Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor jön el újra Jzus?

Mikor jön el újra Jzus?

Figyelt kérdés
Már 2000 éve várunk rá, még hány ezerévet kell? És miért vár ilyen sokáig?

2012. márc. 10. 12:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 anonim ***** válasza:
64%
bocs az ekezetekert es a helyesirasert
2012. márc. 11. 19:31
 22/77 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Na ezt fejtsd ki!

"...Jezus o Isten csak nem kozvetlenul hanem kozvetve..."

2012. márc. 11. 19:41
 23/77 anonim ***** válasza:
15%

Belém perpillanat most verik belém a bibliát a suliba. Hát khmm...csak úgy elmondanám, hogy nagy igazságok vannak benne az életről, de úgy ahogy van az egész egy mese. Egy szép mese, csak az emberek hisznek benne, hogy milyen jó is lenne, ha lenne egy ilyen. Ha meg is haltak, akkor ők is ugyan ott tartottak, 2000 évvel ezelőtt is ugyan itt tartottak az emberek, ugyan úgy hittek valamibe, vagy nem is foglalkoztak vele. Aztán, valakik megírták, hogy az embereknek legyen mit követniük, hogy higgyenek valamibe.

Pláne amikor a Biblia eleje van, na az hatalmas hülyeség. Ezer és ezer keresztkérdést lehet feltenni a szerencsétlen tanárnak, aki ráadásul hívő ember is volt, a szerencsétlen úgyhogy kicsit fal fehér lett amikor a laikus emberek az ő vak hitébe belerondítottak. Például: Rögtön itt van Ádám és Éva története akik állítólag a két első ember volt a Földön legalább is a Biblia szerint. Na, de amikor kiűzték őket a paradicsomból elmentek és beházasodtak. De hova? Hiszen ők voltak a két első ember, mindenkinek az ős anyja és az ősapja. Vagy úgy általában az egész. Egy szép mese, mert semmi nincsen amivel bizonyítani lehetne az egésznek a létezését. És nekem, eszembe nem jutna hinni benne. Előbb hiszek a földön kívüliekben mint Istenben, vagy hasonló kitalált személyekbe. Ez olyan mintha elhinném, hogy tündérek léteznek, vagy gonosz boszorkák. Ebbe nem hisz az ember? Miért nem??

Nekem azt mondta, apa mindig, hogy csak az hisz az ilyenekbe aki nem tudja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Pedig lehet, hogy megmagyarázható mert minden az, csak ő nem tudja. De persze, lehet hinni a mesékben, csak azt ne várjuk már, hogy itten majd leszáll valaki és minden jó lesz. Meg szóval az egész egy puccos marhaság, azt is elhinni hogy így jött létre az világ és a föld(ön az élet). Szóval szomorú dolog szerintem ha már valaki ebben hisz, de mindegy.

2012. márc. 11. 20:03
 24/77 anonim ***** válasza:
55%

Vidiripi

Ezt meg is lehet fordítani. Szomorú dolog hogy valaki nem hisz ebben.

Amikor a teremtés könyvét írták akkor milyen technikai fokon voltak az emberek?

2012. márc. 11. 20:09
 25/77 anonim ***** válasza:
66%
Vidiripivel eggyet ertek teljes mertekben Adam es Eva tortenete szimbolikus ok az elso embercsoportok tagjai voltak es nem valakik irtak le a Bibliat es nem azert h unalmunkban olvassuk. Isten valasztotta ki a szentirokat es sugalmazta nekik h mit irjanak es az akkori nezopontal kell olvasni a Bibliat hiszen nem volt fejledt, Isten kemiai kepleteket is sugalmazhatott volna a szentiroknak de akkor ki ertette volna? Es a hit egy erdekes dolog nem tunderekkel talal en nem azert hiszek mert megmongyak en azert hiszek mert TUDOM es BIZTOS vagyok benne hogy Isten letezik kozben megmutatja magat de ne varjatok azt hogy csak azert jojjon el Isten kozenk h neked legyen nyugodt hited. Isten eljon minden nap eljon a foldre es valt meg embereket, az a te problemad h nem vagy kepes hinni benne es ami az orrod ele van teve nem veszed eszre akkor ne is vard se a foldre se a megvaltast! En OSZINTEN sajnalom azokat az embereket akik ennyire tiltakoznak Isten ellen hisze a gonosz hatalmaban vannak de mindig van esely! Csak meg kell alazkodni es el kell mondai egy egy imat nem baj ha nem trotenik semmi elobb utobb erezni fogod h veled van egy legterben es akar a kezed is fogja. Apropo meg 1 dolog a Biblia a legolvasotabb kony szoval csak van benne valami okosag!!!!!
2012. márc. 11. 21:07
 26/77 anonim ***** válasza:
59%

