Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 1 év alatt ennyire elcsúszott...

1 év alatt ennyire elcsúszott az életem?

Figyelt kérdés
Hívő, keresztyén lány vagyok. De az életembe jött egy fiú több mint fél éve. Ő vagány, laza fiú volt, természetesn a szexszre ment rá.. Nem feküdtem le vele, de petting volt.... Már majd nem megtörtént volna a dolog, de megtudtam, hogy más lányokkal is ezt csinálja. Teljesen összetörtem lelkileg miatta, nagyon szerettem ezt a fiú, sajnos bármit megtettem volna érte. De tudom hogy nagyon hálás lehetek Istennek, mert megmentett tőle, viszont nagyon nehéz elfogadni ezt.... Azóta bulikba járok, iszok, cigizek.... Anyuék itthon sírnak miattam, és nem tetszik nekem sem ez az élet, megszeretnék tőle szabadulni, de nagyon nehéz. 19/L
2012. ápr. 9. 22:39
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
0%

szerintem a szüleid duplán elbuktak.

egyrészt a kereszténység és az ilyen nevelés tényleg egy egészségtelen dolog

másrészt úgy látszik azt sem sikerült átadni

én azt mondom, hogy ez szép példája az eredendő bűnnek, ugyanolyan vagy, mint a legtöbb mai ember.

ha túl akarsz lenni rajta, akkor legyél sokkal szkeptikusabb, és örülj annak, hogy nem lett rosszabb. és ne azt csináld, amit mondanak neked, hanem ami jól esik. persze előtte át kell gondolnod a dolgot. a szórakozás pedig nem egyenlő az agyatlan fetrengéssel, a tapasztalat pedig azzal, hogy hibákat követsz el.

ja, és keress egy lelki vezetőt a szüleid helyett. ha midnenképp keresztény akarsz lenni, egy papot, vagy egy vallásos barátot.

sok szerencsét

2012. ápr. 10. 08:53
 12/54 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen, keresztény szemmel nézve valóban elcsúszott az életed. Hála Istennek úgy tűnik a Szentlélek azért munkálkodik benned, és érzed, hogy valami nem jó és szabadulni szeretnél ebből.

A jó hír, hogy Isten szeret téged, nem mondott le rólad. A Szentírásban van egy szépséges példázata Jézusnak a tékozló fiúról:

[link]

Ez a történet rólad szól, és arról, hogy nem késő sohasem visszafordulni, mert Isten szeretettel vár rád! Kívánom, hogy találd meg őt, hogy leborulva el tudd mondani neki, amit ide is leírtál, hogy megtapasztald azt amit a fiú is megtapasztalt a példázatban, és hogy a testvéri közösség áldásait meg tudd tapasztalni az életed minden területén!

Üdv. Péter

2012. ápr. 10. 09:54
 13/54 anonim ***** válasza:
6%

Elnézést kérek mindenkitől, de nem hívő emberként erősen szektajellegűnek hangzik itt jónéhány hozzászólás.

Valóban bűnösnek kell hívni magunkat néhány elferdült éjszaka után, megfosztva ezzel magunktól a serdülőkori tapasztalatokat, amit később már esélyünk sem lesz átélni?

21 vagyok, jópár éve bulizom, családommal jóban vagyok, 3 éve kapcsolatban élek (igen, annyit szeretkezünk, amennyit lehet), kipróbáltam már keményebb dolgokat is (hogy van képe bárkinek itélkezni olyanról, amit sosem próbált?), de emellett egyetemre járok, tanulmányaim mindig is sikeresek voltak, nagy terveim vannak a jövőre nézve. A legnagyobb dolog amit megbántam volna az, ha nem élvezem ki a serdülőkorom.

2012. ápr. 10. 10:02
 14/54 anonim ***** válasza:

Normális hogy vágytál egy kis őrületre, hülyeség úgy felnőni hogy nem voltál szabad soha. Az is normális hogy vagány fiú jött be neked, hiába na fiatal vagy benned van még a vágyakozás, az új megismerése iránti igény. Azért mert a szüleid azt diktálták beléd amit, még nem kell bűntudatodnak lenned. Ők ezt az utat választották, neked nem kötelező.

A másik hogy csak most hiszed azt hogy számít a cigizés, piálás. Attól nem leszel se több se jobb ha soha nem iszol egy kortyot se vagy nem gyújtottál még rá. A lényeg hogy tudd helyén kezelni a dolgokat, és azokat fontossági sorrend alapján értékelni. Én 15 évesen kezdtem bele ezekbe a dolgokba és mostanra teljesen egyértelmű hogy nem az az élet fő értelme hogy bulizzak, előbb utóbb jobb túlesni én aztmondom inkább előbb.

Amúgy meg ne Istennek köszönöd hogy megszabadultál ettől a fiútól hanem magadnak mert te szakítottál vele és ha valakitől megtudtad hogy megcsal a csávó, akkor annak.

2012. ápr. 10. 10:05
 15/54 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Kedves Kérdező!

A leírásodból én úgy látom, hogy ért téged egy csalódás mármint csalódtál ebben a fiúban, és nem tudod feldolgozni, ezért ez előla csalódás elől a piálásba/cigizésbe menekülsz.

Azt gondolom, hogy az nem baj, ha valaki szórakozik a barátaival, de szórakozni úgy is lehet nagyon jól, ha az ember nem csinál olyan dolgokat, amelyek károsak az egészségre. A piálás/cigizés mindenképpen olyan dolgok, amelyek nagyon is károsak az egészségre, ezért ezeket a dolgokat minél előbb abba kellene hagyni.

