Holnap életem második gyónása lenne 37 ffi vagyok hogy kezdjem?
Mond azt, hogy "Bocsásd meg Istenem a bűneimet, Te pontosan tudod miket vétkeztem" és akkor nem kell sorolni, de nem árt, ha te magad tudatában vagy miért kérsz bocsánatot, mert azt akkor el is kell hagynod...
Gyónáshoz nem értek...
Fogj egy lelkitükröt, és nézd végig, mi történt azóta az egy gyónás óta... Lehet, hogy hosszas lesz, de megéri. Ne hagyj ki halálos bűnt, mert akkor érvénytelen lesz a gyónásod. Lelkitükröket találsz pl. itt: [link]
De ha van valami kis imakönyved, egyházi énekeskönyved, abban is szokott lenni.
Írj listát, úgy könnyebb nem kifelejteni semmit.
Ha valamire nem emlékszel, ne rágódj, erre van a bűnök felsorolásának a "más bűnömre nem emlékszem" mondat. De amire emlékszel, ne hagyd ki.
Gyónás menetét tudod? Ha nem, google, fent van több helyen.
Isten áldjon! Elmondok egy fohászt Érted, áldott újjászületést!!!
Az én második gyónásom tegnap volt.
- Dicsértessék a Jézus Krisztus
- Mindörökké! Ámen.
Leülsz vagy letérdelsz ahová kell.
- Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen. Gyónom a mindenható Istennek, és neked lelki atyám, hogy utolsó gyónásom óta, ami ekkor és ekkor volt, vagy ennyi és ennyi ideje, a következő bűnöket követtem el. Felsorolod a bűneidet, a végén mondod, hogy más bűnömre nem emlékszem.
- A pap tanácsaival segít, majd megszabja az elégtételt.
- Elmondod a bánatimát: Teljes szívemből bánom minden bűnömet, mert azokkal a Jó Istent megbántottam. Erősen fogadom, hogy Isten segítségével a jóra törekszem, és a bűnt elkerülöm.
- Isten, a mi irgalmas Atyánk, aki Szent Fiának kereszthalála és feltámadása által kiengesztelte önmagával a világot, és kiárasztotta a Szentlelket a bűnök bocsánatára, az Egyház szolgálata által bocsásson meg neked, és adja meg a békét! És én feloldozlak téged bűneidtől az Atya, és a Fiú † és a Szentlélek nevében.
- Amen.
- Magasztaljuk Istent, mert jóságos hozzánk!
- Mert örökké szeret minket.
- Isten megbocsátotta bűneidet. Menj békével!
- Istennek legyen hála.
"Milyen bűnök nyomják a lelkedet, fiam?
Padre, nem akarom nagyon feltartani magát, úgyhogy csak a legújabbakat osztanám meg. "
Így kell! :)
Amúgy meg emlékszel mindenre??? Én már arra sem emlékszem h mit bűnöztem egy órával ezelőtt, nemhogy eddig!....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!