Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 1 év alatt ennyire elcsúszott...

1 év alatt ennyire elcsúszott az életem?

Figyelt kérdés
Hívő, keresztyén lány vagyok. De az életembe jött egy fiú több mint fél éve. Ő vagány, laza fiú volt, természetesn a szexszre ment rá.. Nem feküdtem le vele, de petting volt.... Már majd nem megtörtént volna a dolog, de megtudtam, hogy más lányokkal is ezt csinálja. Teljesen összetörtem lelkileg miatta, nagyon szerettem ezt a fiú, sajnos bármit megtettem volna érte. De tudom hogy nagyon hálás lehetek Istennek, mert megmentett tőle, viszont nagyon nehéz elfogadni ezt.... Azóta bulikba járok, iszok, cigizek.... Anyuék itthon sírnak miattam, és nem tetszik nekem sem ez az élet, megszeretnék tőle szabadulni, de nagyon nehéz. 19/L
2012. ápr. 9. 22:39
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:

Kérdező, ne Istent vádold, hogy megengedte ezt az életedben. Tudhatod, hogy szabad akaratunk van, nem vagyunk robotok. Ha rossz irányba indulsz, az a te döntésed; Isten megfoghat és szelíden visszaterelhet, de van, amikor engedi, hogy menj és beverd a fejed a falba. Ő tudja, mit miért tesz, bölcsebb, mint mi vagyunk.

Megint egy zenelinket mutatok neked, egy hozzád hasonló korú lány ajánlotta, akinek elmondtam a helyzetedet. Maga a zene nekem nem jön be, már túlságosan rap; de a szöveg neked szól:

Lecrae - Wait

http://www.youtube.com/watch?v=kI1lrmMWwq0

Az első válaszomban levő zenéket is válaszként linkeltem ám, csak így nem nekem kellett begépelni. :)

@ 24: Nekem egyetlen bajom volt a 6-os válaszoddal, méghozzá az, hogy háromszor kellett elolvasnom, és kb. 5 percet töprengenem, mire rájöttem, hogy mit is akar valójában jelenteni. Ment a zöld. :)

2012. ápr. 11. 00:30
 32/54 anonim ***** válasza:

A régi életed biztonságos volt, egy díszes acélkoporsó. Burokban éltél, kijöttél belőle, megégetted magad. Ha most visszabújsz, kárba megy minden tapasztalat. Szerintem túlzás isteni próbatételről beszélni, mert azért mégse a lábadat amputálták csontrák miatt. Az élet ilyen, belenyúltál a rosszba, de ha nem tanulsz belőle, még ezerszer meg fog történni, de akkor már az Úristen is hülyének fog nézni.

Talán egyedül vagyok ezzel, de szerintem Isten nem akarhatja, hogy szép lány létedre az ostobaságig ájtatoskodj. Ráfoghatod, de ezzel nem "Istennek szenteled az életed", hanem elmenekülsz az élet kihívásaitól. Nyilván értékelni fogja...

Fejezd be a hisztit, idős vagy már ehhez. Ne csapd szét magad minden hétvégén, mert az undorító, ne cigizz, mert büdös, de élj rendesen. Azért kaptál egészséges testet, hogy használd. Hidd el, ez rohadtul nem magától értetődő ajándék...

2012. ápr. 11. 06:01
 33/54 anonim ***** válasza:
5%

# 22/32

válaszaidból isteni szeretet süt...

nem érdekel a magyarázkodásod, egy elcsúszott élet nem csupán vallási kérdés

# 21/32

igen, ez a saját gondolkodásod és értékrended, és amennyiben te is elhiszed, veled is gond van. ez az életvitel csak szorongáshoz vezet.

azt lehiszem hogy nem akartad megbántani, de tudatlanul árthattál volna neki.

a szülők is hibáztak, meg valószínűleg öröklött jellemi oka is lehet, de egyértelműen nem tudja a konfliktusokat kezelni. és az önrombolás általában a depresszió egyik tünete.

...

és akkor itt visszatérnék ahhoz, hogy ez nem vallási kérdés ezért, csak a vallásosok "nem hisznek" olyan lelki dolgokban, ami nem vallásos.

tehát valóban csak annyi tanácsot tudunk adni, hogy hagyjon fel az eddigi életével, ha nem tudták a szülei kezelni, akkor az sem gond, ha felhagy a vallással. ha meg a vallás nem nyújt egy támogató közösséget, megint értelmetlen folytatni. innentől kezdve csak azt teheti, hogy folyton konfliktusokba kerül, és megoldja azokat. és igen, ismerkedni is kellene, hogy megismerjen más embereket, szemléleteket, és az ellenkező nem több példányát is, mielőtt sablonokat készpénznek vesz. az életre való felkészítés pedig a szülők dolga lett volna, de a vallás miatt gondolom sok tabu akadályozza a nevelést.

