Ugyanazok a "hibak" vannak a parkapcsolatomba mint amit a szuleimnel lattam. Masnal milyen hibak vannak? Mi az ami szamodra hiba a kapcsoaltodban vagy a parodban?
Valahol olvastam, hogy az emberek nagyresze azt csinalja, amit a szuleitol latott, hallott.
En probaltam tudatosan elekrulni a dolgokat es probaltam olyan part talalni magamnak, akiben nem azok a hiab vannak mint peldaul edesapamban. Mert nehany hibajat anyukam mai napig enm tud lenyelni. Es a bartomba is pontosan ezek vannak meg.
Eddig O az elso komoly kapcsolatom ami 2 eve tart, elotte voltak meg rovidebbek de ott nem ismertem annyira a masikat.
Az lenne a kerdesem, hogy vajon minden ferfi ugyanolyan (vagyis nagyon hasonlitanak egymasra) vagy ez egy ilyen "veletlen szerencse" , hogy ugyanolyant talaltam mint apukam?
Sokszor azon gondolkodom, hogy en vajon el fogom majd turni a hiabait, vagy inkabb keressek mast, annak ellenere, hogy szeretem.
Nem olyan oltari nagy hibakrol van szo, hogy iszik, megver meg ilyenek, hanem hetkoznapi apro dolgokrol, csak az a baj, hogy egyszer felgyulik es akkor robban.
az a legrosszabb... mikor a sok pici felgyülemlik és felrobbansz. Én ezért költöztem el anyutól. :( Pedig nagyon szeretem.
Inkább beszéljétek meg. Próbáljatok "összecsiszolódni".
Nem ugyanolyanok a férfiak, hanem tudat alatt is olyat választasz, mint apukád, elég komoly pszichológiai kutatások tárgya ez a téma.
De tudsz tenni ezek ellen. Tudatosan kerülni kell a szüleid által alkalmazott viselkedésformákat. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha megfigyelsz más családokat, és ami onnan tetszik, azt utánzod.
Hiba van nálunk mindkét oldalon :)
Én - bár a csillagjegyekben nem hiszek annyira - hű vagyok természetben az oroszlán jegyemhez... kitartok a nézeteim, az elképzeléseim, a terveim mellett, és egy szemernyit sem adok lejjebb belőlük.
A párom viszont borzalmasan irányítható, ha bárki bármi ellentéteset mond mint én - az mindegy, kinek van igaza -, biztos hogy ő is azt mondja, amit utoljára hallott... ráadásul mellém egy olyan férfi illene aki jó vetélytárs, amolyan igazi vitapartner lenne... hát a páromról ezt nem lehet elmondani. Minden vita - aminek mindig én vagyok a fő kirobbantója - úgy végződik hogy jó, akkor nekem van igazam, pedig én csak azt várnám hogy földbedöngöljön a saját véleményével :/
Egyébként én az apósom hülye szokásait látom 2 év után kibontakozni benne :(
Igen, szokták azt mondani, hogy - átvitt értelemben :) - a lányok az "apjukkal" a fiúk az "anyjukkal" kötnek házasságot.
De nálunk ez nem igaz. Talán mert én inkább bohémabb apukámra hasonlítok. (Mondjuk a szüleim házassága számomra követendő példa - kisebb hibákat leszámítva.) A férjem viszont - ha már választani kéne - racionálisabb életfelfogásában, "szerepben" inkább anyukámra hasonlít :)), de azért ez is nagyon sarkított... van olyan területe a házasságunknak, ahol pont fordítva mondanám, és én vagyok a megfontoltabb.
Szerintem minden férfi más, nem lehet így általánosítani. Persze vannak apróságok, amikben én is megteszem, mert a környezetemben lévő férfiakból indulok ki, de úgy vettem észre, ez nem jó stratégia.
Mindenkinek vannak hibái. Amik idővel 100%, hogy csak rosszabbak, idegesítőbbek lesznek. A tiéid is :) Az összecsiszolódás szerintem nem azt jelenti, hogy valaki tűr, vagy a másik teljesen kibújik a bőréből, hanem azt, hogy ezeket tudatosítjátok egymásban, felvállaljátok. Tehát próbálkoztok, odafigyeltek egymásra, magatokra - a szerelem, szeretet, megszokás, sőt a humor is pedig átsegít a többin. De mindketten változni is fogtok az évek során, remélhetőleg nagyjából egy közös úton haladva. A párkapcsolatban mindig lesznek mélypontok ill. új életszakaszok, amikor ezek a kérdések újra felmerülnek, mérlegre kerülnek, és dönteni kell - ezt sajnos nem lehet megúszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!