Mi a probléma a Hit Gyülekezettel?
Egy ismerősömet rángatták el pár éve, akkor szedtek valami 2 vagy 3 ezret érkezéskor kötelezően. Ő végigülte a dolgot, a végén óriási ováció, ünneplés stb. ő csak állt csöndben, mert nem ragadta magával a dolog túlzottan, utóbb azt mondta, úgy néztek rá a körülötte álló ismeretlenek, hogy már attól félt, megverik. (Nő az illető, idősebb.)
Nekem ezek a problémáim. Amelyik vallás nem enged semmilyen választási lehetőséget, illetve nem a lelkiismeretre bízza a hitet/adakozást/részvételt bármiben, azt én szektának tekintem. Most lehet azzal jönni, hogy a középkorban bezzeg a katolikusok, később a protestánsok/hugenották/reformátusok stb. miket csináltak, de MOST a 21. században vagyunk, és a MOST-ra vonatkozón a fenti a véleményem.
Péter, 11:37
Az utolsó mondatoddal egyetérte(né)k, csakhogy milyen áron TŰNNEK ilyen életvidám, társadalmilag jól beilleszkedő embernek? Hogy megnyomorítják őket, hiszen ténylegesen a hívek erején felül várnak pénzt, van olyan ismerősöm, aki azért nem vesz semmit (nem okostelefont, playstationt stb. hanem SEMMIT) a gyerekének, mert kel a pénz a gyülibe adni. Persze, a hit táplál, a hit erőt ad, de azért csak kéne a nyomorult gyereknek egy meleg cipő télire...
Hello Péter!
Végre egy értelmes hozzászólás!
Ott a zöld:)
Igen a nyelveken szólás egy kicsit ijesztő lehet bár ez relatív. Ki miért megy oda?
Jemie
Palm!
"
Az utolsó mondatoddal egyetérte(né)k, csakhogy milyen áron TŰNNEK ilyen életvidám, társadalmilag jól beilleszkedő embernek? Hogy megnyomorítják őket, hiszen ténylegesen a hívek erején felül várnak pénzt, van olyan ismerősöm, aki azért nem vesz semmit (nem okostelefont, playstationt stb. hanem SEMMIT) a gyerekének, mert kel a pénz a gyülibe adni. Persze, a hit táplál, a hit erőt ad, de azért csak kéne a nyomorult gyereknek egy meleg cipő télire..."
Ugye ezt Te sem gondolod komolyan?
Hogy lehet életvidám, társadalmilag jól beilleszkedő egy megnyomorított?
Gondolom a következő megnyílvánulásod a Fesz van lesz..
Jemie
Hogy mi a "fesz van lesz" nem tudom, de sejtésem sincs, majd kigooglizom. Szerinted az adott gyereknek jó az, hogy a szülei tízezreket hagynak ott a Hitgyülinél, de neki fázik a lába?
Erre a konkrét kérdésre válaszolj...
És igen, hiába a cukros máz, az én véleményem az, hogy ami ennyire korlátoz alapvető dolgokban (és itt nem morálról vagy hasonlókról, hanem a NORMÁLIS napi életről beszélek), az nem az ember lelki fejlődésére és épülésére szolgál, így az én szememben szekta. Ettől függetlenül ki-ki oda jár, ahova akar, de szerintem, a környezetemben látott példák alapján azt látom, hogy szűk(ített) látőkörű nyomorultak, akiket szívből sajnálok, mert elég jók voltak ahhoz, hogy szellemi, érzelmi és anyagi energiát dobáljanak egy feneketlen kútba, aminek az alján gazdag emberek várják a fenti erőforrásokat.
Akkor visszafele válaszolgatnék.
A problémát biblikusan értettem, ezt Péter valahogy meg is tudta válaszolni mert felfogta a kérdést.
Az,hogy szektázzák meg tolvajozzák a gyülekezetet az köztudott erre nem kérdeznék rá azért,hogy kiélje magát néhány ember a mocskolódásival.
"Szerinted az adott gyereknek jó az, hogy a szülei tízezreket hagynak ott a Hitgyülinél, de neki fázik a lába?
Erre a konkrét kérdésre válaszolj..."
Akkor erre visszakérdeznék.
Ha fázik a gyerek lába,akkor miért nem zoknit és csimmát vesz neki?
Attól még nyugodtan tud adakozni ha AKAR. Én biztos vagyok benne,hogy soha nem mondta neki azt senki,hogy ne csimmát vegyél a gyerekednek hanem add ide a pénzed!
Ami a belépőt illeti soha nem szedett belépődíjat a gyüli és soha nem is fog.
Jemie
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!