Hogy magyarázzák a hívők az univerzum történéseit és a tudomány felfedezéseit?
Gondolok itt például arra, hogy különböző csillagrendszerek keletkeznek és tűnnek el, és a mi Napunknak is bekövetkezik a halála és akkor megszűnik a Földi élet. (pl. olvastam több lehetséges kimenetelt is: vagy "kihűl" a Napunk, ekkor a hőmérsékletváltozás miatt lesz lehetetlen az élet, vagy óriási méretűre nő, és úgymond "bekebelezi" Földet. Lehet, hogy még van más elképzelés is, most ezekre emlékszem. Minden esetre más csillagrendszerekben bekövetkezett ilyen változás, semmi nem örök életű.) Ha léteznek is a lelkek, örökké abban az állapotban maradnak és nem öltenek többé testet? Vagy erről mi az álláspont? Nem csak keresztény szemléletet szeretnék hallani, érdekelni a buddhisták véleménye is, ami parasztnyelven a lélekvándorlás. (bár inkább életvitel, mint vallás, én úgy olvastam.)
Szeretném megkérni, hogy olyanok ne írjanak, akik szerint a tudomány nem tényálló!
13-asnak (a "testes" részhez):
Nem, aki csecsemőként halt meg, nem mint csecsemő lesz, hanem "felnőtt" ember.
Most nem mennék bele abba, hogy a Biblia szerint az embernek három része van, szellem, lélek, test.
fej tor potroh
Tehát van bennünk valami, amim most nem lát, nem hall, mert a szememmel látok, fülemmel hallok, de mikor a testem elrothad, akkor majd lát, hall...A kis elnyomott lelkecske...
#21 Kár, pedig ezek tök érdekesek.
#22 Szegény lélek:'(
#22:
A szellem most is lát, hall (ha az ember keresztény), de nem a látható világ szintjén, hanem a szellemvilágban.
Olvasd el ezt:
A tudomány és a spiritualitás viszonyairól, a világ keletkezéséről minden benne van.
tegnap 23:29
Nem kellet lennie. Mivel az idő az Ősrobbanással keletkezett ezért felesleges arról beszélni hogy mi volt előtte. Olyan mintha az Északi sarktól északibb pontot akarnánk keresni. Az lehetséges hogy sőt valószínű is hogy nem mi vagyunk az egyetlen Univerzum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!