Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az apa dolga a gyermeknevel...

Mi az apa dolga a gyermeknevelésben?

Figyelt kérdés
Mennyit kéne vele lenni? Át kéne venni valamit a babadolgok közül? (altatás, etetés, játék, fürdetés) Mennyit mesél, áradozik ismerősnek, rokonnak a babáról?
2010. júl. 9. 16:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Dolga?

Megegyezés kérdése.

Én a fürdetésnek és a közös játéknak örülnék a legjobban. Azontúl bármi dolog átvétele, ha már éppen haldoklom.

A szerepe pedig a férfiszerep megismertetése mind a fiú - mind a lánygyermek számára.

Áradozás pedig habitus kérdése.

Nekem ne áradozzon, hanem számítani lehessen rá.

2010. júl. 9. 16:34
 2/12 anonim ***** válasza:

Sokmindentől függ. Habitus, mit hozott otthonról, mit beszéltetek meg, stb.

Az én férjem nagyon sokat dolgozik, elmegy reggel 7-kor és általában este 7-kor ér haza hétköznap. Szóval hétköznaponként a fürdetés az ő feladata. Nagyon szereti csinálni, az az ő kis 20 perc apa-lánya időtöltésük.

Hétvégén bármit megcsinál, nincs olyan, hogy az ő dolga, amihez kedve van.

Ha főzök leviszi a lányunkat sétálni vagy hintázni az udvarra, kikcseréli a pelust, ha tele van, játszik bele, stb.

Etetni én szoktam, mert akkor tiszta marad minden, de ha elmegyek (pl fodrészhoz), meg tudja csinálni.

Mesél a kislányunkról barátoknak, rokonoknak, büszke apuka, de nem áradozik. Mondjuk nekem ez a szó elég ömlengős, nem is tudom egy férfiről elképzelni.

8 hós a kislányunk

2010. júl. 9. 16:44
 3/12 A kérdező kommentje:
Nálunk úgy mondván semmit nem csinál...tegnap épp pedikűröztem, míg babci aludt...mikor felkelt együtt laptopoztak, de semmi játék. Fürdésnél csak segít. Nem viszi el egyedül sétálni...csoda ha velünk eljön. Oké szülőkkel lakunk, de akkor is, nem a maminak kéne segíteni mikor én meghalás szélén állok hanem neki. Áradozást csak azért kérdeztem, mert a rokonával tök jól dumcsiznak a kocsikról (órákat) de a gyerekről semmit se mesél, annyit se hogy hogy van!!!! Ez nekem fura! A rokonnak is!
2010. júl. 9. 17:01
 4/12 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos, hogy az apa is legyen kettesben a babával! Az esti fürdetés legyen az ő dolga, add át egy órára, addig csinálj amit akarsz. Ha nappal is ráér, néha vigye ő sétálni. A kapcsolat így fog kialakulni közöttük, különben csak egy olyan apa lesz, aki ott van az életében, de nincs köztük igazi gyerek-szülő kapcsolat! A legtöbb apuka áradozik, de ez nem feltétel, de foglalkozzon vele, amennyit tud! Mi csak várjuk a babát, és a párom sokat dolgozik, így a terv szerint este ő csinálja majd a fürdetést, pelenkázást, és az etetést, ha már nem fog szopni. Ha itthon van, közösen fogunk sétálni, stb, ő nagyon szeretne minél inkább részt venni a gyereknevelésben. És már most áradozik a babáról... Szerintem ne hagyd ezt az állapotot, mert akkor így is marad akkor is amikor nagyobb lesz a gyerkőc.
2010. júl. 9. 17:58
 5/12 anonim ***** válasza:
Az en ferjem reggel 7-tol delutan 3-ig dolgozik. Fel 4-re van itthon. Olyankor atveszi egy kicsit a babat (30-40 perc), ez alatt szoktam osszedobni a masnapi ebedet (pl elore felvagom a zoldseget stb...). Utanna ismet az enyem a baba de van amikor elmegyunk egyett setalni kozosen. Este en furdetem, neha ott van neha nincs ott. Atveszi amig zuhanyzom vagy lazitok egyett a kadba de talan ennyi. Abba viszont megegyeztunk, hogy minden 2-dik pentek az ove es minden 2-dik pentek az enyem. Ma o van soron ezert nincs is itthon. :) Ilyenkor ha hazajon atveszi a babat en meg megyek baratnozni, fodraszhoz, vagy csak csavarogni a csajokkal. Estere termeszetesen hazaerek nem ejszakazom, bulizok. Szombaton egyut megyunk kirandulni, csavarogni, rokonokat latogatni, baratokkal a tora stb. Vasarnap hol atveszi hol nem. Ha foci vagy forma 1 van a tv-be akkor tuti nem. :)
2010. júl. 9. 18:44
 6/12 anonim ***** válasza:
18:44-es vagyok, bocsi elfelejtettem arra valaszolni, hogy aradozik-e vagy sem. Beszel a kisfiunkrol es mesel de nem aradozik. Legjobb baratjanal is most szuletett baba (par napos) es egy masik baratjanal es van kisbaba, igy jokat meselnek, hogy kinek mit csinal a gyereke de ennyi. 5 honapos a kisfiunk.
2010. júl. 9. 18:47
 7/12 anonim ***** válasza:
Nálunk nagyon szerencsés a helyzet, mert apa és lánya között szerelem lett az első látásra:-))) Már újszülött korában is foglalkozott vele, ahogy nő, most 6 hónapos, egyre többet. El is látja, persze el kell mondani neki mindent, mert nem követi a napirendet, de ha kell megeteti, tisztába teszi, sokat játszik vele. Sétálni nem nagyon szeret, neki túl lassú a tempó, de azért néha rábeszélhető. PErsze várja, hogy nőjjön, hogy mesélhessen neki, illetve együtt szerelgessenek villogó dolgokat. Szóval többet teljesít, mint vártam.
2010. júl. 9. 21:41
 8/12 anonim ***** válasza:
Ja! és áradozik mindenkinek. Amikor pár hete megpróbált kúszni, persze csak pár centi sikerült, felhívta a bátyját, a barátait, küldözgeti nekik a képeket, kis videókat.
2010. júl. 9. 21:43
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem se sokat segít a férjem.Ha megkérem hogy ő fürdesse a nagyobbikat /2,5éves/,akkor beteszi a kádba és megy gépezni,és néha ránéz :/

