Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 1 év alatt ennyire elcsúszott...

1 év alatt ennyire elcsúszott az életem?

Figyelt kérdés
Hívő, keresztyén lány vagyok. De az életembe jött egy fiú több mint fél éve. Ő vagány, laza fiú volt, természetesn a szexszre ment rá.. Nem feküdtem le vele, de petting volt.... Már majd nem megtörtént volna a dolog, de megtudtam, hogy más lányokkal is ezt csinálja. Teljesen összetörtem lelkileg miatta, nagyon szerettem ezt a fiú, sajnos bármit megtettem volna érte. De tudom hogy nagyon hálás lehetek Istennek, mert megmentett tőle, viszont nagyon nehéz elfogadni ezt.... Azóta bulikba járok, iszok, cigizek.... Anyuék itthon sírnak miattam, és nem tetszik nekem sem ez az élet, megszeretnék tőle szabadulni, de nagyon nehéz. 19/L
2012. ápr. 9. 22:39
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
Kérdező, hol laksz?
2012. ápr. 13. 18:39
 42/54 anonim ***** válasza:

# 40/41

téves

rendelkezek empátiával, csak nem azoknak tartogatom, aki másokat félre akar vezetni.

persze semmi közöm hozzá, ő is csak egy ember a többi közül, térítsék meg, legyen egész életében buta, akaratlan ember, kerüljön a bugyijába még 6 ámító, és essen depresszióba újból és újból.

talán akkor empatikusabb lennék.

nincsenek legszélsőségesebb vallási válaszok. vannak vallások, vannak szent törvényeik, azokat vagy betartod, vagy nem. ha nem tartjuk be őket, nincs értelme beszélni róluk, nem vagyunk igazi hívők. ha a biblia azt mondja hogy ne paráználkodj, akkor nincs petting házasság előtt, ha van, akkor nem vagy keresztény.

ha csak kötekednék, és neked lenne igazad, könnyen be tudnád bizonyítani, de mivel nincs, nem tudsz mit kezdeni a válaszaimmal. ennek a megemésztése már nem rám tartozik.

és szerintem kettőnk közül pont te hőbörögsz, és valószínű, hogy egy év alatt többet gondolkodok mint te egész életedben tetted. ez abból is látszik, hogy nincsenek önálló gondolataid, közhelyeket és szent szövegeket magoltál be, ez a te "bölcsességed".

hogy értsd: ha van érved, bizonyítasz, ha nincs, csak hablatyolsz. várom az érveket

2012. ápr. 14. 05:35
 43/54 anonim ***** válasza:
Egyébként feltűnt valakinek, hogy a kérdező kérdését szétoffoltátok? nem mintha zavarna, csak megjegyeztem :D
2012. ápr. 14. 12:43
 44/54 anonim ***** válasza:

Elnézést kérek az offokért, kicsit megsértettem itt az egyik válaszolót, akitől bocsánatot kérek, de nem értem milyen szent szövegek bemagolásával és gondolkodásmentes életmóddal vádol, én mindössze a 38 as és 40es kommentet írtam. Ez alapján nem értem a véleményalkotását. Most diplomázok a második szakomon (Nem teológia!) megéltem már egyet s mást. Ateista voltam életem nagy részében, mielőtt keresztény lettem és nem szoktam szent szövegeket bemagolni.

Az empátiát nem "tartogatjuk" egyesek számára, ha az van, akkor egy állandó személyiségjegy. Bocsáss meg kérdező, neked korábban írtam egy kommentet arról hogy ideje rendbe szedni az életedet, de bulizhatsz nyugodtan, csak élj ésszel.

2012. ápr. 14. 17:48
 45/54 anonim ***** válasza:
0%

# 43/44

szerintem a kérdező napok óta ide se nézett. ha nem ír semmit akkor nem zavarja

# 44/44

nem sértettél meg, ne kérj bocsánatot, csak szerintem hülyeség, amit mondasz.

annyiszor hallottam már ezeket a kifogásokat, és annyi ember életét tette már tönkre a vallás, hogy nincs empátiám az ilyen emberek felé. ugyanígy utálom a politikusokat, meg egyéb ideológiaharcosokat, mert ezek mind csak eszközök az emberek kezében a háborúra, elnyomásra, és egyéb gonosztettekre.

nem mondom, hogy etikailag támogatandó a viselkedésem, de ha majd megélsz többet is, nem csak egyet s mást, akkor talán idővel rájössz, hogy a biblia tanítása nem kamatozó, sőt.

