Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tudomány és a vallás ellentm...

A tudomány és a vallás ellentmond-e egymásnak? Pl. Evolúció kontra teremtés? Úgy néz ki, hogy Darwinnak van igaza?

Figyelt kérdés
2012. jan. 22. 18:52
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
18%

Az evolúció tudományos tekintetben nagyon gyenge lábakon áll.

Az egyetlen ok, amiért nem merik kimondani a tudósok, hogy Darwin tévedett az az, hogy még jobban félnek attól a feltételezéstől, hogy talán egy felsőbbrendű hatalom teremtette a földi életet.

2012. jan. 22. 18:59
 2/21 A kérdező kommentje:
Melyiket(evolúció illetve teremtés)mi támasztja alá?
2012. jan. 22. 19:02
 3/21 anonim ***** válasza:
56%

Nem feltétlenül mond ellent egymásnak a teremtés és az evolúció.

A Bibliában nagyon sok szimbolikus jelentésű rész található.

Lehet az a bizonyos hat nap is csak egy metafora és a napok évmilliókat jelenthetnek a valóságban (így már több értelme van).

2012. jan. 22. 19:23
 4/21 anonim ***** válasza:
73%
nem kell szó szerint értelmezni a Bibliát, a teremtés 6 napja a valóságban évmilliárdokat foglal magában. Az univerzum és a Föld keletkezését, valamint az evolúciót meg is lehet feleltetni ennek a 6 napnak. A lépések ugyanazok, bár a sorrend nem pontos.
2012. jan. 22. 19:29
 5/21 anonim ***** válasza:
2012. jan. 22. 20:35
 6/21 anonim ***** válasza:
37%
Az evolúció tökéletesen bizonyított elmélet. Megfigyeltem, hogy csak az agymosott jehova tanúi nem fogadják el. Vigyázz velük, tökéletesen ki vannak képezve a manipulálásra. És nem igaz, hogy ha úgy lenne a biológusok ne mondanák ki az evolúciós elmélet helytelenségét, de tévedés azt hinni, hogy utána egyből a teremtés lépne a helyére. Ezt még egy óvodás is csak fenntartásokkal hiszi el. Egyszerűen más elméletet kutatnának helyette... Ennyi. De mint mondtam, az evolúció a leghelytállóbb elmélet.
2012. jan. 22. 20:54
 7/21 anonim ***** válasza:
25%

Az evolúciót én sem fogadom el, és mondj rám bármi sértőt, de ne nevezz Jehova tanújának!

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. jan. 22. 21:00
 8/21 anonim válasza:
0%

Nem mond ellen egymásnak a kettő.

Igen, ma már több bizonyíték szól az evolúcióelmélet ellen, mint mellett. Csakhogy nincs helyette más. Még elméleti szinten sem.

2012. jan. 22. 23:08
 9/21 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Mivel én hívő ember vagyok, ezért én azt az elvet vallom hogy Isten a puszta szavával teremtett úgy, ahogyan azt a Bibliai leírásban olvashatjuk.

Ez azonban az én véleményem, és senkit nem kötelezek arra, hogy azonosuljon a meggyőződésemmel. Véleményem szerint mindenkinek joga van azt az álláspontot elfogadni amelyet akarja, ezért vitatkozni sem szeretek. A magam részéről ennyit tudtam hozzászólni ehhez a témához röviden.

Minden jót!

2012. jan. 22. 23:59
 10/21 anonim ***** válasza:
31%

Három kérdést tettél fel.

A tudomány és a vallás teljesen összefér egymással, lásd Katolikus egyház összesimulása a természettudományi divattal.

Az evolúció és a teremtés szöges ellentétben áll egymással. Ha érdekel, felsorolok egy párat.

Az evolúció elvét nem Darwin találta ki. Ő pusztán egy olvasmányos könyvet írt belőle. Ez azért egy kicsit régebbi keletű dolog. És nem, nem volt igaza Darwinnak. Az evolúciót az emberi történelem legostobább vallásának tartom.

2012. jan. 23. 01:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!