Hit gyülekezetesek, mit csinálok rosszul megtért emberként?
Gondolkozz el azon, mennyire szép dolog le "rasszista,nácizni" a szüleidet,családodat, pusztán azért mert megakarnak óvni, a rossztól...
Minden jót!
Szia!
Igazából így neten nehéz írni, sokkal jobb lenne, ha valakivel személyesen tudnál beszélni. De:
Nekem az a benyomásom támadt a leírás alapján, hogy te a Szent Szellemet (és lényegében minden mást is) ki szeretnéd érdemelni a cselekedeteiddel Istentől (bár persze lehet, hogy tévedek.) A másik dolog az, hogy ha olvasod az Újszövetséget, akkor ott észrevehető, hogy az esetek elég nagy százalékában a Szent Szellem vétele kézrátétellel valósult meg (tudom, hogy akkor is, most is vannak kivételek, de különbözőek vagyunk, különbözően kapjuk). Kérjél meg mást is, hogy imádkozzon érted; ha tudtok, imádkozzatok együtt is ezért (én is fogok érted). Úgy egyáltalán, próbálj meg kiépíteni kapcsolatokat, mert nekem úgy tűnik, hogy emberileg is egyedül vagy a gyülekezetben.
Van még egy pár dolog, amit holnap priviben leírok.
Szia!
Szerintem ezt az egészet mondd el a pásztorodnak, akit említettél, ő bizonyára többet tud segíteni személyesen imával, tanácsadással.
Én az írásod alapján tudok mondani néhány dolgot, és tudok imádkozni érted, de tényleg jobb lenne, ha személyes pásztorlást kérnél.
Tényleg teljesítménykényszered lehet, és ez nem jó, ettől kellene megszabadulni elsősorban. (Csak majd arra figyelj, hogy ne ess át a ló túloldalára.)
A körülményeid miatt valószínűleg egy elég negatív apaképed van, de ezt ne vetítsd ki Istenre, Ő nem olyan, mint az édesapád. Meg kellene ismerned Isten feltétel nélküli szeretetét, jóságát és kegyelmét; hogy tudd, Ő elfogad olyannak, amilyen vagy, neki nem kell minden áron megfelelned. Ha hibázol is, Ő megbocsát, és mehetsz tovább, bármi történt is.
Az öngyilkossági gondolatok miatt mutatok egy honlapot:
És figyelmedbe ajánlom egy jónevű keresztény pszichológus hölgy, Dr. Tapolyai Emőke honlapját is, innen közel 20 előadás közül válogathatsz, le is tudod tölteni díjmentesen:
Remélem, mielőbb helyrejössz minden tekintetben. :)
Szia, 23 éves szintén Hit Gyülekezetébe járó vagyok, nehogy abbahagyd az imádkozást! Komolyan!
Nem foglalkozom az előttem szólókkal, ők bizonyára tudják, mit miért mondtak, de a magam részéről nem értek egyet azzal, hogy otthagyd azt a keresztény közösséget, ahol végre rátaláltál a reményre, aki maga Jézus.
Nem irigylem a helyzetedet, sőt valószínűleg el sem tudom képzelni, hogy min mész keresztül, de örülök, hogy írtál, mert így többen tudunk imádkozni érted. :)
Szerintem nem csinálod rosszul, sőt a leírtak alapján nagyon is jól csinálod, csak ne add fel, ne hagyd, hogy az ellenséged, a Sátán, elhitesse, hogy itt a vége, Isten már sosem fog meghallgatni! Ez nem Isten hangja, ez nem az Ő üzenete!
Hogy mi az Ő üzenete, azt a Bibliában olvashatod, például a 34. Zsoltárban:
"Ha igazak kiáltanak, az Úr meghallgatja, és minden bajukból kimenti őket.
Közel van az Úr a megtört szívekhez, és megsegíti a sebhedt lelkeket.
Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr.
Megőrzi minden csontját, egy sem töretik meg azokból.
