Mi a legnehezebb és legidegölőbb helyzet a gyermeknevelésben?
A legidegölőbb nálam is az volt, amikor a kisfiam képes volt babaként folyamatosan sírni és sírni, holott mindent megtettem már érte, a hasa nem fájt (legalábbis nem úgy viselkedett), és a kezemben is csak sírt és sírt. Máig nem tudom, hogy ezekben az esetekben mi lehetett a baja. Egy idő után befejezte, gondolom, elfáradt. Borzasztó rossz anyának éreztem magam én is, hogy nem tudok rajta segíteni, és még arra sem tudok rájönni, hogy miért sír.
Amikor nagyobb lett, és jött a dacoskodás, egyik alkalommal másfél órán keresztül nem hagyta abba az üvöltést. Az nem sírás volt, hanem toporzékoló ordítás. Azt hittem, hogy megbolondulok. Először figyelmen kívül hagytam. Fél óra után úgy éreztem, hogy valamit mégis tennem kell. Ölbe vettem, ringattam, versikét mondtam neki suttogva. Semmi hatás. Egyszercsak magától befejezte, de addigra a verésen kívül már mindent kipróbáltam.
Szóval kisebb korában a kitartó sírással tudott kikészíteni.
A kezére akkor csaptam rá, amikor bevezette, hogy megüt engem, ha valami nem tetszik neki. Szóltam, hogy ne tegye, megfogtam a kezét, és elmagyaráztam, hogy ez fáj, és verekedni tilos. Elengedtem a kezét, erre megint rámvágott. Eljátszottuk ezt párszor, végül rávertem a kezére. Ilyenre talán még kétszer volt szükség.
Egyetértek az előttem szólókkal.
Két éves a kislányom, és néha nagyon ki tud hozni a sodromból, ugyanis elkezdődött a dackorszaka, és ha valami nem (úgy)jön össze ahogyan ő elképzelte, nagyon kitartóan tud hisztizni. Eleinte minden egyes hisztinél próbáltam elmagyarázni a miérteket, de jelenleg a 5754823624728 hisztinél tartunk, s a türelmem fogy, szóval van hogy kiabálok, ha már mást nem tudok tenni. Egy ideig tök jól bevált a : "Na akkor ezt MOST fejezd be légyszives!" c. mondat, manapság valamivel kevesebb sikert aratok vele. Ezt nem ordítva szoktam mondani, hanem határozottan, és a most szón kicsit nagyobb hangsúllyal.
A kezére vagy a popójára akkor ütök rá, ha valami veszélyeset csinál, ami akár rá vagy másra veszélyt jelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!