Mikor jön el újra Jzus?
Hmm...érdekes. Elmegy az ember gyónni akkor elvileg a pap feloldozza a bűnei alól vagy mi. Amúgy ha nem öltél embert vagy nem raboltál bankot fölösleges azt várni, hogy megszabadítson. Amúgy ez igaz. Ha minden happy lenne és csillám póni meg elérhető szivárvány akkor az unalmas lenne. Ha mindenki megszerezhetné amit akarna akkor a világ megszűnne létezni. Nem mondeom, hogy ez a helyes, de ezek az emberek is valahogy belekerültek ebbe a helyzetbe.
Papám a nagy jó létben a gazdagságba nem tudott magával mit kezdeni és az ivásba menekült. A mája nem bírta a sok alkoholt és meghalt. :( És itt vannak a poiltikusok, a gazdag emberek, a színészek. Nem tudnak magukkal már mit kezdeni, és elkezdenek drogozni, inni, lopni, csalni, sikkasztani. Mert unalmas az életük. itt ti most magatokért imádkoztok és várjátok Jézust, de belegondoltok mi van Afrikába? Belegondoltok, hogy ott nem csokiért várják Istent ha egyáltalán várják hanem azért, hogy legalább egy pohár friss vízhez jussanak!? Belegondoltatok abba, hogy ott a maláriától több százezren hallnak meg évente? És a lepra ott ugyan úgy terjed, és van aki úgy várja a halált, hogy se keze se lába? Te meg itt így várod az Istent, hogy eljön és akkor majd megszabadít téged minden rossztól? Én két dolog miatt nem vagyok vallásos: Egyik mert nem hiszek ebbe a nagy kókusz-pókuszba és azért mert nem vagyok önző és nem tudnám elviselni, hogy mások szenvednek. Éppen ezért nem karba tett kézzel imádkozok értük, hanem az orvosira készülök, mert az első célom ha már elég pénzem lesz, hogy megyek kifele közéjük és teszek is valamit. Meg magamért is, nem ölbe tett kézzel egy macskával az ölemben várom a megváltást, hanem teszek érte, hogy olyan életem legyen amilyet én akarok.
Vidiripi
Nemvagyok!
"De szabad akarat által annyi döntést lehet hozni. Miért kell ebbe a rossznak is beletartoznia?"
Jó a kérdés. Miért hoznak az emberek rossz döntést? Te mit gondolsz?
Így van Ádám és Éva tökéletes volt. De kérdem én akkor is tökéletes és teljesen szabad akarata van e ha ő akar venni a tiltott gyümölcsből de valami megakadályozza benne. Valami belső kényszer. Akkor az tényleg teljesen szabad akarat?
"Az,hogy Ádám és Éva megette az almát nem tudom miért lettek az utódai gonoszak. Esetleg megfűszerezte isten kapzsisággal,önzőséggel.Elvileg tudást adott nem új személyiséget."
Nem tudom milyen almáról beszélsz. Hol van szó almáról?
"A kollektív büntetés se túl szép dolog mivel én akkor nem is éltem mi közöm van hozzá. Kösz ük^13 nagymama remélem finom volt az az alma.
Nos az nem lényeg hogy te akkor nem is éltél. Mert itt a lényeg a genetika meg az öröklés. Ahogy örököljük a genetika által a tulajdonságok egy részét így örököltük a bűnt is. Ez van ez Ádám öröksége az utódainak. Elég egy tré örökség de sajna ezt hagyta ránk.
Az almát továbbra sem értem.
Jézus eljövetele azt jelenti hogy az igazhívők megmentésben részesülnek akik pedig megtagadják Istent azok nem részesülnek megmentésben elpusztulnak.
Édenkerti állapotok között fog majd az ember élni. Nos ha megunja a nagy jó létet akkor majd Isten eldönti mi lesz vele. De szerintem nem csak akkor lehet változás ha valami olyat tesz az ember ami Isten szemében bűn miért ne lehetne olyan változás ami nem bűn? A halál nem lesz újra bevezetve. Ott már nem lesz öröklött bűn. Tehát a halál sem lesz örökölhető.
"Ha viszont ezek a dolgok eltűnnek akkor teljes személyiség átírást kellene végre hajtani. Ami kicsit ellent mond a szabad akaratnak."
Szerintem meg az mond ellent a szabad akaratnak ha tökéletessége ellenére nem dönthetett volna úgy hogy eszik a tiltott gyümölcsből. Isten is "átírhatta" volna Ádám személyiségét. De akkor amint írod az már sérti a szabad akarat fogalmát.
Vidiripi
Kedves orvosira készülő!
"...mert az első célom ha már elég pénzem lesz, hogy megyek kifele közéjük és teszek is valamit."
