Mikor jön el újra Jzus?
Vidiripi
Na ezt fejtsd ki!
"...Jezus o Isten csak nem kozvetlenul hanem kozvetve..."
Belém perpillanat most verik belém a bibliát a suliba. Hát khmm...csak úgy elmondanám, hogy nagy igazságok vannak benne az életről, de úgy ahogy van az egész egy mese. Egy szép mese, csak az emberek hisznek benne, hogy milyen jó is lenne, ha lenne egy ilyen. Ha meg is haltak, akkor ők is ugyan ott tartottak, 2000 évvel ezelőtt is ugyan itt tartottak az emberek, ugyan úgy hittek valamibe, vagy nem is foglalkoztak vele. Aztán, valakik megírták, hogy az embereknek legyen mit követniük, hogy higgyenek valamibe.
Pláne amikor a Biblia eleje van, na az hatalmas hülyeség. Ezer és ezer keresztkérdést lehet feltenni a szerencsétlen tanárnak, aki ráadásul hívő ember is volt, a szerencsétlen úgyhogy kicsit fal fehér lett amikor a laikus emberek az ő vak hitébe belerondítottak. Például: Rögtön itt van Ádám és Éva története akik állítólag a két első ember volt a Földön legalább is a Biblia szerint. Na, de amikor kiűzték őket a paradicsomból elmentek és beházasodtak. De hova? Hiszen ők voltak a két első ember, mindenkinek az ős anyja és az ősapja. Vagy úgy általában az egész. Egy szép mese, mert semmi nincsen amivel bizonyítani lehetne az egésznek a létezését. És nekem, eszembe nem jutna hinni benne. Előbb hiszek a földön kívüliekben mint Istenben, vagy hasonló kitalált személyekbe. Ez olyan mintha elhinném, hogy tündérek léteznek, vagy gonosz boszorkák. Ebbe nem hisz az ember? Miért nem??
Nekem azt mondta, apa mindig, hogy csak az hisz az ilyenekbe aki nem tudja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Pedig lehet, hogy megmagyarázható mert minden az, csak ő nem tudja. De persze, lehet hinni a mesékben, csak azt ne várjuk már, hogy itten majd leszáll valaki és minden jó lesz. Meg szóval az egész egy puccos marhaság, azt is elhinni hogy így jött létre az világ és a föld(ön az élet). Szóval szomorú dolog szerintem ha már valaki ebben hisz, de mindegy.
Vidiripi
Ezt meg is lehet fordítani. Szomorú dolog hogy valaki nem hisz ebben.
Amikor a teremtés könyvét írták akkor milyen technikai fokon voltak az emberek?
Vidiripi
Bocs de ezzel a résszel én nem értek egyet.
"...Adam es Eva tortenete szimbolikus ok az elso embercsoportok tagjai voltak..."
Ádám és Éva története nem szimbolikus.
A technikai fok felhozásával azt akartam mondani hogy az akkor élt ember. Mindent a két kezével csinált max. néhány állat volt a segítségére.
S ezek az emberek találtak ki olyasmit hogy Isten a szavával hoz létre dolgokat. Mert a világot a szavával teremtette.
Vidiripi
Bocs hogy kiábrándítalak. De.....
"Az V. század elejétől az ortodox kereszténység magáévá tette a 397-ben elhunyt Philastrius, bresciai püspök egyetlen, de annak a haláláig erőltetett ostoba tételét, miszerint földünk lapos és az körül keringenek az égitestek."
Persze, hogy a legolvasottabb könyv hiszen a legtöbb embert lehet vele manipulálni, és a legtöbb iskolákban még ha az nem is vallásos tanítják, mert az alapműveltség része.
Jó én meg is tanulom, le is írom a dolgozatba a tanárnőnek az egyes példázatokat, Jézus történetét,,stb. Mint egy irodalmi művet. Csak az a baj, és azt nem akarom mondani, de a legtöbb tanulatlan embert lehet ezzel befolyásolni. (Tisztelet a kivételnek.) Én tartom magam elég határozottnak és talpra esettnek, hogy ne kelljen imádkoznom istenért és ne kelljen várni, hogy majd ő segít, mert úgy gondolom az én életem az én bajom. Ha én egyszer könyörgök valakinek és már tényleg a végletekbe vagyok, akkor az a hónapokban elpusztult lovamnak szól. :( Én azt hiszem, ő az egyetlen akinek egyedül köze van az életemhez. Én azt hiszem, nincs szükségem más megváltásra. Ha segítség kell ott a csalásom, ha baj van ott a családom. Nem hiszem, hogy egy normális életet élő embernek szüksége van egy idegen erőre. Nem hiszem, hogy mindenkinek hinnie kéne a meséknek. Mosd, van egyáltalán ennek az egész sztorinak egy bizonyítható valóság alapja??
Vidiripi
Ki számít tanulatlan embernek?
"Ha én egyszer könyörgök valakinek és már tényleg a végletekbe vagyok, akkor az a hónapokban elpusztult lovamnak szól."
Te egy elpusztult lónak könyörögsz?
"Ha segítség kell ott a csalásom, ha baj van ott a családom. Nem hiszem, hogy egy normális életet élő embernek szüksége van egy idegen erőre. Nem hiszem, hogy mindenkinek hinnie kéne a meséknek. Mosd, van egyáltalán ennek az egész sztorinak egy bizonyítható valóság alapja??"
Nos normális életet élő embernek nincs szüksége idegen erőre. Biztos? Volt már úgy hogy eltévedtél és megkérdeztél egy IDEGENT?
Nem hisz mindenki sok olyan ember van aki nem hisz. Ez tény nem mese.
S igen van bizonyítható valóság alapja ennek a "sztorinak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!