A tudomány és a vallás ellentmond-e egymásnak? Pl. Evolúció kontra teremtés? Úgy néz ki, hogy Darwinnak van igaza?
Az evolúció tudományos tekintetben nagyon gyenge lábakon áll.
Az egyetlen ok, amiért nem merik kimondani a tudósok, hogy Darwin tévedett az az, hogy még jobban félnek attól a feltételezéstől, hogy talán egy felsőbbrendű hatalom teremtette a földi életet.
Nem feltétlenül mond ellent egymásnak a teremtés és az evolúció.
A Bibliában nagyon sok szimbolikus jelentésű rész található.
Lehet az a bizonyos hat nap is csak egy metafora és a napok évmilliókat jelenthetnek a valóságban (így már több értelme van).
Az evolúciót én sem fogadom el, és mondj rám bármi sértőt, de ne nevezz Jehova tanújának!
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Nem mond ellen egymásnak a kettő.
Igen, ma már több bizonyíték szól az evolúcióelmélet ellen, mint mellett. Csakhogy nincs helyette más. Még elméleti szinten sem.
Szia!
Mivel én hívő ember vagyok, ezért én azt az elvet vallom hogy Isten a puszta szavával teremtett úgy, ahogyan azt a Bibliai leírásban olvashatjuk.
Ez azonban az én véleményem, és senkit nem kötelezek arra, hogy azonosuljon a meggyőződésemmel. Véleményem szerint mindenkinek joga van azt az álláspontot elfogadni amelyet akarja, ezért vitatkozni sem szeretek. A magam részéről ennyit tudtam hozzászólni ehhez a témához röviden.
Minden jót!
Három kérdést tettél fel.
A tudomány és a vallás teljesen összefér egymással, lásd Katolikus egyház összesimulása a természettudományi divattal.
Az evolúció és a teremtés szöges ellentétben áll egymással. Ha érdekel, felsorolok egy párat.
Az evolúció elvét nem Darwin találta ki. Ő pusztán egy olvasmányos könyvet írt belőle. Ez azért egy kicsit régebbi keletű dolog. És nem, nem volt igaza Darwinnak. Az evolúciót az emberi történelem legostobább vallásának tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!