Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire veszi ki apa a részt...

Mennyire veszi ki apa a részt a gyermeknevelésben, háztartásban, nagy horderejű ügyek intézésében?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 14. 12:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Segít az esti fürdetésben:(

Ha valamit itthon megcsinál, abban nincs köszönet, sajnos.

Múltkor elpancsolt 3tányérra és egy fazékra minden melegvizet(120literes a bojler, igaz már ketten zuhanyoztunk, de így is maradnia kellett volna még másnapra is, nemhogy estére nincs a kicsinek fürdővíz:(((() Valahogy ezek után nem bízok rá feladatokat:(

Reggelit azt tud készíteni, meg kvt. Ügyintézni? az mi a szösz?

2010. ápr. 14. 13:04
 12/19 anonim ***** válasza:
51%
Mindenben kiveszi a részét, sőttt!!! Rengeteg mindent átvállalt, mióta én itthon vagyok a 8 hós kisfiunkkal. Nem is tudom felsorolni. Egyedül a házimunkát nem hagyom, hogy csinálja, de még így is nagyon sokszor mikor én már altatom a picit, ő még a konyhában elpakol, kimossa a cumisüvegeket, az ágyban pedig egy igazi macsó. Mindent megkapunk tőle, amit csak szeretnénk, virágot hoz, meglep dolgokkal, és imádja a kisfiát, munka után (addig én magammal foglalkozhatom, vagy elmegyek kozmiba, vásárolni, stb..) és hétvégén rengeteget játszanak. Szerintem minden nő álma! De Ő csak az enyééém.:)
2010. ápr. 14. 13:18
 13/19 anonim ***** válasza:

Nekem három hónapos a kisfiam és az apukája semmiben nem segít legfeljebb befizeti a számlákat (postás)!

Reggel elmegy dolgozni 5.45-kor és valamikor délután haza ér!Hobbyja a forrasztgatás "kütyüzés" vagy azt csinálja vagy számitógépezik!Ha szolok,hogy vegye fel a gyereket akkor kb 5 percig van nálla és utánna lerakja!

Ezidáig egyszer sem tette tisztába kb kétszer megettete és ennyi!Mindent én csinálok mosok,főzök,takarítok a gyereket ellátom még éjszaka is mert az én kicsim van,hogy két óránként eszik.

Néha kezdek besokalni de elég ha ránézek a kicsi babámra és megnyugszom!Ugy ahogy irták a sors társak:Ez van!!

Nevelő anyám azt mondta,hogy ne is várjam,hogy segít mert ez általában így szokott lenni!

Attol függetlenül szeretem a páromat mert minden javitani valo dolgott megcsinál és azért hajt azért,hogy nekünk jó legyen.DE néha jó lenne egy kicsi segitgés pl:megetteti a kicsi ha én éppen főzök!

2010. ápr. 14. 13:20
 14/19 anonim ***** válasza:
Na, mi épp tegnap vesztünk össze ezen nagyon. Igaz, hogy minden másnap szinte egész nap oda van dolgozni, amúgy meg 8 órát dolgozik, de ez nem kifogás szerintem.( Biztos fárasztó, de én is fáradt vagyok mégis foglalkozok a gyerekkel.) Mondtam neki hogy egy gyerekkel nem csak játszani kell, öltöztetni, etetni, fürdeteni stb. Pelenkát nem cserél alatta azt elfogadom. Most meg még beteg is vagyok, iszonyatosan megvagyok fázva és még most is mondani kell neki, hogy etetessem már most ő a gyereket, erre ő : miért te hova mész??? Szóval nem tudom, azt nem mondom, hogy nem segít, de csak nagyon minimálisat. De ennek ellenére szeretem.
2010. ápr. 14. 13:21
 15/19 anonim ***** válasza:
Elég sok mindenben.Csekkbefizetés, bevásárlás, ha kell feltakarít, de a házimunkát ikább én végzem.7.5 hós a fiam.De amúgy munkamegosztás van.A fiunkkal el-elvan, a pelust is kicseréli, ha délelőttös ő fürdeti, ha délutános persze én.Sétálni nem viszi, az az enyém.
2010. ápr. 14. 13:25
 16/19 anonim ***** válasza:

Nos. Mi nemrég vagyunk túl lakásügyön, hitellel stb. szóval kb. ezerfelé rohangáltunk. Egy kisfiunk volt én terhes voltam. Egy darabig sok mindent intéztem én de hála a hivatalok "jófejségének" meg "segítőkészségének" pár hét alatt kiborultam, görcsölgetni kezdtem és stb.

Na akkor kezébe vette ő az ügyeket.

De addig várt...Sajnos ez most is így van, kicsit ki kell akadjak meg noszogatnom kell ha azt akarom h vmit is megcsináljon.

Sokat dolgozik, aláírom. Házimunkát nem is várok el tőle!! Csak egy kis figyelmességet, hogy "jól van te asszony, azért nagyon rendes vagy, ülj le 5 percre csinálok neked egy kávét "

Vagy hozok máá egy virágot vagy ilyesmi...

Ja és gyereket nem nevel, mert neki olyasmi az elve hogy hagyjuk kibontakozni a gyereket...na mondanom se kell milyen mikor egy 2-3 éves kibontakozik...FEJÜNKRE NŐ.

Imádom az Uram, nem választanék mást, ha adnák se, de sajnos nagyon nagyon arra hagyatkoik hogy én erős vagyok és teherbíró és mindent megcsinálok hamarabb mint ahogy kivárnám h ő megmozduljon.

2010. ápr. 14. 13:33
 17/19 anonim ***** válasza:
12:52-es! Nem csak neked jutott! Tegnap még azt is megkaptam, h tudtam , hogy ez lesz két gyerekkel! Az egyik sírt a szobájában (4éves),a másikat szoptattam, ő tévézett, csak sértődöttan volt hajlandó segíteni! Nagyon rosszul esett! Csak a hivatalos ügyeket intézi! Mentségére, h sokat dolgozik!
2010. ápr. 14. 14:22
 18/19 anonim ***** válasza:
nekem baromi szerencsém van Vele. A szoptatáson kívül MINDENT megcsinál :) Persze tudom, hogy ez nem mindennapos, de azért szerintem minden apukától elvárható a segítség, elvégre nem csak anya felelős a babáért és családért.
2010. ápr. 14. 14:32
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
a gyerek körül mindenben,etet,játszik,fürdet tisztába tesz,bármit.A hivatalos ügyeket is ő intézi,vagy bármiben segít intézni ha kell pl elvisz oda,vagy vigyázz addig a gyerekre.itthon is segít.de magától nem nagyon,mindig mondani kell neki ha itthon csinálni kell valamit,de meg is kérdi hogy miben segíthet.én bizony nem értek egyet azzal,hogy a háztartás a nő dolga,ugyan már.ő is itt eszik,ő is oda ül az asztalhoz,ő is fürdik,szóval ugyanúgy használja a lakást mint én,miért ne segítene be?még jobban is értékelni majd,mert rá jön,hogy ez sem olyan egyszerű.
2010. ápr. 14. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!