Mi az apa dolga a gyermeknevelésben?
Dolga?
Megegyezés kérdése.
Én a fürdetésnek és a közös játéknak örülnék a legjobban. Azontúl bármi dolog átvétele, ha már éppen haldoklom.
A szerepe pedig a férfiszerep megismertetése mind a fiú - mind a lánygyermek számára.
Áradozás pedig habitus kérdése.
Nekem ne áradozzon, hanem számítani lehessen rá.
Sokmindentől függ. Habitus, mit hozott otthonról, mit beszéltetek meg, stb.
Az én férjem nagyon sokat dolgozik, elmegy reggel 7-kor és általában este 7-kor ér haza hétköznap. Szóval hétköznaponként a fürdetés az ő feladata. Nagyon szereti csinálni, az az ő kis 20 perc apa-lánya időtöltésük.
Hétvégén bármit megcsinál, nincs olyan, hogy az ő dolga, amihez kedve van.
Ha főzök leviszi a lányunkat sétálni vagy hintázni az udvarra, kikcseréli a pelust, ha tele van, játszik bele, stb.
Etetni én szoktam, mert akkor tiszta marad minden, de ha elmegyek (pl fodrészhoz), meg tudja csinálni.
Mesél a kislányunkról barátoknak, rokonoknak, büszke apuka, de nem áradozik. Mondjuk nekem ez a szó elég ömlengős, nem is tudom egy férfiről elképzelni.
8 hós a kislányunk
Nekem se sokat segít a férjem.Ha megkérem hogy ő fürdesse a nagyobbikat /2,5éves/,akkor beteszi a kádba és megy gépezni,és néha ránéz :/
Csodálkozik hogy idegbeteg vagyok,és még neki is én ugráljak.
Sajnos mostanába nekem is egyre kevesebbet foglakozik a férjem a gyerekkel.:( Reggel 7:30kor elmegy itthonról és délután 17 órára ér haza általában. Amikor hazajön akkor pár percig játszik vele,vagy rögtön rakja össze a laptopot és ülnek le a gép elé.
Ha mondjuk azt mondom,hogy vigye le a gyereket a játszótérre,vagy menjenek el együtt a kisboltba bevásárolni akkor rögtön rávágja,hogy én mértnem megyek velük?Vagy menjek le én egyedül a boltba.
Persze ha mondom neki,hogy etesse meg a gyereket meg pelenkázza át akkor megcsinálja.Meg a fürdetést és az esti etetést is ő szokta csinálni.
(Úgy szeretném,ha ő is olyan apuka lenne mint mondjuk az egyik kis haverjának az apukája.Ő első perctől kezdve vitte magával a kisfiát mindenhova és nagyon szépen csinált mindent a kisfiú körül,és mondani se kell neki semmit.)
Na meg a férjem tegnap kezdte el,hogy folyton beszólogat nekem hogy ezt sem csinálom jól meg azt sem.
Megnézném ő hogy csinálná,egyedül reggeltől estig minden nap.
Most is beszólt nekem mikor altattuk a fiút,hogy miért ülők le vele ringatva kell sétálni vele ő úgy szokta altatni.Persze marhára,most is azért üvöltött a gyerek mert megetette és rögtön berakta a kiságyba és beverte a gyerek a fejét szép elaltatás mondhatom.
És mikor mondom neki,hogy nem bírok 20percen keresztül mászkálni és ringatni egy 12 kilós gyereket akkor meg beszól,hogy ő minden este így csinálja.Persze arról meg megfeledkezik,hogy én egész nap emelgetem a gyereket és éjszakára már teljesen elfáradok.Tegnap is a bolttól kellett ölbe hazahoznom mert elaludt a triciklin.Még az volt a szerencsém,hogy tesóm velem volt és ő hozta a cuccokat.
Bocsi kicsit hosszú voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!