A katolikusok miért gondolják úgy, hogy Isten "modernizálódik"?
Azért,mert ezt akarják gondolni,nem füllik a foguk bizonyos előirásokhoz,ezért be akarják beszélni maguknak,hogy nem bán amit teszek.
Nincs is annál rosszabb,mikor valaki csinál is meg nem is valamit,én ezért nem is vagyok vallásos,tudom,hogy úgysem lennék képes e szerint a sok sületlenség szerint élni.
Azért gondolják ezt, mert ezt mondják nekik a papjaik, püspökeik s a római pápa. És ők elhiszik ez a hazugságot.
Elhiszik hogy a könnyű kereszténység boldoggá tesz, pedig
csak az evangéliumban előre JK által előre megmondott nagy hitehagyást teljesítik be.
Az egyik fajta átlag katolikus mindent elhisz, amit a papja, püspöke mond,és nem mer gondolkodni...
A másik fajta katolikust ez ilyen mélyen nem érdekli, nem tartja be a parancsolatokat, elmélyül az ezoterikában, de hűseges marad a római pápához, hátha csak ezen múlik az üdvössége...
A katolicimus mint olyan a 2. vatikáni zsinat után megszűnt: van helyette új, modernista katolicizmus, akik Istent is modernizálnák és cirkuszt csinálnak a templomokban. Példák itt:
A katholikus szó egyetemest jelent, azt az egyetemes hitet, amit a keresztények mindig mindenkor vallottak. A modernista katolicizmus már nem az, csupán nevében.
Katholikusok viszont a sedevacantisták, az ókatolikusok és más kisebb csoportok, bővebben:
Mel Gibson apjának weblapja a katolicizmusról:
Én katolikus vagyok de van egy pár dolog ami nem tetszik az egyházban:
- egy szín alatt áldozás (szerintem mindig két szín alatt kellene)
- gazdagság (pl. ha egy papnak vagy szerzetesnek jó kocsija van)
- pénz a templomban (a perselyeket nem lenne szabad bevinni)
- bibliafordításnál a magyarázatok, ahol a fordító megpróbálja kimagyarázni Istennek egyes csodáit hogy azok teljesen természetes jelenségek és nem is úgy kell érteni (pl. hogy az özönvíz csak a Tigris és Eufrátesz völgyében volt)
Mondjuk ezekre nem az a megoldás hogy akkor alapítok egy új egyházat. :) Aki ilyet tesz abban nincs alázat.
Érdekes, én úgy látom, a katolikusok lényegesen kevesebbet újítanak, mint más egyházak.
De egyébként ez egy érdekes kérdés, és nem igaz hogy a dolgok nem változnak, Jézus maga mondott ellent ennek:
"Hallottátok hogy megmondatott a régieknek: szemet szemért. Én pedig azt mondom....."
A válást például Mózes megengedte a népnek a szívük keménysége miatt, de Jézus szerint Isten akarata kezdetektől más volt. Tehát azért mert valami régi törvény, nem azt jelenti, hogy az még érvényben van. A krisztusi minta alapján kell megvizsgálni az egészet.
Na jó,de akkor ki vagy mi az ami objektiven meghatározza,hogy mit kell betartani meg mit nem? És ne a Jézusi mintával gyere,azt is úgy lehet értelmezni tulajdonképp ahogy az ember akarja.
Az egész Biblia meg Jézus tulajdonképp olyan mint egy statisztika,ugyanazokkal a számadatokkal két egymással ellentétes dolgot is alá lehet támasztani,ha úgy csűri csavarja az ember.
A megoldás nagyon egyszerű: nem csűrni csavarni kell, hanem Jézust követni és kész. Ennyi. Ha van önismereted és őszinte szívvel keresed Istent, akkor azt fogod tenni minden helyzetben, ami megfelelő. Csak a saját lelkiismereted és értelmed adja meg a választ.
Nem értem azokat, akik valami szájbarágós rendelethalmazt várnak el. Ti joghallgatók vagytok,vagy mi van? A valóság sokkalta nagyobb, mint hogy beleférjen egy jogszabályzatba.
Egyház - az összes - sajnos úgy hazugság, ahogy van.
Ha kiderülne az a sok titok és gyilkosság, amit féltve őriznek és csak azért nem hozzák nyilvánosságra az IGAZSÁGOT évszázadok, ezredek óta, hogy az Emberek (szándékosan nagy E-vel) feletti hatalmuk megmaradhasson.
De szerencsére egyre többen nyitogatják a szemüket.
A legnagyobb csoda lenne, ha az egyház által elzárt titkok kiderülhetnének Isten jóvoltából egy napon.
Lenne nagy döbbenet és pánik, mert feje tetejére állna a világ órák alatt, amikor kiderülne hirtelen, hogy a "rossz" nem is rossz, a "jó" pedig nem is jó!
Ha például csak az derülne ki, hogy hányszor és kinek a személyében járt lent Isten és Istennő a földön az emberek között, hogy segítsen nekik, hogy rendet tegyen, hogy Igazságot szolgáltasson.
Ez rengetegszer meg is történt és a segítség nyomait mindig eltüntette az egyház és az uralkodó szabadkőműves elit.
Sőt ezek a férgek Istenből ördögöt és őrültet kiállítottak ki legtöbbször...
Lassan egyre többen ráeszmélnek, hogy valójában ki is akart segíteni nekik és kik azok akik valóban akadályozzák a boldogulást.
Természetesen ez már a gondolatbűn kategória manapság a törvények miatt. Nem véletlen!
Ez az egyház legnagyobb bűne, a hazug biblia elhallgatása mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!