Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 1 év alatt ennyire elcsúszott...

1 év alatt ennyire elcsúszott az életem?

Figyelt kérdés
Hívő, keresztyén lány vagyok. De az életembe jött egy fiú több mint fél éve. Ő vagány, laza fiú volt, természetesn a szexszre ment rá.. Nem feküdtem le vele, de petting volt.... Már majd nem megtörtént volna a dolog, de megtudtam, hogy más lányokkal is ezt csinálja. Teljesen összetörtem lelkileg miatta, nagyon szerettem ezt a fiú, sajnos bármit megtettem volna érte. De tudom hogy nagyon hálás lehetek Istennek, mert megmentett tőle, viszont nagyon nehéz elfogadni ezt.... Azóta bulikba járok, iszok, cigizek.... Anyuék itthon sírnak miattam, és nem tetszik nekem sem ez az élet, megszeretnék tőle szabadulni, de nagyon nehéz. 19/L
2012. ápr. 9. 22:39
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:

# 49/50

örülök, ha olvasod, de ha nem reagálsz rájuk, nem hatnak rád túlzottan.

én szívesen segítenék, de bizonyára én maga a sátán vagyok, mert más megközelítésből látom a dolgot. nem lebeszélni akarlak a vallásodról, csak szeretném, ha megértenéd, hogy ez szerves része volt a történteknek. nyilván másokkal is megtörténhet ilyen, akik nem vallásosak, de itt másról van szó, ismerjük a részleteket. viszont pont azért, mert a látásmódod korlátozott/elfogult, sosem juthatsz egy egészséges megoldásra.

ha mindenképp vallási megoldást akarsz, miért nem a szüleiddel, vagy egy pappal beszéled meg? mit ér a vallásod, ha nincs senki, akire támaszkodhatsz? miért nem kérsz segítséget istentől vagy nyitod fel a bibliát, hogy választ adjon?

érted mi itt a gond? vagy a valláson belül, vagy azon kívül közelítjük meg a dolgot, de te valahol a két világ közt lebegsz.

# 50/50

"szakember"? mit jelent egy kereszténynek egy szakember? gyóntatópapra gondoltál, vagy pszichológusra?

másrészt megint mi értelme van a vallásnak, ha annyira nem fontos nekünk, hogy ilyen párt válasszunk, ha a szülők erre nem tudták megtanítani?

!!megint ugyanabba a problémába botlunk, kérdező!!

ha eddig elfordultál a vallásodtól, most hirtelen miért lett fontos isten, ha pedig valóban hiszel benne, miért nem érted, hogy miért tette veled ezt isten?

ez tökéletes példa arra a vívódásra, amikor az embernek a vágyai és a józan esze csap össze. vagy fel mersz tenni olyan kérdéseket, amik "szentségtörők", vagy szemet hunysz felette. csak azért feltenni egy kérdést, hogy valaki kellemes hazugsággal nyugtatgasson, szerintem nincs értelme.

bizonyára sértő kimondanom, de te sem logikus nem vagy, sem keresztény. igen, csak egy gyerek vagy még, de sajnos a szüleidre nem számíthatsz, ezért magadnak kell szembenézni a démnoddal

2012. ápr. 16. 06:03
 52/54 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Utolsó kommentelő!

Szakember alatt pszichológust értettem, de vannak olyan keresztény lelkészek, akik egyben pszichológusok is, és különbséget tudnak tenni a vallási okokból kialakult vívódások, és a valódi mentális betegségek között.

Ha egy ilyen lelkész-pszichológus valódi mentális betegséget állapít meg, akkor a vallási tanácsokon kívül alkalmazza az ilyenkor szükséges terápiákat is, szükség esetén pszichiáterhez irányítja a pácienst.

A kérdező esetében egyelőre nem folyamodnék ilyen drasztikus megoldáshoz, először azt kéne megpróbálni, amit fentebb javasoltam, hogy keressen magának olyan hobbit, amely során ismerkedhet hozzá h asonló érdeklődésű emberekkel, és lehet, hogy a problémák ezáltal észrevétlenül, maguktól meg fognak oldódni.

Ha ez nem megy, akkor kell felkeresni egy a felekezetéhez tartozó olyan keresztény lelkészt, akinek pszcihológiai végzettsége is van, van klinikai szakpszichológusi diplomája, mert az ilyen szakember meg tudja állapítani, hogy valódi mentális betegségről van-e szó, vagy szimplán a vallásában bizonytalan. Ha ez az állapot hosszantartó, abból is lehet komoly mentális betegség.

Üdv: Napirai

2012. ápr. 16. 10:40
 53/54 anonim ***** válasza:

Helló, kérdező! :)

Csak érdekelne, mi a helyzet, mi történt az elmúlt közel két hétben. Rendbe jöttél már?

2012. ápr. 27. 00:38
 54/54 anonim ***** válasza:

# 52/53

szerintem meg ha valaki kereszténynek vallja magát, már van egy közös hobbija, pl templombajárás, ahol lehet beszélgetni keresztényekkel, meg papokkal. ha meg nem jár templomba, bemegy az egyikbe és gyónni megy, vagy tanácsot kér...

ezért értelmetlen számomra, hogy aki egy felekezethez tartozik, az hogyan válhat elszigeteltté...

2012. ápr. 28. 11:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!