Csodálkozik hogy idegbeteg vagyok,és még neki is én ugráljak.

2010. júl. 9. 22:49
 10/12 anonim ***** válasza:

Sajnos mostanába nekem is egyre kevesebbet foglakozik a férjem a gyerekkel.:( Reggel 7:30kor elmegy itthonról és délután 17 órára ér haza általában. Amikor hazajön akkor pár percig játszik vele,vagy rögtön rakja össze a laptopot és ülnek le a gép elé.

Ha mondjuk azt mondom,hogy vigye le a gyereket a játszótérre,vagy menjenek el együtt a kisboltba bevásárolni akkor rögtön rávágja,hogy én mértnem megyek velük?Vagy menjek le én egyedül a boltba.

Persze ha mondom neki,hogy etesse meg a gyereket meg pelenkázza át akkor megcsinálja.Meg a fürdetést és az esti etetést is ő szokta csinálni.

(Úgy szeretném,ha ő is olyan apuka lenne mint mondjuk az egyik kis haverjának az apukája.Ő első perctől kezdve vitte magával a kisfiát mindenhova és nagyon szépen csinált mindent a kisfiú körül,és mondani se kell neki semmit.)

Na meg a férjem tegnap kezdte el,hogy folyton beszólogat nekem hogy ezt sem csinálom jól meg azt sem.

Megnézném ő hogy csinálná,egyedül reggeltől estig minden nap.

Most is beszólt nekem mikor altattuk a fiút,hogy miért ülők le vele ringatva kell sétálni vele ő úgy szokta altatni.Persze marhára,most is azért üvöltött a gyerek mert megetette és rögtön berakta a kiságyba és beverte a gyerek a fejét szép elaltatás mondhatom.

És mikor mondom neki,hogy nem bírok 20percen keresztül mászkálni és ringatni egy 12 kilós gyereket akkor meg beszól,hogy ő minden este így csinálja.Persze arról meg megfeledkezik,hogy én egész nap emelgetem a gyereket és éjszakára már teljesen elfáradok.Tegnap is a bolttól kellett ölbe hazahoznom mert elaludt a triciklin.Még az volt a szerencsém,hogy tesóm velem volt és ő hozta a cuccokat.

Bocsi kicsit hosszú voltam.

2010. júl. 9. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!