Hogy magyarázzák a hívők az univerzum történéseit és a tudomány felfedezéseit?
Gondolok itt például arra, hogy különböző csillagrendszerek keletkeznek és tűnnek el, és a mi Napunknak is bekövetkezik a halála és akkor megszűnik a Földi élet. (pl. olvastam több lehetséges kimenetelt is: vagy "kihűl" a Napunk, ekkor a hőmérsékletváltozás miatt lesz lehetetlen az élet, vagy óriási méretűre nő, és úgymond "bekebelezi" Földet. Lehet, hogy még van más elképzelés is, most ezekre emlékszem. Minden esetre más csillagrendszerekben bekövetkezett ilyen változás, semmi nem örök életű.) Ha léteznek is a lelkek, örökké abban az állapotban maradnak és nem öltenek többé testet? Vagy erről mi az álláspont? Nem csak keresztény szemléletet szeretnék hallani, érdekelni a buddhisták véleménye is, ami parasztnyelven a lélekvándorlás. (bár inkább életvitel, mint vallás, én úgy olvastam.)
Szeretném megkérni, hogy olyanok ne írjanak, akik szerint a tudomány nem tényálló!
Kérdezőnek:
"...csillagrendszerek keletkeznek és tűnnek el..."
-Nos, ahogy előttem is írta a 6. kommentben fórumtársam, még egy darab csillag születését sem figyelték meg sosem.
5. kommenthez szólva:
"...Ha arra vagy kiváncsi, hogy a Biblia mit ír arról, hogy mi lesz, annak nincs tudámányos magyarázata. Ja jól tudom nem foglalkozik ilyenekkel, hogy a nap felrobban..."
-Az ujjáteremtésnél tesz említést 2Péter 3,10:
"Bizony, eljön az Úr Napja! Úgy fog megérkezni, mint a tolvaj. Akkor az egek recsegve-ropogva elmúlnak*, az égitestek pedig elégnek és elpusztulnak.
Tűzben (eredeti görögben: hőségben) ég majd el a Föld, és minden, ami rajta van. Ha pedig mindezek így elpusztulnak, gondoljátok meg, hogyan éljetek! Szánjátok oda magatokat Istennek, és őt szolgáljátok!"
A tudomány korábban tudta hogy az egymással érintkező elemek megváltoztathatják állapotukat, de felbomlani képtelenek, ezzel megcáfolták a bibliát hitték... Vallották mindezt addig amíg az első atombomba fel nem robbant. S rájött a tudomány hogy az atombombában valóban felbomlanak az elemek. Pl az urán kriptonra és báriumra, vagy xenonra és stronciumra, miközben energia szabadul fel hő formájában is.
Tehát hallatlan kijelentése ez Péternek. A biblia sokszor előrébb járt mint a tudomány, 1400 évig Hipparkhosz idejében akik az akkor csillagászok elitjét képezték, és természettudományos tényként kezelték hogy csak 1060 csillag van. Jeremiás viszont azt mondja "megszámlálhatatlan" s ezzel közel 2000évig egészen mást mondott mint a csillagászati iskolák elismert tanításai. Az akkori ember is a korának tudományos szintje szerint elhatárolhatta volna magát a Bibliától, mondván hogy tudományosan túlhaladott. Vagy beszélhetnénk arról hogy a földet laposnak hitték, mikor az írás a föld kerekségéről minimum 20 helyen beszél.
Zsolt, 24,1 "Az Úré a föld s annak teljessége; a föld kereksége s annak lakosai."
Mindazonáltal a tudomány fontos része az emberiség számára, tulajdonképpen az emberiség tudáshalmaza, amely gyakran úgy jut előre és fejlődik hogy bebizonyítja saját korábbi tévedéseit. Tehát a tudomány hasznos, szükséges, és jó dolog lehet számunkra. Persze használhatja az ember ezt is rossz célra, de az már egy másik téma...
A gond azzal van amikor a világ féltett vallását az evolúciót tudományos köntösbe bújtatják....
Igen az valóban benne van a biliában, hogy mi lesz, de tudományosan nincs leírva semmi. Nincs levezetve. Csak azért történnek a dolgok, mert Isten ezt mondja ez lesz. De lehet túlbonyolult lenni leírni...
Egyébként ezt az anyagi testes részt nem értem....
Ha valaki csecsemőként fog meghalni, annak csecsemő teste lesz?
Egyáltalán halál után van jelentőssége a személyiségnek? Mi fog másoktól megkülönböztetni? Ugyanannyit fogunk tudni, mint mások? Van egyáltalán tudás, vagy más van?
Ezekre sem lesz válasz...Amíg élünk. Szerintem.
Amikor elképzelem a semmit, az valóban a semmi, vagy a végtelen, üres tér? És annak mi az ellentette?:P
Az viszont sehogy sem lehet, hogy csak lettünk úgy...
Tanulni kell és építeni a jövőt, világot. Ne bántusk egymást...Szeressük.
Bármennyire naívnak hangzik egyeseknek. Tényleg nem tudom annak mi értelme van, hogy lettünk és az erősebb győz, ezért légy erős és mindent kapj meg, minden áron, aztán elmúlj...
Ha semmi nincs, az éntudatnak és a tudásnak, az életnek sincs sok értelme...Úgy hogy valami csak van...
Néhány sz..r kis érzésért alakultam, hogy aztán elmúljon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!