Vidiripi

Bocs de ezzel a résszel én nem értek egyet.

"...Adam es Eva tortenete szimbolikus ok az elso embercsoportok tagjai voltak..."

Ádám és Éva története nem szimbolikus.

A technikai fok felhozásával azt akartam mondani hogy az akkor élt ember. Mindent a két kezével csinált max. néhány állat volt a segítségére.

S ezek az emberek találtak ki olyasmit hogy Isten a szavával hoz létre dolgokat. Mert a világot a szavával teremtette.

2012. márc. 11. 21:29
 27/77 anonim ***** válasza:
42%

Vidiripi

Bocs hogy kiábrándítalak. De.....

"Az V. század elejétől az ortodox kereszténység magáévá tette a 397-ben elhunyt Philastrius, bresciai püspök egyetlen, de annak a haláláig erőltetett ostoba tételét, miszerint földünk lapos és az körül keringenek az égitestek."

2012. márc. 11. 21:46
 28/77 anonim ***** válasza:
73%
A Máté szerinti evangélium vége felé találod a tanítványok kérdését, hogy mikor jön el, és mi lesz a jele. Olvasd el!
2012. márc. 12. 16:33
 29/77 anonim ***** válasza:
19%

Persze, hogy a legolvasottabb könyv hiszen a legtöbb embert lehet vele manipulálni, és a legtöbb iskolákban még ha az nem is vallásos tanítják, mert az alapműveltség része.

Jó én meg is tanulom, le is írom a dolgozatba a tanárnőnek az egyes példázatokat, Jézus történetét,,stb. Mint egy irodalmi művet. Csak az a baj, és azt nem akarom mondani, de a legtöbb tanulatlan embert lehet ezzel befolyásolni. (Tisztelet a kivételnek.) Én tartom magam elég határozottnak és talpra esettnek, hogy ne kelljen imádkoznom istenért és ne kelljen várni, hogy majd ő segít, mert úgy gondolom az én életem az én bajom. Ha én egyszer könyörgök valakinek és már tényleg a végletekbe vagyok, akkor az a hónapokban elpusztult lovamnak szól. :( Én azt hiszem, ő az egyetlen akinek egyedül köze van az életemhez. Én azt hiszem, nincs szükségem más megváltásra. Ha segítség kell ott a csalásom, ha baj van ott a családom. Nem hiszem, hogy egy normális életet élő embernek szüksége van egy idegen erőre. Nem hiszem, hogy mindenkinek hinnie kéne a meséknek. Mosd, van egyáltalán ennek az egész sztorinak egy bizonyítható valóság alapja??

2012. márc. 12. 17:48
 30/77 anonim ***** válasza:
55%

Vidiripi

Ki számít tanulatlan embernek?

"Ha én egyszer könyörgök valakinek és már tényleg a végletekbe vagyok, akkor az a hónapokban elpusztult lovamnak szól."

Te egy elpusztult lónak könyörögsz?

"Ha segítség kell ott a csalásom, ha baj van ott a családom. Nem hiszem, hogy egy normális életet élő embernek szüksége van egy idegen erőre. Nem hiszem, hogy mindenkinek hinnie kéne a meséknek. Mosd, van egyáltalán ennek az egész sztorinak egy bizonyítható valóság alapja??"

Nos normális életet élő embernek nincs szüksége idegen erőre. Biztos? Volt már úgy hogy eltévedtél és megkérdeztél egy IDEGENT?

Nem hisz mindenki sok olyan ember van aki nem hisz. Ez tény nem mese.

S igen van bizonyítható valóság alapja ennek a "sztorinak".

2012. márc. 12. 18:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!