# 28/32

kérdező

ha nyitott vagy a válaszomra, egyszerűsítve azért, mert nincs az az isten, akiben hinni akarsz, vagy ha van is, nem jóságos, vagy nem mindenható, stb. ebből pedig az következik, hogy nem érdemes vele foglalkozni, mert a vágyaink nem formálják közvetlenül a világot. míg jószívű hívő keresztényeknek tönkremegy az élete, és a bűnözők boldogan élnek, nincs értelme isteni igazságtételről, rendről beszélni.

ez a kérdés a legtöbb hívőben is sokszor felmerül, de sokkal szörnyűbb lenne szembesülni azzal, hogy évekig tévedtél, és nincs mibe kapaszkodni, ezért a legtöbben inkább nem is foglalkoznak vele, valami kifogást kitalálnak, és minden megy tovább.

valószínűleg úgysem fogsz egyetérteni, vagy ezt megérteni elsőre, ezért mondom, hogy ez egyszerűsített válasz.

ha TÉNYLEG ÉRDEKEL, hogy miért történik rossz a jó emberekkel, megkérdezhetsz egy papot, aki bizonyára tud rá jó választ. a lényeg az lesz úgyis, hogy ez az élet olyan, amilyen, a jutalom csak a túlvilágra vonatkozik, azaz semmi kézzelfogható bizonyítéka nincs annak, valóban működnek e az ok-okozati feltevések("isteni törvények", menny, pokol...)

# 31/32

valószínűleg provokációnak gondolod, de azért kíváncsi vagyok, milyen isteni bölcsesség vezet oda, hogy csecsemők haljanak meg. ha csak eszközök vagyunk egy isteni lény kezében, az nem fűz hozzánk szerető szálakat. persze bizonyára erről sincs értelme beszélni, mert ő olyan bölcs, hogy semmit sem értünk meg tetteiből. az emberi ész kevés ahhoz, hogy felfogja, isten miért terelgette/engedte meg egy pszichopatának, hogy hívő keresztényeket mészároljon le, vagy ehhez hasonlók...

sajnos ez egy tipikus kitérő válasz a keresztények részéről

és ezért érzem úgy, hogy jogom van beleszólni, mert ha valakit ilyen életképtelenné formáltak, és tovább is hülyeségekkel traktálják, akkor rámegy az egész fiatalsága arra, hogy állandóan szabályokat, elvárásokat teljesítsen, és fogalma se legyen a valóságról és a boldogságról.

szerintem

2012. ápr. 11. 19:08
 34/54 anonim ***** válasza:
Utolsó, miért születnek és halnak meg csecsemők? És mi benne a borzasztó?
2012. ápr. 11. 21:59
 35/54 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Kedves 19:08-as!

A válaszod véleményem szerint mindenkit felháborít, aki hisz Istenben, akármelyik vallásnak is legyen a követője, mivel te a válaszoddal kigúnyoltad a vallásokat, és magát Istent is.

Ez a hosszú körmönfont, nyakatekert komment nem segít a kérdezőnek abban, hogy megoldja a problémáját, és ahogy olvasgatom itt a kommenteket, az is eszembejutott, hogy lehet, hogy ezt a kérdést nem volt értelme ide kiírnia a kérdezőnek, mivel a problémájának megoldásában vadidegen emberek nem tudnak neki segíteni, mivel nem ismerik a lányt, a környezetét, stb.

A kérdezőnek:

Lehet, hogy összeakadtál egy olyan férfivel, aki semmibe sem veszi a nőket, aki fogyasztási/élvezeti cikként kezeli a nőket, és lehet, hogy össze fogsz akadni életed során tíz ugyanilyen fazonnal, de a tizenegyedik pasi már nem lesz ilyen, mert: 1. addigra eltelik egy csomó idő, és a korosztályodba tartozó pasik egy része megkomolyodik, rájönnek arra, hogyha futószalagszerűen "fogyasztják" a nőket,a kkor soha nem lesz biztonságot nyújtó otthonuk, szerető feleségük, és gyermekeik. Összeakadsz majd egy ilyen megkomolyodott sráccal, összeházasodtok, gyerekeitek lesznek, és annyira boldog leszel, hogy nem is fogsz arra emlékezni, hogy volt tíz bunkó, aki átvágott.

2. lehetőség:

Találsz egy istenhívő, becsületes fiatalembert, aki jó férjed lesz,és szeretni fog téged.

3. lehetőség: ezt nem kívánom neked, de vannak emberek, akiknek így alakul az élete

Nem találod meg a párodat sohasem, de találsz magadnak egy olyan hivatást, ami leköt életed végéig.

A problémád megoldásának gyökerét én ott látom, hogy tedd fel magadban a kérdést, hogy mit szeretnél, mik a céljaid az életben: mit szeretnél dolgozni/tanulni, milyen hivatást szeretnél magadnak? Ha e kérdésekre válaszoltál magadnak, akkor valószínűleg felülfog íródni benned az a késztetés, hogy mindenáron párt akarsz találni.

Ha meg ez a mindenáron párkeresési kényszer nagyon erős benned,akkor azon kell elgondolkodnod, hogy ez miért van, mit vársz attól, ha megtalálod a párodat.

Ha meg csak s zimplán az a baj, hogy ez a srác bunkó volt, akiről írtál, akkor azt ki kell törölnöd az emlékezetedből vagyis el kell könyvelni, hogy ez az ember szemét volt,és ezzel nem lehet mit csinálni.