félre ne értsd, vannak nálam okosabb, tapasztaltabb emberek is, de az átlagnál többet éltem már meg, és nagyon sok emberrel volt már dolgom. ellenben a legtöbb hívő embernek vajmi tudása van a világról, mind naiv/buta, zárt burokban élő emberek, akik nem mernek/akarnak/tudnak szembenézni a valósággal. de ez mindegy, ezzel úgysem fogsz egyetérteni, nem akarlak meggyőzni és nem is érdekel igazán mások véleménye. ha akarod, elgondolkodsz rajta

2012. ápr. 14. 18:55
 46/54 anonim ***** válasza:

... És az 57-es nem bírja abbahagyni; egyszerűen nem bírja...

A szép szó hiába volt, a keményebb dettó; ha valaki nem vette fel a kesztyűt a nyilvánvaló ferdítésre, akkor talált magának mást, akibe beleköthet. Nem számít a szabályzat, az etika, úgyis mindent ő tud a legjobban, így a többi válaszoló csakis tévedhet.

Hát, ehhez nem semmi egó kell...

2012. ápr. 14. 19:15
 47/54 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Sziasztok!

Elolvastam a kommenteket, amik születtek párnap alatt.

Szerintem a kérdező napok óta nem néz már ide, mivel nem ír ide, ebbőlgondolom, de szerintem nem veszít azzal semmit, ha nem olvassa a kommenteket, mert az utóbbi napok kommentjei minden, csak éppen a kérdezőnek nem segítenek a problémája megoldásában, de ez egyértelmű, mivel ismeretlen emberek nem tudnak segíteni rajta ebben az esetben,kizárólag ő tud segíteni saját magán, ha akar.

Azt gondolom, hogy nem érdemes már írogatni ebbe a kérdésbe tovább, mivel nem valószínű, hogy a kérdező olvassa, és már újat mondani nem fog tudni neki mondani senki.

Üdv: Napirai

2012. ápr. 14. 21:56
 48/54 anonim ***** válasza:

# 46/47

szerintem kettőnk közül te vagy a frusztrált

# 47/47

részben igazad van, ha ő nem reagál a válaszokra, akkor nem is érdekli igazán a dolog

2012. ápr. 15. 07:37
 49/54 A kérdező kommentje:
Folyamatosan olvastam, és köszönöm mindenkinek!!! Tudom hoogy saját magamnak okozok a bulikkal stb kel kárt. Sanos bennem akkora űr keletkezett ez a dolog miatt, hogy nem tudtam hogyan feldolgozni. Most is fáj még, és nem tudom mennyi ideig fog. Tudom, hogy Isten akkor segít, ha lemondok ezekről a dolgokról, és teljes szívemből meg akarok szabadulni, a fiútól is. De nagyon nehéz!!!!
2012. ápr. 15. 20:39
 50/54 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Szia Kérdező!

Nagyon örülök, hogy olvasgattad a kommenteket, így te is láthattad, hogy mik azok a válaszok, amelyek ténylegesen hasznos tanácsok, és mik azok, melyek csak offolások.

Nekem több dolog is eszembejutott:

1. Mennyi ideig jártál ezzel a fiúval?

Ha a szakítás óta eltelt egy év, és még mindig nem tudtad feldolgozni, akkor sajnos szakember segítségére van szükséged. A buli csak menekülés e dolgok elől.

Nem gondoltál arra, hogy hozzád hasonló értékrendű srácokkal kéne ismerkedned, és nemcsak bulikba kéne járnod, hanem emberek közé, mondjuk menjél el túristaszakosztállyal túrázni, vagy keress olyan hobbit, amely során kapcsolatba kerülhetsz minél több, lehetőleg komoly gondolkodású emberrel. Ez szerintem a problémáidra is megoldás lehet, mert elfoglalod magad, és a szervezeted rongálása helyett hasznos dolgokat csinálsz, és a fiút is el fogod felejteni.

Aki ilyen szemét, az nem ér meg annyit, hogy valaki ennyi ideig bánkódjon miatta. Abban is igazuk van a kommentelőknek, hogy a világ sajnos tele van ilyen emberekkel, és az élet minden területén fogsz találkozni bunkó emberekkel, nem becsületes emberekkel, önző emberekkel, csak meg kell tanulni ezeken a dolgokon túllépni.

Üdv: Napirai

2012. ápr. 15. 21:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!