A gonoszt gonoszság öli meg, és meglakolnak, akik gyűlölik az igazat.
Az Úr kimenti az ő szolgái lelkét, és senki meg nem lakol, aki őbenne bízik."
Azt javaslom, hogy erre, és ehhez hasonló Igékre "állj rá", vagyis olvasd el őket többször, sőt sokszor (s ha teheted, valld meg hangosan, magadra vonatkoztatva, pl. így: "Ha én kiáltok, az Úr meghallgatja, és minden bajomból kiment engem. Közel van az Úr az én megtört szívemhez, és megsegíti a sebhedt lelkemet. Sok bajom van, de valamennyiből kiment engem az Úr. Megőrzi minden csontomat, egy sem töretik meg azokból! Az Úr kimenti az én lelkemet, és nem lakolok meg, ha őbenne bízom!")
Hidd el, a hittel megvallott Igénél nincs jobb ima. Ezzel emlékezteted Istent az ígéreteire, és Ő hű és igaz, hogy megmentsen és megsegítsen! Hasonlóan ajánlom még pl. a 23., a 91. és a 146. zsoltárt. Ezek a zsoltárok nekem nagyon sokat segítettek, mikor nagyon nehéz helyzetekben voltam. És persze az evangéliumokat is olvasd, nagy erőt meríthetsz Jézus csodáinak bizonyságaiból és az ő beszédeiből.
De mindenekelőtt, 3 nagyon fontos dolgot szeretnék hangsúlyozni, amit ne tévessz szem elől!
1. Tudatosítsd (s szintén segít, ha ki is mondod), hogy te már megtértél Istenhez, újjászülettél, a régi életed nincs többé, hanem az Övé vagy, senki másé! Sátánnak nincs joga az életedhez többé, és a régi életednek sincs joga hozzád többé. Igaz emberré lettél, Isten megbocsátotta minden bűnödet. Nagyon fontos, hogy most már Isten saját gyermeke vagy, és senki nem szakíthat ki az Ő kezéből! Az imáidat pedig nem azért fogja meghallgatni, mert jól viselkedsz, és igyekszel, hanem csupán azért, mert annyira nagyon végtelenül szeret téged! Jézus azt mondta: "Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, akik kérnek tőle?!" Fogadd el, hogy amit kérsz, azt meg is kapod, és ne ess kétségbe, ha a válasz nem jön azonnal.
2. A Szent Szellemmel való közösségben ne valamiféle "élményre" koncentrálj. Tudom, hogy mit éreztél, amikor először megérintett, mert én is éreztem. :) De van, mikor az ember annyira el van foglalva a problémáival, hogy nem képes miatta meghallani azt a halk és szelíd hangot, amelyen az Úr szólni akar hozzá. Az Úr nem várja el, hogy te a saját erődből, cselekedetekkel "kiharcold", hogy megszabadítson a problémáidból. Jézus pont azért halt meg a kereszten, hogy a bűneidet, problémáidat és minden terhedet elhordozza. Fogadd ezt el hittel, fogadd el, hogy Ő az első perctől kezdve, hogy könyörögni kezdtél, már meghallgatott téged! Kezdd el dicsérni magadban vagy az imádban, és adj hálát már előre a szabadításért! Az az igazi hit, ha már akkor elhiszed, hogy megszabadított, amikor még nem látod a szemeddel. Isten a te valódi hiteddel együttműködve cselekszik csodát. Nézd meg az evangéliumokban - Jézus a csodáit úgy vitte végbe, hogy megvárta a hit valamilyen formában (szóban vagy tettben) való kinyilvánítását a betegektől! Csak egy példa:
"Máté 9:27 És mikor Jézus tovább ment onnét, két vak követé őt, kiáltozva és ezt mondva: Könyörülj rajtunk, Dávidnak fia!
Máté 9:28 Mikor pedig beméne a házba, oda menének hozzá a vakok, és monda nekik Jézus: Hiszitek-e, hogy én azt megcselekedhetem? Mondának neki: Igen, Uram.