Ha ezeket abbahagytad, attól még szórakozhatsz, járhatsz bulikba, táncolhatsz, jól érezheted magad a barátaiddal, beszélgethetsz velük, ehettek jó kajákat, ihattok frissítő italokat, pl. gyümölcslevet, teát, csak éppen nem piáltok, és nem gyújtotok rá. Ha így csinálod, akkor bűnt sem követsz el, és az egészségedet sem károsítod.

A fiúval kapcsolatban meg azt tudom mondani, hogy sajnos sok olyan fiatal ember van, aki ilyen korban még nem akar komoly kapcsolatot. Ismerkedj, barátkozz emberekkel,és egyszercsak meg fogod találni azt a fiút, aki hozzád való. Attól még, hogy ez a fiú szemét volt, még nem dőlt össze a világ, még nagyon fiatal vagy, meg fogod találni azt a férfit, aki komoly kapcsolatot, családot akar, és aki hozzád való.

Üdv: Napirai

2012. ápr. 10. 11:05
 16/54 anonim ***** válasza:
3%

Szüleid ne sírjanak, semmi bajod nincs. Átvert egy fiú, megesik. Volt is, lesz is száz ilyen, szóra sem érdemes. Tapasztalatnak hívják. A cigi meg a pia függőséget okoz, csak ésszel. A buli jó, Isten se haragszik, ha jól érzed magad, csak a beszáradt vallásosok beszélnek hülyeséget.

Te nem a szüleid ellen lázadsz valójában?

2012. ápr. 10. 12:11
 17/54 anonim ***** válasza:
100%

Közhasznú információk:

1. Ez itt a Vallás kategória.

2. A kérdező világosan leírta, hogy hívő keresztény.

Ezekből következőleg pedig keresztényektől vár tanácsot, nem pedig ateistáktól leoltást és ellenvéleményt. Nem értem, miért nem lehet ezt tudomásul venni; van még a GYK-n elég kategória, ahol az íráskényszert ki lehet élni...

2012. ápr. 10. 12:43
 18/54 anonim ***** válasza:
6%

Nem a vallással van problémám. Hanem, hogy nagy bajnak és érzelemgyengeségnek tűnik a helyzet.

Akár vallásos valaki, akár nem, ha egy, a leírás alapján látszólag komolytalan, rövid kapcsolat után depresszióba esik egy 19 éves felnőtt (!) ember, az semmiképp nem normális.

A helyzetet csak fokozza, hogy olyan ezt a butaságot a cigivel/bulival/alkohollal hozza összefüggésbe.

Arra nem gondolt senki, hogy mi lesz, ha esetleg a jövendőbeli főnöke szól hozzá 2 csúnya szót?

Ilyen reakcióval remegve, sírva fog összeesni, aztán belövi magát heroinnal?

2012. ápr. 10. 13:00
 19/54 anonim ***** válasza:
0%

# 12/17

nincs értelme isteni szeretetről beszélni, ha isten ilyen eseteket hagy megtörténni. legfeljebb a saját lelkiállapot és értékrend mondatja azt valakivel hogy ez rossz. nincs "rossz" ember nélkül.

# 13/17

sajnos ezzel sem értek egyet. mint mondtam a tapasztalatszerzés nem egyenlő a fetrengéssel. ráadásul ez egy demagóg manipulációs módszer, hogy most kell élni. nem, bulizni bármikor lesz lehetősége, és semmit sem veszít az, aki kihagyja. és nem csak bulizással érezheti jól magát.

következő hülyeség: ítélkezni arról, amit nem próbálunk ki. ugrottál már ki a 10.ről? ha nem, honnan tudod hogy rossz földet érni? köszönöm

nem szabad a gyerekek agyát ilyenekkel tömni, mert akkor tényleg elhiszi, hogy csak az él igazán, aki az élvezeteket habzsolja. mindenki el tudja dönteni magának, mi érdekli, mit szeret csinálni.

# 14/17

a szabadság nem egyenlő az őrülettel

a cigizés piálás számít, bár tény hogy az érzések nagy része szülői befolyásnak köszönhető.

de példának okáért van aki rászokik fiatalon, később meg függő, és nem képes abbahagyni, majd idejeelőtt betegen, fájdalmakban hal meg. így már igen is számít, hogy mit fogyaszt az ember. szerintem.

# 15/17

ez értelmes hozzászólás volt.

annyit hozzátennék, hogy bizony a mai fiúk nagy része ilyen, vagy egyáltalán nem érdeklik dolgok. kevés az a fiú, aki lelkiismeretesen él, és sajnos felnőttek közt is vannak akik veszélyesek a nőkre. idővel majd kitapasztalod, milyen embertípusok milyen viselkedések milyen embereket rejtenek. ehhez ismerkedned kell, és mindig kételkedni, ha nem akarod, hogy újból átvágjanak. inkább szóljanak meg azért, mert nem bízol könnyen, mint sebezzenek meg újból.

# 17/17

nem igazán látom a szabályzatban, hogy a vallás témába csak vallásosok írhatnak, tudtommal vallás és szólásszabadság van.

azt hiszem megbeszéltük

2012. ápr. 10. 13:02
 20/54 anonim ***** válasza:

# 18/19

ebben van igazság, de ha valaki azt mondja, ennek nincs köze a neveltetéséhez, az szerintem magának is hazudik

2012. ápr. 10. 13:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!