Evolúció elméletet cáfoló írások?
:):):)
Csak szeretnék,ha bukott lenne az evolúció elmélete.Vannak akik megilyednek,mikor felfedezik állati vonásaikat.Ugyan úgy van szőrzetünk verejték-mirigyeink (büdösek is tudunk lenni),nemi hormonjaink (no comment),ugyan azok az érzék szerveink,mint egy emlős állatnak,eszünk,ürítünk (sokszor még kevésbé illatosat,mint sok növényevő),vannak territórium harcaink stb...
Egy fokkal fejlettebb a gondolkodásunk,mint az állatoknak,viszont sokmindenben a nyomukba se érünk.
Ezekben a könyvekben amit emlegettek,semmi de semmi nincs bizonyítva.Mennyivel hihetőbb egy láthatatlan szellemnek tulajdonítani a kialakulásunkat,mint a megfigyelhető biológia,kémiai,fizikai folyamatoknak.Az is igaz,hogy nincs még végleges válasz,nincs még minden felfedezve.Ezért tudnak egyenlőre érvényesülni a teremtés hívők.
Hohó, na azért nem csak hozzá nem értő kóklerek kételkednek az evolúcióban; azért ennyire egyoldalúan elfogultak ne legyünk...
Basszus, ti bele is néztetek a listába??
Csak az első oldalon 8 olyan tudóst (biokémikust, biológust, genetikust) találtam, akiknek kell is érteniük. Emellett geológusok, és a témát egyéb módon érintő tudományterületeken is vannak tudósok, akik aláírták a nyilatkozatot, tehát még véletlenül sem mondható el az sem, hogy csak bizonyos tudományterületen lévők mondják ezt.
Könyörgök, ha már érvelünk valami mellett, tessenek szívesek már belenézni a listába, amely pedig az én érvem! Vakon én is tudnék szajkózni bármit!
Kedves ma 08:03-as, és rosszul állsz eleve a kérdéshez. Te a Bibliát veted össze az evolúcióelmélettel, ahelyett, hogy az intelligens tervezettséget, vagy egyáltalán csak az evolúció elleni érveket állítanád szembe az evolúcióelmélettel. Mi köze van a teremtettséghez annak, hogy működnek-e a bibliai csodák vagy sem? Hány és hány olyan embert fel lehetne sorolni, akik evolúcióellenesek, de nem keresztények? Ott van pl. Dr. Farkas Ferenc, az ÉRTEM egyik elnöke, aki egyik valláshoz sem elkötelezett.
Ha meg már a csodáknál járunk, és csodát akarsz látni, akkor tekints Izráel újra megalakulására. A Biblia hogy volt képes ezt több ezer évvel korábban megírni? És van-e még egy olyan állam a világtörténelemben, amelyet ennyi idő távlatából újra megalapítottak? Szokásos ateista érv, hogy persze, könnyű úgy nekik, hogy Amerika pénzeli őket. No igen, de az, hogy van földi oka az eseményeknek, az még semmit nem csökkent a csoda értékéből, főleg hogy a Bibliai időkben még mit sem tudhattak Amerikáról!
ma 12:21
Belenéztem a listába, megdöbbentő! Egyébként arról nincs valami kimutatás, hogy közülük mennyien hívők? Amúgy pedig akármit is jelentsen ez a lista, az a következtetés biztos nem vonható le belőle, hogy igazuk lenne, de még az sem, hogy véleményüket - mert az - tudnák is tudományos szempontból igazolni. És neked bármennyire is meglepő, de még így is elenyészően kevesen vallják ezt a szakmabeliek, főleg azért, mert az evolúció bizonyított tény. Lehet, hogy egy-két részlete még nem tisztázott, de attól még a rendszer mellett megdönthetetlen bizonyítékok vannak.
ma 12:48
"...Bibliát veted össze az evolúcióelmélettel, ahelyett, hogy az intelligens tervezettséget..."
Szerintem a kettő szinte egy és ugyanaz! Az összes ember a hitéből akarja levezetni (keresztény,muszlim,zsidó) az intelligens tervezettséget.
"...egyáltalán csak az evolúció elleni érveket állítanád szembe az evolúcióelmélettel."
Az evolúció elleni érveket mindenki szívesen fogadja, hiszen így jut egyről kettőre a tudomány. De eddig még egy sem bizonyult helyesnek!
"Mi köze van a teremtettséghez annak, hogy működnek-e a bibliai csodák vagy sem?"
Ennek valóban semmi köze nincs hozzá.
"Hány és hány olyan embert fel lehetne sorolni, akik evolúcióellenesek, de nem keresztények? Ott van pl. Dr. Farkas Ferenc, az ÉRTEM egyik elnöke, aki egyik valláshoz sem elkötelezett."
Ez biztos? Nem csak így hitelesebb? Én úgy vettem észre, hogy a kreacionizmus mellett a vallásosak és az UFO-hívők vannak.
"A Biblia hogy volt képes ezt több ezer évvel korábban megírni?"
Sehogy. Izrael lététének egyetlen oka van: geopolitikai célokat szolgál... És, ha már itt tartunk, akkor mi van a sok be nem teljesült próféciával? Nem mondták neked hittanon, hogy a bibliát nem kell szó szerint értelmezni? Kár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!