Máté 9:29 Akkor illeté az ő szemeiket, mondván: Legyen néktek a ti hitetek szerint.
Máté 9:30 És megnyilatkozának azoknak szemei."
Pedig ők már kiáltoztak Jézushoz, és megtehette volna, hogy azonnal meggyógyítja őket. De előbb megkérdezte: elhiszed, hogy meg tudlak és meg akarlak gyógyítani? Tehát a kiáltozás nem elég; előre el kell dönteni, hogy "igen, hiszek, Uram"!
3. A harmadik fontos dolog, és ne haragudj, hogy ezt mondom, illetve bocsáss meg, ha tévedek, de úgy érzem, hogy meg kell bocsátanod a családodnak, különösen annak a családtagnak, akiről a leginkább úgy gondolod, hogy felelős ezért az egész szomorú helyzetért, ami nálatok kialakult. (Vagy ha van a családon kívül is olyan személy, akinek ez a helyzet "köszönhető", akkor neki is.) Hidd el, hogy ez döntő jelentőségű az imameghallgatás szempontjából. Az nem fontos, hogy megérdemlik-e, és hogy téged mennyi gyötrelem, megaláztatás ért a részükről, és milyen nagy mértékben felelősek azért a helyzetért, amibe kerültél. Egyszerűen életbevágó, hogy megbocsáss. Ha ezt sikerül megértened, és őszintén megtenned, akkor nyert ügyed van.
A meg nem bocsátás ugyanis a legkomolyabb akadály, ami felmerülhet az Istennel való kapcsolatban. Az Úr nem viccelt, amikor azt mondta, hogy "Mert ha megbocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, megbocsát néktek is a ti mennyei Atyátok. Ha pedig meg nem bocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket." Mindaddig, amíg haragszol valaki(k)re, jogosultságot teremtesz az ellenségnek, hogy garázdálkodjon az életedben. Amikor az Úrhoz kiáltasz, felvisít, hogy neki joga van tönkretenni téged, mert harag van a szívedben. Lehet, hogy az öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok is ezzel vannak összefüggésben. A hozzád hasonló helyzetűek esetében nem ritka ez a probléma, és ez lehet amiatt, hogy az ember a haragját - mivel a valós tárgya felé nyíltan nem mutathatja ki - önmaga ellen fordítja.
Még egyszer mondom, ezt a részét nem részletezted a dolognak, és lehet, hogy már rég elrendezted magadban, akkor elnézést kérek, próbálok minden lehetőségre rávilágítani.
És a +1 pedig, hogy amennyiben lehetőséged van rá, járj tovább gyülekezetbe, és mielőbb mondd el a helyzetedet legalább ilyen őszintén, mint itt, egy lelkipásztornak, akiben megbízol. A Biblia (pl. Jakab levele) alapján és személyes tapasztalatból is mondom, hogy az egymásért mondott ima még sokkal hatékonyabb, mint a személyes ima Istenhez, mert az Úr egyszerűen gyönyörködik abban, ha a testvérek annyira szeretik egymást, hogy úgy tudnak egymásért imádkozni, mintha a saját életüket kellene megmenteni. :)
Épp ezért megígérem, hogy én is fogok érted imádkozni. Ha van kedved, írhatsz személyes üzenetet is.
És amennyiben lesz lehetőséged a közeljövőben, keresztelkedj meg vízzel is! Az igazi, hitből történő vízkeresztség az Atya, a Fiú és a Szent Szellem nevében nem egy üres, formai szertartás, hanem a végső, örök győzelem learatása az "óembered" fölött. Amikor feljössz a víz alól, az óember lent marad ("megfeszíttetik a cselekedeteivel együtt", ahogy Pál mondja), de az új kijön. :)
"hála Istennek már nem gyűlölök senkit, mert a gyűlölet nem visz előre semmit az életben, csak a szeretet."
