Szerintetek mi a legnagyobb hiba amit gyermeknevelésben el lehet követni?
A végletek. Azaz a túlféltés, a túlönállóannevelés, a túlszigor, a túlengedékenység.
De egy biztos a lehető legnagyobb következmény ha a gyerek nem szereti a szüleit, ott valami nagyon nagy hibát követtek e a szülők.
A végletek.
Semmit sem engedni- mindent megengedni.
Soha nem büntetni- a legapróbb vétséget, hibát is büntetni kell, lelki, fizikai bántással, bántalmazással.
Minden percét a szülők osztják be- abszolút nincs rendszer az életében, folyton azt csinálhat, amit akar.
Majomszeretet- ridegség, az érzelmek elnyomása.
Semmit sem kell elvárni- túlzott, irreális elvárások.
Felnőttnek tekinteni, amikor még gyerek- gyereknek tekinteni, amikor már felnőtt.
Alapvető hiba, ha nem tiszteljük a gyereket, valamint az is, ha minden döntést rá bízunk.
Ha nem tiszteljük azt a csodát, amit a létezése hozhat a világba, egy szörnyeteggé változik, ami vért kíván ontani, és bosszúra szomjazik.
Vagyis röviden: Nem igazán tanácsos eltántorítani az életcéljától és terveitől, csak azért mert neünk nem tetszik.
Ahogy már előttem is írták, a végletek.
Illetve a tipikus "én jobban tudom, hogy mi a jó neked" hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!