Az Úr seregének miért kell fejedelem a sereg élére? Nem Isten irányítja azt?
tuti sok a dolga azért ők is emberek vagy mi, ha jól tudom Gabriel a fővezér de lehet tévedek.
ugyan úgy működhetnek a dolgok ott is mint nálunk embereknél egy aki mindennek az élén áll és az alattvalók akik megcsinálják a piszkos munkát.
Kedves második! Te miről beszélsz? Köszönöm a válaszod, de kérdésem nem erre irányult, hanem arra, amikor Jerikó ostroma előtt találkozik Józsué találkozik egy férfival aki az Úr seregének a fejedelmének mondja magát.
"Lõn pedig, a mikor Józsué Jérikhónál vala, felemelé az õ szemeit, és látá, hogy íme egy férfiú áll vala elõtte meztelen karddal kezében. És hozzá méne Józsué, és monda néki: Közülünk való vagy-é te, vagy ellenségeink közül? 14 Az pedig monda: Nem, mert én az Úr seregének fejedelme vagyok, most jöttem. És leborula Józsué a földre arczczal, és meghajtá magát, és monda néki: Mit szól az én Uram az õ szolgájának? 15 És monda az Úr seregének fejedelme Józsuénak: Oldd le a te saruidat lábaidról, mert szent a hely, a melyen állasz. És úgy cselekedék Józsué."
Szia!
Pedig nem írt hülyeséget a második válaszoló. Krisztus volt az a fenséges, aki Izrael vezére előtt állt!
Üdv. Péter
Sereg: az angyalok a bukott angyalok ellen harcolnak. Jézus pedig nem csak Krisztus előtt 2000 évvel élt, hanem a teremtés kezdete előtt, mivel az Úr általa teremtett mindent.
Csak az ószövetségben ezen a nevén nem volt ismeretes, mert azt akkor kapta amikor leszületett a földre emberként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!