Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek ateisták?

Mi a véleményetek ateisták?

Figyelt kérdés

Hatalmas divat lett az ateizmus, Isten halott, mondta Nietsche. De kérdem én: jó ez az embereknek, hogy az ateizmus ilyen rohamosan terjed? Sajnos az ember természeténél fogva önző és aljas. Visszasírom azokat az időket amikor még Isten félelmet keltett a gonosz emberekben. Nem látjátok, hogy hová tart a világ?

Akik az ateizmust terjesztik mérhetetlenül buták.Olyan társadalmi romlást indítanak el, ami csak pusztuláshoz vezet.

Az ateista ember nem tud átlépni a materialista világszemlélet határain. Kérdem én: ameddig nem élünk egy ideális világban, sőt ilyen pokoli világban élünk, hogy jön bárki ahhoz, hogy egy MÁS, új szemléletet gondolkozás nélkül elvessen?

Nem kellene lenézni a Biblia tanításait. Bárcsak eljönne egyszer Isten országa, ahol a szeretet uralkodik, nem a pénz, és a gonoszságot csírában elfolytanák.

Az ateizmus táptalaja a vadkapitalizmusnak, az értelem nélküli létezésnek.

Várom hozzászólásaitokat

2012. febr. 10. 20:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 A kérdező kommentje:
# 4/10 óriásit tévedtél, nem vagyok vallási fanatikus, én Istenben hiszek(nem az öregember képében létező Istenben), és a jóban. Csupán egy kicsit több szeretetet akarok, és úgy látom, hogy az ateizmus térhódítása nem segít ennek elérésében.
2012. febr. 10. 20:47
 12/72 anonim ***** válasza:
78%

9-es:

„Természetesen hazugság az, amit vallásos meggyőződésemről egyesek írnak, s ezt a hazugságot újra meg újra megismétlik. Nem hiszek a személyes Istenben, s ezt a felfogásomat sohasem titkoltam el, hanem mindig világosan kifejezésre juttattam. Ha van valami bennem, ami vallásosnak nevezhető, az a határtalan csodálat, amelyet világunk szerkezete ébreszt bennem, világunké, amennyire azt tudományunk feltárni képes.”

-Albert Einstein

2012. febr. 10. 20:47
 13/72 A kérdező kommentje:

7/11

A klasszikus evolúció elmélet s és a mai biológia állaspontja szerint, csak véletlen, hogy az ős-replikátor kifejlődött kémiai evolúció során, és a bázisok hasznos mutációja egy kis szelekcióval fűszerezve megteremtette az embert. Ez szép modell igen, lehet igaz is (tudom, hogy lenéznek ezután), de ha igaz akkor elég elkeserítő. Tisztában vagyok a biológiával, de nekem ez nem megoldás az élet eredetére és értelmére. Sajnálom.

2012. febr. 10. 20:49
 14/72 A kérdező kommentje:

Magányos óráimban sokat tűnődtem a világon. Szerencsére fiatalon eljutottam Isten gondolatához, tök mind1, hogy létező dolog, vagy nem. Részvétet érzek a sok szerencsétlen iránt, úgy érzem, hogy az értelmi képességeimet azért kaptam, hogy segítsek másokon.(orvosként, kutatóként mind1).

Ezzel szemben a mai világ értékmérője a jó kocsi, és a filléres k*rvák. Sokszor vágytam már különböző tárgyakra, amiket később megkaptam és gyorsan meg is untam. Belegondoltam, hogy minden más vagyontárgyat meg lehet unni. Az ember azért dolgozik egész életében, hogy megkapjon valamit, ami haszontalan. És erre általában az ember az "út végén" jönnek rá.

Ami igazán fontos, az belül van. És nem vagyok egy hülye vallási fanatikus, normális életem van, ami olykor teljesen kicsapongó, hiszen ez is hozzátartozik a dologhoz. Ne gondoljátok tévesen, hogy csak 2 véglet van, de igazi igazság csak 1 van.

Tehát az okos emberek feladata a társadalom felemelése lenne, nem az egyéni vagyonfelhalmozás.

Ez csak utópia, tudom.

2012. febr. 10. 21:05
 15/72 A kérdező kommentje:
Nincs jó ember, csak jó szándék. A kereszténységre is lehet ezt vetíteni. Tudom, hogy kalap gané a kereszténység is évszázadok óta, de ha a hívők által csak egy kicsit több szeretet van a világban már megéri. Tudom, hogy a kereszténység is a pénzről szól sok helyen, de természetesen ott a kivétel, akikért érdemes csinálni.
2012. febr. 10. 21:08
 16/72 anonim ***** válasza:
100%
Olvasom a soraidat, de ellentmondasz néhol magadnak! Másfelöl, ha nem tudod elfogadni az értelmét az életnek igy (biológiai szempontból) akkor nem a vallás a ludas. Hanem valami más, egy lelki érzékenység, amit szeretnél semlegesbe tenni, hogy boldog lehess. De ez nem fog menni, neked kell erősítened a lelked, mert sok ember tényleg romlott, de ennek TÉNYLEG NINCS KÖZE a valláshoz! Nem lehet megváltoztatni azt észérvekkel, ami pusztítja azt, ahol él.
2012. febr. 10. 21:11
 17/72 anonim ***** válasza:
82%

Csak kíváncsiságból:

Az erkölcsösebb-e akit csupán a Pokolra kerüléstől való félelem tart vissza egy gyilkosságtól, vagy az, akit a saját értékrendszere?

2012. febr. 10. 21:17
 18/72 anonim ***** válasza:
43%

Akik komolyan veszik a Biblia tanításait, azok valóban emberségesebbek, tiszteletteljesebbek lehetnek , de tökéletesek nem lesznek.Szerintem, amit te hiányolsz, az nem is igazán a vallásosságon, hanem bizonyos társadalmi korszakokon, elvárásokon múlik.Sajnos manapság nem ideál becsületesség, jó modor,nyugalom, tisztesség, felebarátiság.

Ma az az elvárás és ideál, hogy milyen anyagi javad és hány diplomád van.Elég sekélyes, de sajnos ez van.

Sokszor elgondolkozom, hogy déd és nagyszüleim hogyan tudták elviselni ép ésszel a háborús idők csapásait?Csakis a hit adhatott nekik annyi tartást és lelkierőt.A mai világban mehetnének jobban is a dolgok,de nincs annyi borzalom, mint annak idején volt, mégis mennyien depressziósak,idegbetegek,sokan maguk sem tudják, mitől, az értékrend meg lassan a béka feneke alatt van.Nos, nyilván való, hogy a Biblia alapelveinek követése csakis hasznára válhatna a (nem kapitalista) embernek.

2012. febr. 10. 21:25
 19/72 A kérdező kommentje:
19/19 Köszönöm válaszod!
2012. febr. 10. 21:29
 20/72 A kérdező kommentje:

Csak kíváncsiságból:

Az erkölcsösebb-e akit csupán a Pokolra kerüléstől való félelem tart vissza egy gyilkosságtól, vagy az, akit a saját értékrendszere?

A válasz természetesen az, akit a saját értékrendszere. Ez nem erkölcsről szól azonban. Gondold el, hogy az egyik ember, aki korábban bűnöző volt megtér, és csak a pokoltól való félelem miatt nem gyilkol többé. Erkölcstelen, igazad van, de mi lenne, ha nem félne a pokoltól és pont a te családtagodat ölné meg? Akkor számítana,hogy mi erkölcsös és mi nem?

2012. febr. 10. 21:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!