudom, nem lehet kierőszakolni, dehát dícsérem, nagyon törekszem... de már hónapok óta ez megy, és most merültem ki, hogy akkor itt kész, idáig nem érintett meg Isten nem is fog, több hónapja könyörgök rendületlenül. Mit tegyek? Olyan szinten elegem van magamból, hogy nem vagyok sikeres, az egész életem egy forintot nem ér, persze mindennek, amit most mondtam megvallottam már 1000x az ellenkezőjét. A térdem egyre jobban fáj, ellógok iskolából... előtte meg nyolcadikban 4,8 voltam, és országos 2. helyezett a sportágamban, betegen húztam le 500 m-t, azért nem lettem csak 1. Padlón vagyok. Senkitől nem kapok szeretetet, bele is törődtem, csak Istentől várom már. Tudom, hogy nagyon eltorzult lelki világom van, de kérem Istent, hogy gyógyítsa meg. Csak ma lett elegem, hogy mégsem jön semmiféle jelben válasz, bekövetkezés a kéréseimre. Sajnos nem volt még lehetőségem megkeresztelkedni. Szerintetek mit csinálok rosszul, mi a hibám? Nem értem... fáj már... nagyon rossz

2012. ápr. 19. 22:45
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
31%

Szia, szerintem az első és a legfontosabb, hogy ezt a hit gyülekezetet otthagyd, értelmes fiúnak tűnsz, hidd el, hogy egy agymosás az egész és még lejjebb fogsz süllyedni.

Igaz Istenhívő ember soha nem paktálna le ezekkel. Keress fel bátran egy közeli katolikus szervezetet, biztos, hogy tudnak neked sok mindenben segíteni. Tudod az a legnagyobb baj az emberekkel, hogy mindig csak kérnek Istentől, mindig csak én én én és én. Tőle várják, hogy megoldja a problémákat, csodát tegyen. Ő megmutatja neked a helyes utat, a többit neked kell véghezvinned.

Hallgass rám és hagyd ott ezt az agymosó szervezetet, rengeteg embert tönkretett már anyagilag és szellemileg is.

2012. ápr. 19. 23:00
 2/56 A kérdező kommentje:
lány vagyok :DDD hmm... köszönöm szépen a tanácsot, nagyon-nagyon megfontoltam, elmenjek-e istentiszteletekre, de egyszercsak sikerült megtérnem, talán életem legmélyebb pontján elmentem, és érdekes módon éreztem egy pici kis reményt, hogy Jézus segít rajtam, és megtörtént a gyönyörű dolog: megtértem, Jézus megkeresztelt Szent Szellemmel. Nem igazán tudnám otthagyni a gyülit, de nem úgy vagyok vele, hogyha megszűnne netán itt a városomban, akkor nem is fognám Jézus kezét! :) Római katolikus voltam, de majdnem összesikeredett egy rossz kaland egy pappal, csakhát megvédtem magamat, az meg észbe kapott, és mintha mi sem történt volna, elment... azóta nem túl szimpatikusak nekem ezek a dogmák sem... de köszönöm szépen a tanácsot! :)
2012. ápr. 19. 23:07
 3/56 A kérdező kommentje:
Én azért nem tartom egyébként agymosásnak, mert a Károli Gáspár-féle Biblia alapján tartják az istentiszteleteket. Bibliában is megvan írva, hogy az embereket betölti Szent Lélek/Szellem, eleinte aggályaim voltak, hogy csak hipnotizáció, de ez is felvilágosodott bennem, hogy nem az, mert itthon, 5 km-es környezetemben egy fő gyülis sem volt, és megérintett Isten ima közben :) annyira boldog voltam :')
2012. ápr. 19. 23:12
 4/56 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem téged nagyon csúnyán behülyítettek és magad is elhiszed, hogy csoda történt veled, mert el akarod hinni.

Ez a gyülekezet pont az ilyeneknek való, akik nem találják a helyüket a világban és tele vannak bizonytalansággal. Majd ha egyszer rádöbbensz, hogy átvertek és átmosták az agyad, jussak eszedbe. Szépen leépíted az összes emberi kapcsolatodat és már csak a hit kamu gyülekezete fog neked kezet nyújtani, akikről azt hiszed, hogy jót akarnak, közben ők irányították az egészet, hogy így legyen. Nyisd ki a szemed és kezdj el gondolkodni is!