Mennyi az az elég pénz? S addig elviseled hogy szenvedjenek amíg elég pénzed lesz?
Bocsáss meg ha túl személyeskedő lennék. Talán egy kicsit az is vagyok. De az a baj hogy nem tudsz mindenkin segíteni. Segítségre szoruló emberek mindenütt vannak az egész Földön. A hajléktalanok itt kis hazánkban. Csak egy példa. De tételezzük fel hogy kinn vagy Afrikában s gyógyítod az ottaniakat. Tényleg meg is gyógyítod felépül az egyén. Aztán jön egy fegyveres csoport s másnap lelövi csak úgy minden különösebb ok nélkül. Akkor hogyan tovább?
Az a baj hogy ezeket a dolgokat nem lehet megszüntetni. Mint például azt sem hogy balesetek történjenek az emberi figyelmetlenség miatt. Sokszor lehet hallani hogy nem vagyunk tökéletesek.
"Elmegy az ember gyónni akkor elvileg a pap feloldozza a bűnei alól vagy mi."
Van ilyen de ez nem biblikus dolog. Mert ha nem a pap ellen vétkezel akkor ő hogyan bocsájthat meg neked?
Attól kell bocsánatot kérni aki ellen vétkezünk. A Biblia is ezt tanítja.
Ádám és Éva unatkozott? Megteremti az embert a Mindenható s elfelejtené hogy értelmes tartalommal töltse meg az életét? Nos ennél azért egy kicsit fantázia dúsabban kellene gondolkodni Istenről. Már csak azért is mert ő teremtette a Földet a rajta lévő több milliónyi élőlénnyel együtt. Nekem ez azt mutatja ha ennyi mindent kitudott találni akkor ő nagyon is kreatív személyiség.
Persze ez csak az én véleményem.
"Papám a nagy jó létben a gazdagságba nem tudott magával mit kezdeni és az ivásba menekült."
Az hogy a papád így döntött az nem Isten hibája. Mint ember ő maga hozta meg ezt a döntést. Ki kényszerítette rá? Ha neked elég pénzed lesz akkor te is így fogsz dönteni? Vagy kreatívabb leszel azt illetően hogy mit csinálj?
Afrika és a víz. Az a szomorú helyzet hogy ez a probléma már nem csak Afrikában van hanem egyre több helyen.
Fogalmam sincsen miért hozol állandóan idézeteke a Bibliából és hívod elő Ádámot és Évát. Abszolút semmi köze nincsen, egyenesen témába vágó.
De mindegy. Mennyi az elég pénz? Ki tudja. Lehet, hogy sose gyűlik össze annyi, hogy kint csinálhassak is valamit, ha csak el nem kezdenek támogatni. DE ez a célom. Meg akarom csinálni, ezért küzdök.
Igen ez papám döntése. De itt nem papámról volt szó, hanem azokról az emberekről akik a fényűzésben élik a minden napjaikat. Ahhoz, hogy egy ember úgy éljen, hogy jó legyen, ahhoz előbb tenni is kell. Nem fog az ölünkbe hullani a siker.
Vidiripi
"És amit írsz hülyeség az én szememből nézve."
Mit tartasz a legnagyobb hülyeségnek azok közül amiket írtam?
"Nem akarok 100 fele szakadni. De többet teszek mintsem itthon várom a megváltást."
Nem is kell szétszakadnod ki mondott neked ilyet? S attól hogy valaki nem orvos még ő is tehet azért hogy segítsen az embereken. Tudod te hány olyan idős ember van akire a saját családja esetleg évente 1-2-szer "ránéz"?
Az ha az ilyen emberekkel beszélgetsz vagy meghallgatod őket neki már az is segítség lehet. Vagy épp összevágod náluk a tüzifát. Ez lehet hogy nem olyan nagy volumenű dolog mint amire te készülsz de azért több annál hogy csak otthon ül az ember és kész.
"Fogalmam sincsen miért hozol állandóan idézeteke a Bibliából és hívod elő Ádámot és Évát."
Ahhoz hogy orvos legyél tudnod kell a latint?
"De itt nem papámról volt szó, hanem azokról az emberekről akik a fényűzésben élik a minden napjaikat. Ahhoz, hogy egy ember úgy éljen, hogy jó legyen, ahhoz előbb tenni is kell. Nem fog az ölünkbe hullani a siker."
Az lehet hogy nem a papádról volt szó de mivel írtál róla így már lett róla is szó.
Akik meg fényűzésben élik az életüket nem biztos hogy kiérdemelték azt a gazdagságot ami körül veszi őket. Mert mi van ha örököltek? De ez így elég általános.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!