Előfordulhat, hogy a munkahelyeden is lesznek olyan kollégák, akik szemetek lesznek, a főnök sem biztos, hogy egy kenyérre kenhető kedves valaki lesz, akkor semlehet mit csinálni, ezt kell megszokni, vagy ha nagyon piszkálnak, lehet munkahelyet váltani, bár a személyiség stabilitásának nem tesz túl jót a sokszori munkahelyváltás.

Szemét, bunkó emberekkel sajnos az élet minden területén lehet találkozni, ezt meg kell szokni. Ez egyáltalán nem normális állapot, de most ilyen korban élünk, száz év múlva ez le fog csengeni, de mi most élünk, és most kell azt megoldani, hogy boldog emberek legyünk, ugyanakkor másoknak se ártsunk, és Istent se bántsuk meg.

Mindehhez sok sikert kíván, és sok szeretettel ölel: Napirai

2012. ápr. 11. 22:02
 36/54 anonim ***** válasza:
ha ez nekem szól, nem értem miért kérdezed ugyanazt amit én
2012. ápr. 12. 09:47
 37/54 anonim ***** válasza:

# 34/35

tehát.

ha ez nekem szól, nem értem miért kérdezed ugyanazt amit én

# 35/36

nem tudom, lehet hogy gúnyos, nekem személy szerint nincs bajom mások vallásával, amíg békén hagynak, de ha valaki feltesz egy kérdést, akkor elmondom a véleményem.

azokat a gúnyos kérdéseket azért tettem fel, mert eddig sosem kaptam rá értelmes választ, és valószínűleg nem is fogok. ezzel arra akartam rávilágítani, hogy egy önellentmondásos, összetákolt álomvilágról van szó, ami tönkreteszi az emberek életét. ha szerencsés élete van és képes hinni benne, akkor nincs gond, de ha nem így van, csak több bajt okoz.

nyakatekert - igen, az egyszerű gondolkodású embereknek az, meg a tudományos esszék is csak ködösítések, de tény, hogy kell kitartás, intelligencia ahhoz, hogy valakinek összetettebb képe legyen a világról és vizsgálódjon, ne pedig rövidrevágott válaszokat találjon ki magának, esetleg fantázia hiányában egy könyv válaszoljon neki.

és hiába nem tudok róla sokat, látszik, hogy egy erkölcsi/lelki jellegű kérdésről van szó, amiben a biblia nem segít, mert elavult

a tanácsaid:

az elsőben annyit kifogásolok, hogy a megkmolyodott srácok nem biztos, hogy azokat szeretik, akin már 10en átmentek, hanem inkább a "megkomolyodott lányokat". az más kérdés hogy majd nő híján rászorulnak

a harmadikon annyit igazítanék, hogy nem akarás kérdése a megszokás, önmagában elkönyvelni másokat bunkónak kevés. inkább érdemes minden rosszban a tanulságot keresni, hogy ne kövesd el újra.

2012. ápr. 12. 10:13
 38/54 anonim ***** válasza:

"azokat a gúnyos kérdéseket azért tettem fel, mert eddig sosem kaptam rá értelmes választ, és valószínűleg nem is fogok"

Minden kérdésre van válasz. Buta kérdésre buta válasz, okos kérdésre okos válasz.

2012. ápr. 12. 22:16
 39/54 anonim ***** válasza:

# 38/38

hogyne, ha mások hülyék, az is az én hibám.

persze mindenre van egy kitérő válaszuk, ha épp nem jut eszükbe jobb akkor "isten útjai kifürkészhetetlenek", "ő bölcsebb, én nem tudom, biztos jó amit tesz", "azért teszi mert szeret", "az ember választotta a bűnt", blabla...

csakhogy ez az isten sosem jön le közénk hogy cáfolja vagy alátámassza a bibliát, mert az ember érzékszerveivel nem észlelhető, ki nem számítható, csak hinni kell benne, meg az egész univerzum az ő munkája.

ennyi erővel rózsaszín pónik teremtették a világot, vagy szárnyas disznók.

A PROBLÉMA ITT KEZDŐDIK, hogy ezt is elhisszük, nem csak azt, ha egy szoknyapecér leígéri a csillagokat az égről. ilyen naiv és törékeny jellemű emberek "depresszióba esnek ha a főnök csúnyán néz rá".

2012. ápr. 13. 14:05
 40/54 anonim ***** válasza:

ne haragudj kedves utolsó, de annyi empátiával sem rendelkezel ami egy bacilusba életet lehelne. viszont általánosítasz, kötekedsz és direkte a legszélsőségesebb vallási válaszokat veszed alapul mert azokkal nem nehéz vitába szállni.

Tudod mit? Maradj meg ezen a szinten és ne is érdekeljen a dolog őszintén. Hőbörögni mindig könnyebb mint gondolkodni. Csak emberekkel ne foglalkozz hidd el neked nem éri meg. Szép, boldog életet kívánok neked.

2012. ápr. 13. 18:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!