Bennem van a hiba, vagy anyám dilis?
20 éves fősulis hazajárós diák vagyok. Ösztöndíjból fedezem a kiadásaimat.
Itthon sokat próbálok segíteni de anyámnak semmi nem elég.
Mai példa: Ebédet főztem, kivasaltam 2 nagy adag ruhát, elrendeztem a törölközőket. Anyámék haza jöttek, a barátja elment kocsival kapcsoltba intézni a dolgokat amit az öcsémnek vettek.
Én naivan azt hittem h végre beszélgethetünk ketten, de nekiállt takarítani. Én megmertem kérdezni h miért porszívózzak az ő szobájukba, az szerintem egy intim hely ahova nem szeretek bemenni.
Anyám hozzám vágta h akkor ő miért mossa ki a cuccom, mindig ilyeneket vág hozzám, holott én se vágom hozzá h bezzeg én mindig kivasalom a cuccod...
Mindig ez van és annyira nem értem miért
Olvasgatva a leírtakat az az érzésem, hogy ez a kérdés nem a vasalásról, vagy a porszívózásról szól, hanem valami egész másról. Inkább úgy kellett volna feltenni: miért nem jövök ki anyámmal? miért okoz problémát a házimunka elosztása? esetlegesen a költségek elosztása? kinél hol kezdődik az önállóság?
Valami ilyesmit vélek kihallani a kérdésed mögül, de így elég nehéz jó tanácsot adni.
Ne vedd a szivedre! Lehet, hogy csak rossz napja volt, és így tört ki belőle. Sajnos sokszor előfordul, hogy azon töltjük ki a haragunkat, a bosszúságunkat, aki nem érdemli meg, de valahol a szívünk mélyén érzi, hogy szeretjük annyira, hogy megbocsátjuk neki.
Lehet, hogy pont a papád volt az, akivel egy kicsit összekaptak, a papád elment otthonról (jó ürügyet talált), a mamád pedig mérgében nekiállt porszívózni.
Hidd el, hogy ettől még nagyon szeret.
Ha ez többször megismétlődik, mindenképp találnotok kell arra lehetőséget, hogy megbeszéljétek. Ha mégsem, írd le neki az érzéseidet, és mielőtt visszamégy a suliba, nyomd a kezébe. Majd elolvassa, és amikor ismét hazatérsz, addigra el is gondolkodik rajta.
"Bennem van a hiba, vagy anyám dilis?" - röviden egyik sem.
Nem jöttök ki egymással, nem egy nyelvet beszéltek. Fogadd el Őt olyannak, amilyen, mást úgy sem tehetsz. Cserébe kérheted, hogy fogadjon el Ő is Téged olyannak, amilyen vagy. A többi már csak a kommunikáció minőségén múlik. Ha őszinte vagy vele, nagyobb az esélye, Ő is az lesz Veled.
Nagyon egyszerű dolgokra gondolok most. Például a fenti történetben egyszerűen megkértem volna, hogy hagyja most egy kicsit a porszívót, mert beszélgetni szeretnék vele, és ez most nekem fontos. Persze, erre is mondhat nemet, és nekiállhat porszívózni mégis, de akkor ez már tiszta sor. Akkor az a helyzet, hogy ÉN szeretnék beszélgetni, Ő meg nem. Mivel a beszélgetéshez ketten kellenek (minimum), akkor nem lesz beszélgetés. Esetleg még meg lehet kérdezni ebben az esetben, hogy MIÉRT nem akar Veled beszélgetni, de ha erre sem válaszol, ahhoz is joga van. Megváltoztatni Őt úgy sem tudod.
> ...holott én se vágom hozzá h bezzeg én mindig kivasalom a cuccod...
Miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!