Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikusok miért gondolják...

A katolikusok miért gondolják úgy, hogy Isten "modernizálódik"?

Figyelt kérdés
Tehát, hogy vannak olyan vallási előírások, amiket manapság már nem kell tartani, mert változtak az idők. Isten számára nem létezik az idő, mert azon kívül él, és mivel nem ember, nem fog változni sohasem.
2011. jún. 21. 21:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%

Azért,mert ezt akarják gondolni,nem füllik a foguk bizonyos előirásokhoz,ezért be akarják beszélni maguknak,hogy nem bán amit teszek.

Nincs is annál rosszabb,mikor valaki csinál is meg nem is valamit,én ezért nem is vagyok vallásos,tudom,hogy úgysem lennék képes e szerint a sok sületlenség szerint élni.

2011. jún. 21. 21:58
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Példa?
2011. jún. 21. 22:37
 3/13 anonim ***** válasza:
62%

Azért gondolják ezt, mert ezt mondják nekik a papjaik, püspökeik s a római pápa. És ők elhiszik ez a hazugságot.

Elhiszik hogy a könnyű kereszténység boldoggá tesz, pedig

csak az evangéliumban előre JK által előre megmondott nagy hitehagyást teljesítik be.

Az egyik fajta átlag katolikus mindent elhisz, amit a papja, püspöke mond,és nem mer gondolkodni...

A másik fajta katolikust ez ilyen mélyen nem érdekli, nem tartja be a parancsolatokat, elmélyül az ezoterikában, de hűseges marad a római pápához, hátha csak ezen múlik az üdvössége...

A katolicimus mint olyan a 2. vatikáni zsinat után megszűnt: van helyette új, modernista katolicizmus, akik Istent is modernizálnák és cirkuszt csinálnak a templomokban. Példák itt:

[link]

A katholikus szó egyetemest jelent, azt az egyetemes hitet, amit a keresztények mindig mindenkor vallottak. A modernista katolicizmus már nem az, csupán nevében.

Katholikusok viszont a sedevacantisták, az ókatolikusok és más kisebb csoportok, bővebben:

[link]

Mel Gibson apjának weblapja a katolicizmusról:

[link]

2011. jún. 21. 23:09
 4/13 anonim ***** válasza:
78%

Én katolikus vagyok de van egy pár dolog ami nem tetszik az egyházban:

- egy szín alatt áldozás (szerintem mindig két szín alatt kellene)

- gazdagság (pl. ha egy papnak vagy szerzetesnek jó kocsija van)

- pénz a templomban (a perselyeket nem lenne szabad bevinni)

- bibliafordításnál a magyarázatok, ahol a fordító megpróbálja kimagyarázni Istennek egyes csodáit hogy azok teljesen természetes jelenségek és nem is úgy kell érteni (pl. hogy az özönvíz csak a Tigris és Eufrátesz völgyében volt)

Mondjuk ezekre nem az a megoldás hogy akkor alapítok egy új egyházat. :) Aki ilyet tesz abban nincs alázat.

2011. jún. 22. 08:51
 5/13 anonim ***** válasza:
Mert különben már senki sem lenne katolikus. Mondjuk nekem az is sok, hogy létezik Isten/isten(ek), tehát én ateista vagyok, de pl. ha betartanák, hogy a legkisebb tiszteletlenség esetén ki kell nyírni a saját gyerekedet, vagy más hasonló szabályt, akkor egyrészt betiltották volna őket, vagy éppen senki nem foglalkozna velük, csak 200 fanatikus.
2011. jún. 22. 17:29
 6/13 anonim ***** válasza:

Érdekes, én úgy látom, a katolikusok lényegesen kevesebbet újítanak, mint más egyházak.

De egyébként ez egy érdekes kérdés, és nem igaz hogy a dolgok nem változnak, Jézus maga mondott ellent ennek:

"Hallottátok hogy megmondatott a régieknek: szemet szemért. Én pedig azt mondom....."

A válást például Mózes megengedte a népnek a szívük keménysége miatt, de Jézus szerint Isten akarata kezdetektől más volt. Tehát azért mert valami régi törvény, nem azt jelenti, hogy az még érvényben van. A krisztusi minta alapján kell megvizsgálni az egészet.

2011. jún. 22. 21:21
 7/13 anonim ***** válasza:

Na jó,de akkor ki vagy mi az ami objektiven meghatározza,hogy mit kell betartani meg mit nem? És ne a Jézusi mintával gyere,azt is úgy lehet értelmezni tulajdonképp ahogy az ember akarja.

Az egész Biblia meg Jézus tulajdonképp olyan mint egy statisztika,ugyanazokkal a számadatokkal két egymással ellentétes dolgot is alá lehet támasztani,ha úgy csűri csavarja az ember.

2011. jún. 22. 21:33
 8/13 anonim ***** válasza:

A megoldás nagyon egyszerű: nem csűrni csavarni kell, hanem Jézust követni és kész. Ennyi. Ha van önismereted és őszinte szívvel keresed Istent, akkor azt fogod tenni minden helyzetben, ami megfelelő. Csak a saját lelkiismereted és értelmed adja meg a választ.

Nem értem azokat, akik valami szájbarágós rendelethalmazt várnak el. Ti joghallgatók vagytok,vagy mi van? A valóság sokkalta nagyobb, mint hogy beleférjen egy jogszabályzatba.

2011. jún. 22. 22:32
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Egyház - az összes - sajnos úgy hazugság, ahogy van.

Ha kiderülne az a sok titok és gyilkosság, amit féltve őriznek és csak azért nem hozzák nyilvánosságra az IGAZSÁGOT évszázadok, ezredek óta, hogy az Emberek (szándékosan nagy E-vel) feletti hatalmuk megmaradhasson.

De szerencsére egyre többen nyitogatják a szemüket.

A legnagyobb csoda lenne, ha az egyház által elzárt titkok kiderülhetnének Isten jóvoltából egy napon.

Lenne nagy döbbenet és pánik, mert feje tetejére állna a világ órák alatt, amikor kiderülne hirtelen, hogy a "rossz" nem is rossz, a "jó" pedig nem is jó!

Ha például csak az derülne ki, hogy hányszor és kinek a személyében járt lent Isten és Istennő a földön az emberek között, hogy segítsen nekik, hogy rendet tegyen, hogy Igazságot szolgáltasson.

Ez rengetegszer meg is történt és a segítség nyomait mindig eltüntette az egyház és az uralkodó szabadkőműves elit.

Sőt ezek a férgek Istenből ördögöt és őrültet kiállítottak ki legtöbbször...

Lassan egyre többen ráeszmélnek, hogy valójában ki is akart segíteni nekik és kik azok akik valóban akadályozzák a boldogulást.

Természetesen ez már a gondolatbűn kategória manapság a törvények miatt. Nem véletlen!

Ez az egyház legnagyobb bűne, a hazug biblia elhallgatása mellett.

2011. jún. 23. 04:14
 10/13 anonim ***** válasza:
Katolikus vagyok.Nem gondolom, hogy Isten "modernizálódik". Azt gondolom, hogy Örökkévaló. Az Örökkévaló=mindig VAN. Aki VAN, az aktuális. Örökké aktuális.
2011. jún. 23. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!