Biztos hogy a pokolra jutok a lombikbébi program miatt?
"Szóval most nem csak az a kérdés,hogy ez mekkora bűn volt,hanem hogy akik már megtették,de nem voltak tisztában azzal,hogy a direkt embriógyilkoláson túl IS bűn az egész, azoknak hogyan tovább??"
Meg kell gyónni és Isten megbocsátja. Ez most így elég egyszerűen hangzik te tényleg így van, az embernek csak annyi a dolga hogy elismeri hogy hibázott és bocsánatot kér. Nagy szerencse hogy Isten a legsúlyosabb bűnöket is kész azonnal megbocsátani.
"Volt kötelező felvilágosítás,ahol csak annyit mondtak el,hogy mi lesz a menete"
Ez az orvosok felelőssége hogy nem tájékoztatják rendesen az embert. Szerintem Isten biztos figyelembe veszi azt ha valaki nem tudta hogy mit tesz, hiszen igazságos. De azért az is igaz hogy ha valakinek ilyen fontos beavatkozást végeznek el akkor azért nem árt utánanézni hogy pontosan mit csinálnak az orvosok. Kár hogy a templomban ilyen gyakorlatias dolgokról nem szoktak beszélni a papok prédikáció közben.
Mivel én még nem vagyok megkeresztelve,a lombik idején nem jártam rendszeresen templomba...
De mikor voltam,akkor se hallottam sosem erről a témáról...
Amint gyónhatok (hisz meg leszek keresztelve,és bérmálnak is),meggyónom...
Miért nem tudtok már megnyugodni? Ki a fenét érdekel azt miképp lett a gyermeked egy a,lényeg élő és kész. Istennek nagyobb gondja is van annál hogy az emberi életbe beavatkozzon. Meggyónni, baromság!!!
Kinek a papnak? Aki ember? mikor nevezett ki bárkit is Isten szelleme szolgát,, vagy képviselőjét, helytartóját? A büdös életbe se!!
Ti életet akartatok s ez a lényeg! Miképp, az tök mindegy.
E miatt nem kell félnetek, annál inkább azoknak akik aljasul élték az életüket akik számtalan bűnt elkövettek és letakartak a lelkükön, csaltak loptam kihasználtak másokat, pusztítottak és hazudtak dőzsölnek mig mellette éheznek és sorolhatnám az életekkel szemben elkövetetteket----ODA SE ÉRNEK A FÉNYHEZ! Ellobbannak a lávában.
Ti viszont élete hozatok a világra és ennél szebb nem létezhet a földön! Szeressétek és vigyázzatok rájuk!
Sajnos nem attól leszek bűntelen,ha olyan vallást választok, ahol a bűneim nem számítanak :(
Gyónni eddig nem gyónhattam,mivel most leszek csak megkeresztelve,azt mondjuk nem tudom,hogy előtte valamilyen formában van-e gyónás,mivel a keresztség szentsége az első szentség,és a többihez csak ezután járulhat az ember elvileg.
Amúgy fogalmam sincs,hogy a reformátusok (vagy akár a többi vallás) hogyan vélekednek a mesterséges megtermékenyítésről...,de nem ez alapján fogok megkeresztelkedni.
Amiről kiderült,hogy bűn,azt vállalnom kell...
Megbántam,és remélem,hogy megbocsájtja Isten...
Reformátusként annyit mondhatok, ohgy nem bűn maga a mesterséges megtermékenyítés.. de az élet a fogantatástól élet a reformátusok szerint is. hogy azért mert lombik a gyereket pokolra jutnál nem igaz. Az,ohgy ahhoz,hogy egy gyermeked legyen megkeltett-e öldösd másik potenciális életet a te lelkiismereti kérdésed. Ha megbánod és leteszed Jézus Elé ő megbocsát.
Nincs szükséged közvetítőre, ohgy ezt meg tehesd.. nincs szükség gyónásra.
Köszönöm a választ református oldalról,de tudd,hogy én nem öldöstem le embriókat,nekem mindet beültették...
Innentől a Jóistenre bíztam,hogy mennyit hagy meg (2-2 embriónk volt),a 4 embrióból 2 indult fejlődésnek a méhemben,az első "terhesség" sajnos vetéléssel végződött,a másodikból pedig egészséges gyermekünk született,aki napra pontosan egy évvel később indult útnak,mint ahogy az előző babácskánk elbúcsúzott tőlünk...
Én ezt is Isten ajándékának tekintettem,amolyan "kárpótlásnak",ha fogalmazhatok így,nem jut eszembe jobb szó.
Azt azért nem árt tudni,hogy szinte lehetetlen szabályozni,hány petesejt,és abból embrió legyen egy kezeléskor,mivel egyrészt mindenki másképp reagál a gyógyszerekre,valakinek 1 db tüszője lesz csak,valakinek akár 20,de lehet az az egy is üres,vagy mind a 20 is,hogy nincs bennük petesejt,ez csak a leszíváskor derül ki...
Utána ezeket termékenyítik meg,azaz amelyiket sikerül...
Innentől a természet is közbeszól,hogy hány embrió lesz életképes,és hiába lesz mondjuk 3,az szigorúan szabályozva van életkor és betegségek miatt,hogy hány embriót szabad visszaültetni.
Szóval bárcsak olyan könnyű lenne,hogy mindenkinek pont 1 db embriója legyen,és az ne is osztódjon már tovább!
Én szerencsésnek érzem magam,hogy épp annyi embrióm volt,amennyit vissza is kaphattam...
Kedves Ditka!
Tudom,ohgy a te esetedben beültették az összes megtermékenyült embriót és aki megszületett az Isten ajándéka.
Csak általánosságban próbáltam a kérdésre a választ megfogalmazni.
Isten hív és vár akármilyen felekezetben keresztelkedsz meg.. a bűneidet mindig leteheted a lába elé közvetítő nélkül is.
Akkor jó,csak nem tudtam,hogy általánosítás volt :)
Ahogy mondod,Isten ajándéka Ő! :)
Bent szuszog a kis ágyában,és ahányszor csak felkel (éjjel is),mindig elmondom,mennyit jelent nekünk,és mennyire hálás vagyok Érte!
Mindenkinek kívánom ezt a boldogságot!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!