Mit gondoltok ha Isten létét feltételezzük, akkor abból következik, hogy a világegyetemben értelmes civilizációk vannak?
Szóval Isten a világegyetembe csak az embert teremtette egyedül, akkor azt feltételezhetjük, hogy nekünk a teremtéssel kapcsolatban küldetésünk van, és be kell népesítenünk a hatalmas univerzumot. Vagy pedig a világegyetemben hemzsegnek a civilizációk, akiket meg tudunk találni, vagy a teremtés úgy van megalkotva, hogy ne tudjunk velük kapcsolatba lépni, és mondjuk egy galaxisra csak egy értelmes civilizáció jut.
Mit gondoltok?
Úgy gondolom a filmek és a könyvek determinálják az ember gondolatait.
Pusztán elvi síkon képzelem a kérdést, és a Ti személyes véleményetekre vagyok kiváncsi. Ha Isten van, akkor mi célból teremtette ekkorára az univerzumot? Persze véleményem nekem is van, de kiváncsi vagyok, Ti mit gondoltok.
Én nem tudom hogy isten micsoda, de az furcsa h a Biblia tele van elektromos jelenségekkel, sőt még ő maga is pontos műszaki leírásokat meg utasításokat ad. Ha mindenható miért kellenek ezek.
a Bibliai frigyláda kapcsán elég sok olyan jelenség van leírva, amit csak az elektromosság megismerése miatt érthetünk meg? Példák: Amikor a papok megközelítik a frigyládát, a csúcsos "sapkájuk" körül a Szent Elmo tüzének nevezett jelenség lesz látható. Az illetéktelen megközelítők azonnal meghalnak (áramütés). "Isten" pontos, mindenre kiterjedő leírást ad a frigyládát kezelő papok ruhájának elkészítéséhez, amik a beleszőtt aranyszálak miatt vezetik az áramot, sőt "Isten" külön felhívja rá a figyelmet, hogy pontosan illeszkedjen mindenhol, és ne legyenek rések, mert különben meghalnak. (mint egy mai védőruha nagyfeszültség ellen). Vagy hogy amikor szállítják a ládát, az megcsúszik, a szekérhajtó hozzákap, ekkor azonnal meghal és elég (magasfeszültség). Vagy hogy a láda maga úgy volt kialakítva elektromosan mint ma egy rádió adóvevő, sőt a különböző kegytárgyak elrendezésének megvolt a pontos helye. A Kerubok a tetején épp úgy funkcionáltak mint egy régi gramofon "hangszórója".
szia, egy másik kérdésre adott válaszom ide is illik, az első válaszoló vagyok, itt a link:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
A kabbalista világmagyarázatot idéztem. (Nem azt mondom, hogy így volt és kész, hanem hogy ez is egy értelmezése a Tórának)
Hogy léteznek-e más civilizációk, azt nem tudjuk, de őszintén szólva a mi szempontunkból mindegy, mert nekünk most az itteni létfeladatunkkal kell törődnünk. Ahogy Woody Allen mondta: "Bámulatba ejtenek azok, akik a világegyetemet akarják megismerni, amikor még a kínai negyedben is könnyű eltévedni....."
Szia, freya
Félig meddig a témába vág, hogy nem egyszer fogtak már a kutatók titokzatos rádió üzeneteket, amik talán más civilizációktól származnak.
Persze semmi sincs hitelt érdemlően 100%-ra bebizonyítva, de elképzelhető teória. Ha csak egy is igaz belőle, akkor lehet nem vagyunk egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!