2012. ápr. 19. 23:20
 5/56 anonim ***** válasza:
28%

Ó Istenem, mit tettek ezek veled?!

Bármilyenek is a szüleid, okkal tették hogy eltiltottak onnan. Megakartak óvni ettől a borzalomtól!

Milyen szent szellem, milyen gyógyítás?

Isten nem ad közvetlenül a kezedbe semmit, és nem ad világi örömeket. Azért élsz most itt ezen a világon, hogy tanulj,fejlődj,bizonyíts. Isten megad mindent ami a lelked fejlődéséhez kell, viszont te vagy az akinek cselekedni kell, Isten nem fog helyetted semmit sem megcsinálni. Semmilyen szent szellemet nem kell várni, aki majd megvált téged. Te vagy az aki megváltod magad.

Tedd amit kell, és ahogyan kell. Az élet ilyen egyszerű.

2012. ápr. 19. 23:36
 6/56 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, sokáig filóztam, belemerjek-e kezdeni, de Jézus valóban fogja a kezemet, és nem találok kivetnivalót jómagam abban, hogy olvassuk a Bibliát, próbálunk asszerint élni és dícsérjük Istent énekkel, tánccal. Németh Sándor van és kész, nem szoktunk róla nagyon beszélni, sose téma, nincs itt semmiféle személyi kultusz. Nem akart senki sem térítgetni, saját magam döntése volt, hogy eljárok pár istentiszteletre. Az a gyönyörűség, hogy Isten megérintett itthon is megtörtént, nincsen tehát hipnotizáció sem.
2012. ápr. 19. 23:39
 7/56 A kérdező kommentje:
próbálnám én tenni, de semmi nem sikerül, és ebből lett olyan elegem hogy fejbe tudnám magamat lőni... kb. ez volt az oka, hogy elkezdtem járni, már akkor is ez volt a bajom... hiszek Jézus gyógyításában, történtek manapság is csodák, nem is egy, valaki felállt a tolószékből, ismerősöm kigyógyult a rákból... Történt egyszer, még nem voltam megtérve, hogy gyülekezeti tag ismerősöm mutatta (ő már akkor megtért), biciklivel hogy elesett, felrepedt neki a keze, öszevolt varrva, be volt kötözve. másnap elment istentiszteletre, és dícséret éneklése közben melegséget érzett a sebénél, levette a kötést, és híre-hamva sem volt a sebnek!Másnap saját szememmel, nagyítóval sem találtam semmiféle heget, pedig elég csúnyán felrepedt, össze is kellett varrni. Na, ekkor gondolkodtam el azon, hogy Jézus igenis megakar gyógyítani minket, embereket.
2012. ápr. 19. 23:47
 8/56 anonim ***** válasza:
29%

Istent a cselekedeteitekkel kéne dicsérni.

De sajnos még nem is ott van a legnagyobb baj, hogy nem ez zajlik nálatok. Hanem az hogy amit ott az emberek agyával csinálnak... és amit a tiéddel is csináltak.

Te szegény ifjú lány, hát nem látod?

2012. ápr. 19. 23:54
 9/56 A kérdező kommentje:
Próbálom cselekedetekkel is, pl. egyik nap egy nagyon szegény embernek vettem 1 kg kenyeret, innivalót és 200 Ft. zsebpénzt adtam mind a saját kis zsebpénzemből, de ezzel nem akartam dicsekedni, nem azért írtam, nem szabad dicsekednem vele. Régen, római katolikusként is ruháimat mind-mind odaadtam a szegényebb ismerőseimnek, felhívtam 1-2 barátomat hozzánk, hogy vacsorázzon meg, vittem neki szendvicset, vittem nekik üveg lekvárt, fagyasztott halat, fűszereket, gyógyszert...
2012. ápr. 20. 00:12
 10/56 anonim ***** válasza:
21%
Lásd, öngyilkos akartál lenni, elkeseredett voltál és magányos. Ők jöttek, elkápráztattak egy hamis Istenképpel, csodákkal, ígéretekkel... Amit te ott látsz annak semmi köze Istenhez, hanem olyan mint egy kábítószer. És jobban teszed ha minél hamarabb elhagyod, teljes jóindulatból írom ezt. Ha az Istenhez vezető utat akarod megtalálni, ahhoz nincs szükséged sem gyülekezetre, sem egyházra, sem papokra, sem szentekre, sem könyvekre. Ott van benned, az oda vezető út :)
2012. ápr. 20. 00:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!