Katolikusok! Az lehet, hogy a pap nem oldozott fel? Attól még Isten előtt eltörlődtek a bűneim?
Mert egyáltalán nem hallottam a feloldozó szöveget sem. És látszott az atyán, hogy feldúlt, miután felsoroltam a bűneimet.
Eldöntheti-e egy pap ezt?
Pl. ha azt látja, úgy se bánta meg, nem érne semmit a feloldozás.
2-esnek: nehéz lehet papagájnak lenni.
Kérdezőnek: ha látta volna, hogy nem bántad meg, szólt volna, kérdezett volna, próbált volna a megbánásra rávezetni. De kaptál feladatot, hogy haladj tovább, feloldozott, vagyis az akadályodat ilyen irányban feloldotta.
akkor megnyugodtam! :)
mert a "kritériumoknak" megfelelek, vagyis tiszta szívből megbántam bűneimet és nem akarom újból elkövetni őket.
Én a helyedben a következő gyónáskor elmondanám hogy ez történt és kérném újra a feloldozást. Szerintem fontos hogy a pap elmondja a feloldozó imát.
Érdemes a gyónás előtt kérni a Szentlélek segítségét hogy megmutassa a bűnöket amiket meg kell gyónnunk és hogy a pap által azokat a dolgokat mondja nekünk amelyeket Jézus mondana vagyis hogy jó tanácsokat kaphassunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!