Ha van isten, Teréz Anyának miért kellett ennyire szenvednie halála előtt? Ha pedig a sátán irányítja most a világot, akkor miért imádják az emberek istent, ha úgysem tud beleszólni a világ dolgaiba? Vagy csak a jó dolgokat kell neki tulajdonítani?
"1983-ban Teréz anya II. János Pál pápánál tett látogatása során szívrohamot kapott. 1989-ben a második szívroham után már pacemakerrel élt. 1991-ben Mexikóban tüdőgyulladást kapott és súlyosbodtak szívproblémái. 1991-ben hosszú idő után először tért vissza hazájába, Albániába, és megnyitotta a rend ottani házát. Felajánlotta lemondását a rend vezetéséről, de apácái ösztönzésére mégis maradt a rend élén. 1997-ben előbb csonttörést szenvedett, majd maláriát kapott, melynek következtében súlyos szívkárosodást szenvedett. Szívműtétnek vetette magát alá, de egészsége végképp megrendült. 1997. március 31-én leköszönt a rend vezetéséről és kilenc nappal 87. születésnapja után, 1997. szeptember 5-én elhunyt. Halálakor a rend a világ 123 országában 610 missziót működtetett, ahol több mint 4000 apáca és több mint 100 000 önkéntes ápoló dolgozott. Bár India nem keresztény ország, a kormány mégis három napos nemzeti gyászt rendelt el, és állami temetést rendezett. Halálát az egész világ az emberiség nagy veszteségeként értékelte."
Ha pedig a sátán irányítja most a világot, akkor miért imádják az emberek istent, ha úgysem tud beleszólni a világ dolgaiba? Vagy csak a jó dolgokat kell neki tulajdonítani?
Pedig van Isten, 1983-ban szerette volna magához hívni.
1997-ben tudta csak legyőzni az orvosainkat. Na, ki miatt szenvedett?
ma 21:25
Ki beszél itt háborúról?
A háborúval arra akartak utalni, hogy hasonló a kérdés ahhoz, mint a "Ha van Isten, miért van szenvedés és háború?" dolog.
Nem tudom, hogy miért kellett Teréz anyának sokat szenvednie, de ha van Isten, van oka is.
Teréz anya miért kivétel számodra? Én ha ilyet akarnék kérdezni, akkor azt kérdezném, miért kell bárki jó embernek szenvedni?
Nos, én ezt a kérdést azért nem teszem fel, mert számomra Isten nem a jóságos égi mikulás.
Én azt kérdezem kedves kérdező: amikor Isten Jézus személyében emberré lett, miért kellett annyit szenvednie? A követőinek, a korai keresztényeknek miért kellett annyit szenvednie?
A válasz tán meglepő: azért mert nekünk szenvedő Istenünk van. Aki a szabad akarat miatt hagyja, hogy megtapasztaljuk amit meg kell tapasztalnunk ebben az életben. Aztán megyünk tovább, azzal amit tanultunk. A szenvedés szakrális értelme, hogy az ember részt vesz a szenvedő Isten sorsában, ettől növekszik hitben és megvilágosodik. Vagy gyerekes módon duzzog, panaszkodik, és elfordul Istentől.
Weöres Sándor (aki inkább taoista volt mint keresztény) írta: "A boldogság sose fő, sose cél, csak pihenő." Ilyen a világ.
Freya
Most csak én nem látom, de hol van itt a különleges szenvedés? Hány embernek van a világon szívrohama, élt utána pacemakerrel, törik csontja idős korában és kap tüdőgyulladást és szenved maláriában.
Mindegyik betegség teljesen hétköznapi betegség, amelyekben az idősek szerintem 90%-a szenved.
Ja és élt 87 évet.
Mit mondasz, akkor arra a gyerekre aki x évesen a rákkal folytatott több évnyi küzdelem után hal meg? Ő mit csinált, ha Teréz anya szerinted sokat szenvedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!