Mikor jön el újra Jzus?
Igen ugyan is ő sokkal közelebb állt hozzám, mint a valószínűsített Isten. IDEGEN: Mint nem Földi, de mindegy.
Akkor elmondnád, hogy mik is a bizonyítható valóságalapjai??
Nagyon kíváncsi lennék rá ugyan is.
Azt senki emberfia nem tudja megmondani , hogy mikor jön vissza Jézus, ez teljességgel képtelenség:
"Máté 25:13 Vigyázzatok azért, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok, amelyen az embernek Fia eljő.".
Arra viszont van utalás, hogy addig nem érkezik el a vég, amíg nem hirdettetik az evangélium az egész földön.
"Máté 24:14 És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég."
Az is biztos, hogy váratlan lesz az Ő visszajövetele, meglepetés lesz, mint ahogy a tolvaj is meglepi a házigazdát.
"1 Thessalonika 5:2 Mert igen jól tudjátok ti magatok, hogy az Úrnak napja úgy jő el, mint a tolvaj éjjel."
Isten még kegyelmesen vár arra, hogy az emberek megtérjenek, elméletben rengetegen kereszténynek vallják magukat, de sokan csak látszatkeresztények. Ő arra vár, hogy az emberek megtérjenek, és hogy mindenkinek legyen lehetősége a megtérésre, hogy az egész világon hirdettessék az evangélium.
Vidiripi
András - megfeszítették
Barnabás - a zsidók megkövezték
Bertalan - bottal verték agyon Jakab,
Jézus testvére - megkövezték
a kis Jakab - ledobták a templom csúcsáról és megverték
János - természetes halállal halt meg
Júdás - megfeszítették
Lukács - felakasztották egy olajfára
Márk - lábánál fogva végigvonszolták az utcákon, majd megégették
Mátyás - megkövezték és lefejezték 18
Máté - karddal ölték meg
Pál - lefejezték
Péter - megkorbácsolták és fejjel lefelé megfeszítették
Fülöp - megkorbácsolták és megfeszítették
Simon – megfeszítették
Tamás - lándzsával átdöfték
Jakab, Zebedeus fia - karddal ölték meg
Taddeus - lenyilazták
Az hogy az apostolok a sok megaláztatás és szenvedés után még az életüket is hajlandók voltak feláldozni a hitükért.
Pedig elég lett volna csak azt mondaniuk hogy hódolnak a császárnak vagy meghajolnak előtte. Mégsem tették meg.
"Isten még kegyelmesen vár arra, hogy az emberek megtérjenek"
Na akkor sosem fog eljönni, mert arra várhat, hogy mindenki megtérjen! Így most már nekem is világos, hogy ez csak kimagyarázás.:(
Kérdező! Minden ember nem is fog megtérni, efelől kétség nincsen. Isten ennek ellenére vár, aki még nincs megtérve, annak van lehetősége, hogy megtérjen. Én sehol sem mondtam azt , hogy Isten addig vár, míg MINDEN ember megtér. Ahogy a Bibliában is van:
"Zsidók 4:7 Ismét határoz egy napot: Ma, szólván Dávid által annnyi idő multán, amint előbb mondva volt, Ma, ha az ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveiteket."
Tehát most van az alkalmas idő, ma még van lehetőség, a holnap viszont bizonytalan, szó sincs kimagyarázásról.
Nincs honnan tud, hogy mikor jön el, a te dolgod az , hogy készen legyél.
"Isten még kegyelmesen vár arra, hogy az emberek megtérjenek"
Ebbe az állítához lehetne egy rakás kérdést lehet feltenni. SZámbeli mennyiségre gondol(pl: 20 milliárd igaz keresztény). Esetleg,hogy a földi lakosságának vallási arányára.
Ha az 1.: Minek neki ennyi hívő?
ha 2.: mennyi az a %. Amire azt mondja na már megtérhettek.
Meg hát minél többet vár annál több lesz a hitetlen aki e-miatt szenvedni fog. Ha annyira azt akarná,hogy térjenek akkor öltsön fizikai testet,vagy rakja ki csillagokból,hogy: Én létezem. Nem hiszem,hogy a világon robbanás szerűen megfog nőni a keresztények száma. Esetleg egy háború miatt vagy tömeghipnózissal.
Jeruzsálem Jeruzsálem! Ki megölöd a prófétákat és megkövezed azokat, akik te hozzád küldettek, hányszor akartam egybegyűjteni,a te fiaidat, miképpen a tyúk egybegyűjti kis csirkéit szárnya alá, és te nem akartad.
Ímé, pusztán hagyatik néktek a ti házatok.
Mert mondom néktek: Mostantól fogva nem láttok engem mindaddig. mígnem ezt mondjátok: Áldott, aki jő az Úrnak nevében! Máté 23f 34-36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!