Bár a Hitgyüli is így gondolkozna! Egyszerűen elszomorító az a gyűlölet, amit a Katolikus Egyház és a hazám ellen táplálnak.
Kedves barátnőm, te nem megtértél istenhez, hanem óriási szeretethiányban szenvedsz, és most értél erőd végső pontjára. Most már egyedül nem megy, feladtad, szükséged van szeretetre, mindegy honnan, miképp érkezik. És rettenetesen nagy az önbizalomhiányod, ami nem csoda az írottak alapján. Lásd, itt is szinte többet írsz mint mások együttvéve, annyira szeretnéd kiadni magadból az elfojtott keserűséget, annyira kívánod az együttérzést.
Ideális alanya vagy a Hit gyülekezetének. Be fognak kebelezni, a keserűséged csökkenni fog, mert megtanítanak nem gondolkodni. Van ilyen késztetésed, körülményeid alapján ez a természetes. De báb leszel. Nem fogsz tudni különbséget tenni, nem is akarsz, mert kényelemesebb elhinni egy "vezető" szavát.
Nincs jogom beleavatkozni az életedbe, mégis lebeszélnélek. Lehet, hogy szüleid rossz oknál fogva és rosszul tiltottak, de az lehet csak hasznos számodra, későbbi életedre. A gyülekezet hiányát próbáld osztálytársaiddal pótolni és tanulj. Kérd a szüleid tanácsát (ha erre alkalmas a perc), de élj kritikával, bár ez 15 évesen nem könnyű. Keress más társaságot, ahol valami cselekvés van. Táncolj,kirándulj, sportolj, akad ilyen hely elég, találhatsz kreatív ismerősöket is. De főleg tanulj, egyrészt ez köt le a legalaposabban, másrészt rengeteg időt igényel. És akkor meg fogod tapasztalni a sikereket, amelyek további ösztönzést adhatnak, rajtad múlik.
Írj itt más rovatokba is, olvass, tájékozódj, de próbálj egyensúlyt találni a kötelesség és a kikapcsolódás között, mert minden az egyensúlyon múlik. Ezt a gyülekezetben soha nem fogod megkapni, de az igaz, hogy ott eleinte - látszólag - könnyebb, viszont cserébe fokozatosan leszoksz az önálló gondolkodásról, ez könnyű, és többnyire nincs visszaút.
Remélem, még hírt adsz magadról, mint aki magára talált, és már nem narkotikumokra van szüksége.
Szia!
Győzelem lesz ha kitartassz.
Tartsd szem előtt, hogy Isten kezdte el benned a jó munkát, jó kedvéből, és azt be is fogja fejezni. Jó kedvéből teszi, mert értékes vagy a szemében. Mert hívő vagy. Nem a meghátrálásé vagy, hanem a hűségé.
Annyi tanácsot szeretnék adni, mert hogy azt kértél, hogy a gondolkodásodat újjítsd meg Isten Igéjével. Mert
Isten ezt az eszközt helyezte a kezünkbe, hogy legyőzzük az akadályokat, és az igazság iránt való szeretet által tisztul meg a lelkünk. Az érzelmeink, gondolataink, akaratunk. Öngyilkosságot azok akarnak elkövetni, akik folyamatosan téves és hibás gondolatokat forgatnak a fejükben. A Te gondolkodásod Isten Igéjéhez, az igazsághoz legyen hűséges.
Te már újjászülettél Isten családjába, ugyanazt a drága hitet kaptad mint az apostolok, és Krisztus által uralkodsz az életben:
Róm 5:17 Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek.
A gondolkodásodat azt neked kell megújjítanod Isten Igéjével:
Jak 1:21 Elvetvén azért minden undokságot és a gonoszságnak sokaságát, szelídséggel fogadjátok a beoltott igét, amely megtarthatja a ti lelkeiteket.
