Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudok kiteljesedni csak a...

Nem tudok kiteljesedni csak a gyermeknevelésben! Más is van így, vagy rossz anya vagyok? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Van egy 8 hónapos kislányom, nagyon sokat foglalkozom vele, de azt érzem, hoyg ez nekem nem elég. Szeretnék valamit tanulni, vállalkozást alapítani. Már régóta tervezem csak mindig lelkiismeretfurdolásom van, hogy nem vagyok akkor jó anya.

Köszönöm előre is a válaszokat

2010. nov. 12. 15:58
 1/7 anonim ***** válasza:

különféle emberek vannak, mindenki más. A barátnőm is nemsokára gyereket akar, de már most mondja, hogy max. 1 éves koráig fog otthon maradni mert ő nem fogja birni.

Én a másik véglet vagyok, nekem már az is lelkifurdalást okoz, hogy ha két éves lesz vissza kell majd mennem dolgozni, megélhetés miatt. Ha tehetném sokáig itthon maradnék, nagoyn jól érzem magam itthon vele.

Az én lányom is 8 hós.

2010. nov. 12. 16:05
 2/7 anonim ***** válasza:

a gyereknevelésben nem kiteljesedni kell szerintem, hanem lelkiismeretesen tanítgatni a csemetédet. Az önmegvalósítás más szinten kezdődik. Viszont attól, mert gyereked van, nem kell lemondanod a saját magad "fejlesztéséről", szépen össze lehet logisztikázni a dolgokat.

Egy olyan embernek, akinek előtte is "sűrű" élete volt, karrier, iskolák, nyelvtanulás, annak valóban a gyermeknevelés roppant unalmas lehet, de mindig észben kell tartani, hogy KÖTELESSÉGED a gyermekedet szellemileg is táplálni és nem elég csak mondjuk letámasztani a tv elé.

Szóval nyugodtan tanulj ha azt szeretnéd, csak úgy tedd, hogy a babád ne lássa kárát és akkor nem leszel rossz anya.

2010. nov. 12. 16:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát ha ezért rossz anya valaki akkor én is az leszek...! 1 hónapos a babám, de már szülés előtt tudtam hogy tanulni fogok menni fél éves korába...! Sőt ha most elapad a tejem, akkor heti kétszer táncolni is fogok menni, és itt hagyom apára! Ugy gondolom ennyi szabadidő, kikapcsolódás kell!!!

4/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Azt elfelejtettem irni, hogy pedig szeretem a munkámat, óvónő vagyok, élvezettel csinálom. De most nekem a lányom fontosabb.

Neked kell dönteni, hogy érezed!

5/7 anonim ***** válasza:
Mióta megszületett a babám én azóta folyamatosan tanulok. Mikor 3 hós volt akkor államvizsgáztam, utána elkezdtem angolt tanulni hogy meglegyen a diplomám. Egy héten kétszer járok lassan 14 hónapja.
2010. nov. 12. 16:12
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors és tartalmas válaszokat. Megnyugtattatok egy kicsit. Igen, nagyon hajtós voltam mindig is, egyszerre száz dologgal foglalkoztam és én is imádok tánconi, tanítottam is. MOst hirtelen minden eltűnt és hiányzik. A gyermeknevelés nagyon öszetett és felelőségteljes dolog, amiben probálok is maximalista lenni. De ugye, ha folytatom egy részét annak, amit terhességem előtt csináltam, mindenképpen időt veszek el a babától. MOndjuk ebből nem feltétlenül következik, hogy minőségbeli rontást követnék el a fejlődésében.

Valószínű folytatom a dolgaimet, mert így nem érzem teljesnek magam, és ez kihat a környezetemre is.

A mésik baj, hogy környezetemben olyan anyukák vannak, akik a gyereknevelé mellett más dologra gondolni nem tudnak. Igen nem vagyunk egyformák. Ezt nem negatívként mondom.

MInden jót nektek és kitartást a baba mellett tanulóknak!

2010. nov. 12. 16:16
 7/7 anonim ***** válasza:

babám 11 hónapos és dolgozom!

Valamiről le kell ezért mondani, én az alvásról mondtam le. mikor ébren van vele vagyok, délután és este mikor alszik, dolgozom, hétköznap 5 órám marad alvásra. hétvégén férjem segít, hétköznap ha nagyon elhavazódok 1-1 órára besegítenek a nagyszülők és a bevásárlást többnyire ők intézik.

én így érzem teljesnek az életemet, ettől nem szeretem kevésbé a gyermekemet, nem tartom ezért rossz anyának magamat. más anyukák kozmetikushoz, fodrászhoz, tornázni járnak el, megint más anyukák egész nap főzőcskéznek vagy épp hétvégén a dizsibe pörögnek. szerintem mindenkinek kell valami, ha neked erre van szükséged és meg tudod úgy oldani, hogy babád ne érezzen hiányt belőle akkor hajrá :)

2010. nov. 12. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!