Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire veszi ki apa a részt...

Mennyire veszi ki apa a részt a gyermeknevelésben, háztartásban, nagy horderejű ügyek intézésében?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 14. 12:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
egy szóval: semennyire (sajna...)
2010. ápr. 14. 12:39
 2/19 A kérdező kommentje:

Utóbbi kapcsán gondolok pl. lakásvásárlás során az ügyvéddel, eladóval folytatott egyeztetésre, hitelügyintézésre.

Illetve mennyire változott ez a hozzáállás a második baba megszületése után vagy az anyuka ismételt munkába állása után?

2010. ápr. 14. 12:41
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

A férjem, ha hazajön a munkából, fél 6 fele, onnan csak ő foglalkozik a lányunkkal (16 hónapos).

Házimunkát nem engedem csinálni, ehhez hozzászoktattam, pedig ő akarta, de szerintem az a nő dolga. Főleg, hogy itthon vagyok egész nap, persze más lesz majd, ha visszamegyek dolgozni. Mikor hazajön, már én sem végzek semmiféle házimunkát, és hétvégén sem.

Az esték és a hétvége legyen a családé, a pihenésé.

Amúgy bármire megkérem, mindenben segít. De nekem az a legfontosabb, hogy együtt legyen velünk, de leginkább a lányunkkal.

2010. ápr. 14. 12:42
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én esetemben az apuka át vette a konyhai munkát vagyis ő főz,süt ránk nap mint nap..(imád főzőcskézni) így nekem csak mosogatnom kell...Segít a nagytakarításban is,és hazafelé jövet be is vásárol ha megkérem..Szóval nekem nincs sok gondom csak a gyermek nevelés:)
2010. ápr. 14. 12:42
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Két hetes a Kislányunk! Így ahogy leírtad, ilyen sorrendben........maximálisan kiveszi a részét mindenből.....többet nem tudnék tőle kivánni.

Ahogy Őt ismerem, ez a későbbiekben sem fog változni.....sőt...........SZERETEM.

2010. ápr. 14. 12:43
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
a lányunk körül ő csak fürdet, semmi más (16 hós a kislányom). se pelenka, se semmi. házimunka: 100%-ban enyém. ők pénteken elmennek együtt 2-3 órára, bevásárolni satöbbi, én addig nagytakarítok. hivatalos ügyeket én intézem a mi a lányunkkal kapcsolatos, vagy csekkek, satöbbi, nagyobb dolgok, albérlet, satöbbi ő intzéi. néha egy-két barkácsdolgot csinál. sval jobb lenne, ha többet segítene, de ez van. amúgy reggel 8tól este 6ig melózik, sval nem sokat lehet többet várni tőle. engem inkább az zavar, hogy amit én csinálok, az sose jó, és sosem elég....ettől van ki a tököm, de nagyon. pedig mindig van főtt kaja, van vasalt ing , nincs mocsok...
2010. ápr. 14. 12:48
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
gyermeknevelésben maximálisan, este például mindíg ő eteti, de aludni rendszerint én teszem le a kisfiúnkat. A háztartásban nemigen, az nem erőssége, például hetekig könyörögtem neki, hogy a konyhában a falba fúrjon pár lyukat, hogy tudjak képeket, faliórát, miegymást felakasztani. Ezt úgy oldom meg, hogy szólok neki jó előre, hogy amikor ráér szenteljen nekem 10-20 percet. Akkor aztán szemétkiviteltől lábtőrlőkirázásig sokmindent rábízok. Utána megint békén hagyom. Nagy horderejű ügyeket rendszerint ő egyedül, vagy közösen intézünk. A kicsit mindenhova visszük magunkkal, orvoshoz, bevásárolni mindíg 3-an megyünk, szemétszállítási szerződést is ő kötött legutóbb, fizeti a számlákat, stb. Nekem csak a házra meg a kicsire van gondom. Ehhez az is hozzájárul, hogy neki egész nap feneke alatt van a kocsi, és megkért szépen, hogy a gyerekkel még ne induljak el kettesben tömegközlekedésen. Így ha mennünk kell valahová, ő visz minket mindíg. Külvárosban lakunk.
2010. ápr. 14. 12:50
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok. látom csak nekem jutott ilyen sors:)

akkor részletezem: 22 hónapos a babánk, tehát már nem kicsi, beszél, stb... és így is veszekednem kell vele, h 5 percet játszon a kicsivel. gondolhatjátok mi volt régebben...

háztartás: röhög, hha mondom neki, h légyszi dobja be a fehéreket a mosógépbe. áááá az neki nem megy, mert nekem a fekete is fehér, és annyi gomb is van ott... és aki mos, az papucs... na ez van a többi házimunkával is. amúgy megcsinálok én szívesen mindent, mert itthon vagyok egész nap, csak pl. migrénes fejfájás közben jól esett volna...

ügyintézés: amihez érdeke fűzödik, azt elintézi. mást nem.

2010. ápr. 14. 12:52
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Apa porszivózik és h Ő súrolja ki a fürdőszobát:-)mondtam is neki,h olyan lelkiismeretfurdalást okoz nekem ezzel..de azt mondta,"miért ki mondja meg,h ez a Nők dolga?meg különben is,ne lélegezzem be a vegyx szagát:-)"-ez azóta van igy,mióta kismami lettem és azóta is igy van:-)mosogatni én szoktam,de mindig mondja,h megcsinálja Ő is-persze nem engedem.Bár Férjem szerint (és a Bőrgyógyászom szerint is) lehet érdemesebb lenne mosogatógépet venni:-)

A vasalást kivéve amugy mindenben segit és egy ezermester :-) szóval összetehetem a két kezem,h ilyen Férjem van:-)

2010. ápr. 14. 12:58
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem akkor óriási mákom van a párommal. Ő viszi a kertet egy az egyben, szinte minden bútorunkat ő csinálta, bármit fúr-farag-szerel. Ezen kívül rendmániás, úgyhogy előfordul, hogy ő pakol utánam. :) Nemrég parkettáztunk, előtte elég nehezen takarítható szőnyegünk volt, úgyhogy gyakorlatilag terhességem óta ő porszívózott, ha kell, felmosott. Most, hogy megszabadultam a szőnyegektől, már én porszívózok, de még ebben is segített: szülinapomra kaptam tőle egy nagyon frankó elektromos seprőt, amivel pikk-pakk fel tudom kerálni az egész lakást, és nem kell a nagy dög porszívót előcincálni.

Vett nekem mosogatógépet is, hogy azt se kelljen csinálnom. Régebben az ingjeit is saját magának vasalta, de mióta kertes házban lakunk, ezt kivettem a kezéből. Egyedül a mosáshoz-teregetéshez béna, azt én csinálom teljes egészében.

A főzésről letiltott még 5 éve, amikor megismerkedtünk. Egy ideig minden délután főztem, este bekajált, és csak feküdt a tv előtt. Két hétig bírta, utána azt mondta, ha ezt nem hagyom abba, akkor bizony el fogom hízlalni. Bent a munkahelyén eszik meleg kaját, itthon már nem eszik főtt ételt vacsira.

Bevásárlást is nagyon szereti egyedül elintézni, és tulajdonképpen bármilyen intézni valót rábízhatok.

Kisfiunkkal nagyon sokat foglalkozik, sőt, át is szokta tőlem venni délutánonként, hogy én esetleg pihenjek, vagy intézzem a saját dolgaimat. B.

2010. ápr. 14. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!