Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire van szerepe az...

Mennyire van szerepe az istenhitnek a gyermeknevelésben? Avagy "Gyermeket nevelni isten félelmében"?

Figyelt kérdés

Mit szóltok Michael Pearl és felesége könyvéhez?

[link]

Később kifejtem a véleményem a témában

2012. jan. 10. 06:38
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
100%

Édesapám lelkész engem isten hitben neveltek az esti mese a bibliából volt. Minden vasárnap gyülekezetbe járunk és élő hitem van. Nem káromkodom nem lopok ezért furán néznek rám az osztálytársaim, de tisztelnek is érte. Odavagyok apukámért mert nagyon bölcs és anyám meg az én jelképem. Makacs vagyok önző sose hagyom hogy másnak legyen igaza pont sose kérek bocsánatot ezért olyan jó hogy úgy neveltek hogy ne csak magamra gondoljak, álljak ki a saját véleményem mellett, legyek mindig tisztelet tudó. Pont ezek a tulajdonságaim miatt nehéz a kamaszkorom, de mivel istenbe hiszek nem vagyok kiálthatatlan liba. Engem a lehető legjobban neveltek és én is ugyan így fogom a gyerekeimet. Tudom hol a határ és tudom hogy minden tettemnek következménye egyetlen támaszom ebben a világban az Istenbe vetett hitem. Úgyhogy igen van szerepe az istenhitnek a gyermeknevelésben :)

14/L

2012. jan. 13. 20:16
 22/24 anonim ***** válasza:

"Nem, nem arról szól, hogyan neveljünk fenyítés nélkül, hanem arról, hogyan fenyítsünk. Hogyan érjük el, hogy a gyerek az első tiltásra, gondolkodás nélkül engedelmesen ugorjon."

Ami nem jön rosszul ha épp egy autó elé készül kiszaladni.

2012. ápr. 16. 22:33
 23/24 anonim ***** válasza:

Annyit még hozzátennék az előző válaszomhoz, hogy ezt verés nélkül is el lehet érni, és én sem idomított állatokká szeretném nevelni a gyermekeimet, egyszerűen csak tisztelettudó emberekké akik ha mondok nekik valamit gondolkodás nélkül reagálnak rá, mert tudják, hogy mindennél jobban szeretem őket és a legjobbat akarom neki.

Ha a gyermeked megszokta, hogy ráér a 3-4-20 figyelmeztetésedre reagálni, egy veszélyes helyzetben is így tesz és nem is folytatom, hogy az mit eredményezhet.

2012. ápr. 16. 22:41
 24/24 anonim válasza:
58%

Beleolvastam, ekkora egy álszent tr*gyalét.

Ez a hulladék az intelligens emberből csak dühöt vált ki.

Nemhiába tiltották be az országunkba.

Semmi köze a szülői szeretethez csak hogy Isteni fegyelemmel hogy neveljünk katonai szigorral szinte mint a karámban a borjút, gyereket.

Egy gyereknek nagyon nem erre van szüksége hanem arra hogy szeressék és ha rosszat csinál akkor vállalja a felelősséget, röviden tömören.

2013. szept. 11. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!