Látod, a lelkünk, a gondolkodásunk, az nem született újjá, azt Isten Igéje tarthatja csak meg, mégpedig a 'beoltott' Ige. Ami azt jelenti hogy 'beültetett'. Ehhez pedig csendben le kell ülnünk a Bibliával és táplálkozni vele, majdnem olyan rendszeresen mint a testi táplálékkal. Tehát Isten a kezedbe adta az eszközt amivel a lelkedet meggyógyítja. Neked kell használnod mint a gyógyszert.
Ha a keserűség vagy depresszió kerülget, állj ellen neki és elfut tőled. Ne legyen bűntudatod azért mert 4 hónapos megtérésed óta még nem bővölködsz a szellem gyümölcseiben. Nem a depresszió vagy a csüggedés a szellem gyümölcse (bár ezek személyek is), hanem a békesség és a türelem.
Ezekre is törekedj, mert Isten ilyenekben gyönyörködik:
Ján 15:8 Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nekem tanítványaim.
A türelem a rossz dolgokat nem elköveti, hanem elviseli, mert a türelem a rossz dolgok elviseléséből származik.
Ismerek egy embert, aki 3 éve kér valamit Istentől és nem adta fel.:-D
Isten azt is megmutatta neki hogy mi az akadálya az áldás átvételének, és törekszik is arra hogy a feltételt beteljesítse.:-)
A türelmetlenség követeli a javakat, a türelem viszont törekszik hogy kiérdemelje. Mivel 15 éves vagy, ezért otthon kell maradnod, iskolába kell járnod a Jézus nevében, Isten dicsőségére, és mindenben legyél hűséges! Még otthon is. Mert a hit cselekedetek nélkül meghalt. A nehézségek is a te javadat szolgálják. Mert minden a javunkra válik. Amikor kitartassz a hitben, akkor mindenben legyenek a cselekedeteid tökéletesek, mert enélkül nem leszel ép:
Jak 1:4 A kitartásban pedig tökéletes cselekedet legyen, hogy tökéletesek és épek legyetek minden fogyatkozás nélkül.
Még egy tanácsot adnék.
Emberektől is koldulhatsz szeretetet. De az nem isteni szeretet. Ha Istenhez ragaszkodsz akkor a szellemed erősödni és fejlődni fog, és akkor te fogsz másokat szeretni, még akkor is ha azok gyűlölnek Téged. Mint ahogy én szeretem a Katolikusokat, de nem értek egyet a dogmáikkal, és egyik hozzászólásukkal sem itt. :-D
De ez a szeretet gyümölcs. A te szellemed a szöllővessző, Krisztus pedig a szöllőtő. Maradj a szöllőtőkén. A hit szeretet által munkálkodik és fejlődik. És ne félj a pásztortól a gyüliben, mert Isten adta neki azt a feladatot, hogy a nyáj felvigyázója legyen. Ők számadással tartoznak Istennek a lelkünkért. Az jó ha Istennek mondod mindig el először a problémáidat, de azért mielőtt teljesen elsorvadna a lelked a nehézségek miatt, azért jó ha neki is elmondod, elvégre ő is felelősséggel tartozik érted. :-)
Tudod, az imában mi a legfontosabb? Légy őszinte mindig. Ha nem tudod teljes szívedből dicsérni az Urat, ne tedd. Mondd meg Neki, ami a szívedet nyomja. "Öntsd ki szívedet az Úr előtt, mint vizet." Mondd meg neki, hogy eleged van, kész, nem bírod, ennyi vagy, nem több. Olvasd sokat a zsoltárokat, ott láthatod, hogy a zsoltáros is mindent el tud mondani Istennek. Nem bűn kiakadni előtte. Ő csak akkor tud segíteni Rajtad, ha őszinte vagy Magaddal és így Vele is. Ha amit leírtál, neki mondod el, Neki sírod ki, irgalmas Ő és lehajol Hozzád.
Ne add föl, Isten áldjon!
Imával: egy katolikus testvéred
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!