Holnap életem második gyónása lenne 37 ffi vagyok hogy kezdjem?
tegnap 15:35
Akkor te AA-s vagy. :) Én is ismerek párat.
A vallás az csak vallás, amit régen találtak ki. Ez egy szabályrendszer. Szerintem az Isten, vagy felsőbb hatalom létezik, és hat mindenre, de nem úgy ahogy a vallás mondja. Tudom h a külsőségek és a rituálék meggyőzőek tudnak lenni, de ha az ember aki oda fordul racionálisabb beállítottságú, akkor egy idő után kérdések merülnek fel benne. A hit pedig nem olyan ami megkérdőjelezhető az egyházaknál. Szóval ha magadban a bűneidet, ami tényleg bűn, megbánod és komolyan teszed, mert rossznak érzed, az ami igazán számít. Ezzel már együtt kell élned, de hogy innentől kezdve mit csinálsz, az rajtad múlik. Szerintem a bűnbocsánatnak, a jó és a rossz egyensúlyának van értelme! Tegyél jót, és a bűneid halványulni fognak. És persze nem utolsó sorban ez így is helyes.
Ne kösd paphoz és egyházhoz ezeket a dolgokat, hanem inkább arra helyezd a hangsúlyt hogy valódiak legyenek!
Bár ha találsz egy értelmes, felvilágosult papot akivel el lehet beszélgetni bölcs dolgokról és nem csak prédikál, az sem rossz.
Mit szólna egy pap ha azt mondanád neki: Jó uram bennem egy isten lakozik, a bűnök amit elkövetek csakis a szabályok miatt vannak, az erkölcsöm szerint szükséges volt. Ja és mellesleg ott ül a nagyapja a vállán, átküldhetem végre hogy ne a maga energiáján élősködjön? Jah és tudta hogy Isten csak egy szó? Én univerzumnak hívom bár tényleg egyszerűbb magyarul: egy szó, vagy egy szóból eredő gondolat, vagy fizikai hullám mely sok erő által befolyásolva alakítja a világot.
Szerintetek ha gyónáskor ezt benyögné az illető, akkor mit tenne a pap? :P
Azt mondaná:
Ha ilyen gondod van, látogasd meg a háziorvost, és kérj beutalót.
Erről jut estembe: egy járókelő is simán bemehet gyónni a paphoz, vagy előtte igazolnia kell, hogy ő befizette a tagdíjat.
"Erről jut estembe: egy járókelő is simán bemehet gyónni a paphoz, vagy előtte igazolnia kell, hogy ő befizette a tagdíjat."
Nincs tagdíj, az gyónhat, aki volt elsőáldozó. Ez leellenőrizhetetlen, ezért ha nem 5 éves kissrác vagy, akkor valószínűleg ha gyónni mész, feltételezi rólad a pap, hogy nem először látsz templomot belülről. Illetve ha "szakszerűen" csinálod, nem tudok róla, hogy bármi akadálya lenne, hogy valaki "az utcáról belépve" gyónhasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!