Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikusok miért gondolják...

A katolikusok miért gondolják úgy, hogy Isten "modernizálódik"?

Figyelt kérdés
Tehát, hogy vannak olyan vallási előírások, amiket manapság már nem kell tartani, mert változtak az idők. Isten számára nem létezik az idő, mert azon kívül él, és mivel nem ember, nem fog változni sohasem.
2011. jún. 21. 21:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

"Katolikus vagyok.Nem gondolom, hogy Isten "modernizálódik"."

Akkor hogyan magyarázod azt, hogy vannak olyan Istentől származó törvények, dogmák, amiket a katolikus egyház szerint mondjuk a 17. században még be kellett tartani, most viszont már nem kell. Mi változott meg Isten személyiségében, aminek kapcsán már nem vár el tőlünk olyan dolgokat, amiket a 17. században elvárt?

2011. jún. 24. 12:01
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem magyarázom. Sem Isten "személyiségváltozásainak!?!" firtatására, sem a dogmák felülbírálatára nem vagyok alkalmas, hála Istennek. Vallási hovatartozástól függetlenül és azzal együtt is elmondhatom, hogy az az ítélet, amely magát Istent ítéli el, az nem egy átadott tiszta szívből ered. Ahogy tudtam, igyekeztem jó szívvel válaszolni neked, te pedig nem vetted ezt észre, pedig szeretet nélkül mit ér bármiről beszélni? Isten dolga ítélkezni, mi meg jó, ha szeretni megtanulunk.
2011. jún. 24. 13:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem gondolják úgy, elég ha csak az egyház fogamzásgátláshoz való hozzáállását nézzük (még Afrikában is tiltják az óvszerhasználatot is, nem számít a sok éhező gyermek és az aids sem).

Egyébként pedig igenis szükség volna a modernizációra, mert a világ is egyre modernebb. Ha nem modernizálódna az egyház, akkor még mindig a két kőtábla mellett üldögélnének és kenyeret és halat osztanának.

2011. júl. 12. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!