Biztos hogy a pokolra jutok a lombikbébi program miatt?
"Gyakorlatilag végigvezeti a katolikus egyház tízparancsolatát, amelynek nem sok köze van Isten tízparancsolatához. Vannak persze az irományba jó dolgok is, de tele van kovásszal, mely megkeleszti az egészet.
Ez gyakorlatilag a katolikus egyház egyik propagandacirkusza. Ezzel a lendülettel olvasd."
Légy szíves írj valami konkrét dolgot is mert azt írod hogy tele van kovásszal és kíváncsi lennék hogy mire gondolsz.
Azon kívűl, hogy gyakorlatilag a Mária kultusszal van telespékelve, mialatt nincs Isten és ember között csak egy közvetítő a Krisztus Jézus?
"Nagy benyomást tett rám, amikor láttam, hogy minden teremtmény imádkozva
leborul, ha arra megy az Úr. Látom a szent Szüzet alázattal imádkozva az Úr előtt, homlokát
az Úr lábára téve, értem visz oda minden imát, amit az égbe küldtek."
Attól is eltekintve, hogy nem Isten tízparancsolata (IIMóz20), hanem a karolikus egyház foghíjas és átfogalmazott tízparancsolata van kivesézve?
Oké, vegyünk egy példát:
"Ha egy pap bűnt követ el, akkor ne csak nála keressétek az okokat és ne
csak őt okoljátok, hanem keressétek a közösség hibáját, amely megtagadta a
tiszteletet, a megbecsülést, a támogatást, és az imát, vagy nem eléggé tette."
Igen? Tehát ha "Béla" tisztelendő Úr egy kicsit pedofil, és homoszexuális akkor az a közösség bűne. Nem azé, aki vezeti ezt a közösséget?
Akkor Pál nem tudom, hogy miről hablatyolt itt:
ITim3,"2. Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, józan, mértékletes illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmatos;
3. Nem borozó, nem verekedő, nem rút nyereségre vágyó; hanem szelíd, versengéstől ment, nem pénzsóvárgó;
4. Ki a maga házát jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja, minden tisztességgel;
5. (Mert ha valaki az ő tulajdon házát nem tudja igazgatni, mimódon visel gondot az Isten egyházára?)
6. Ne legyen új ember, nehogy felfuvalkodván, az ördög kárhozatába essék.
7. Szükséges pedig, hogy jó bizonysága is legyen a kívülvalóktól; hogy gyalázatba és az ördög tőribe ne essék.
8. Hasonlóképpen a diakónusok tisztességesek legyenek, nem kétnyelvűek, nem sok borivásba merültek, nem rút nyereségre vágyók;
9. Kiknél megvan a hit titka tiszta lelkiismerettel.
10. És ezek is először megpróbáltassanak, azután szolgáljanak, ha feddhetetlenek.
11. Feleségeik hasonlóképen tisztességesek, nem patvarkodók, józanok, mindenben hívek legyenek.
12. A diakónusok egy feleségű férfiak legyenek, a kik gyermekeiket és tulajdon házaikat jól igazgatják.
13. Mert a kik jól szolgálnak, szép tisztességet szereznek magoknak, és sok bizodalmat a Jézus Krisztusban való hitben."
És itt is a közösségre fogja, mi?
Kor7,"8 Mondom pedig a nem házasoknak és az özvegyasszonyoknak, hogy jó nékik, ha úgy maradhatnak, mint én is.
9. De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni."
Hidd el, a belikelt iromány teljes mértékben tükröti a deposidum állításait, és merőben ellentétes rengeteg esetben a Bibliával. Miért ajánlasz egy embernek egy egyház irományát? Miért nem az igaz szót, a Bibliát? Mert kiderűlne az igazság.
Csel 17,24 Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik."
Iromány részlet:
"Tudnunk kell, hogy a pap keze Istent érinti, teljes hatalmat kapott arra, hogy lehívja
Istent az égből, szavára megtörténik az átváltozás egy darab normál kenyérben. A kenyér
és a bor az Úr testévé és vérévé lesz. A pap az Úr felkentje, akit a Mennyei Atya elfogad.
Tudják, ha a pap felemeli az ostyát, érezhető az Úr jelenléte, és mindenki térdre esik,
még a démonok is. Én meg, amikor szentmisére mentem, még a jelét sem mutattam az
alázatnak, egyáltalán nem figyeltem, rágógumit rágtam, néha elaludtam, körülnéztem,
mindenfélére gondoltam, banális dolgokra, csak éppen nem a szent Oltáriszentség
nagyszerű csodájára, amely égen és földön mindenkit és mindent megérint."
Elmondom, hogy hogyan néz ki, mikor az emberek leborulnak Isten színe előtt:
Jn18, "4. Jézus azért tudván mindazt, a mi reá következendő vala, előre méne, és monda azoknak: Kit kerestek?
5. Felelének néki: A názáreti Jézust. Monda nékik Jézus: Én vagyok. Ott állt pedig ő velök Júdás is, a ki elárulta őt.
6. Mikor azért azt mondá nékik, hogy: Én vagyok; hátra vonulának és földre esének.
7. Ismét megkérdezé azért őket: Kit kerestek? És azok mondának: A názáreti Jézust."
Nézd meg, hogy mit tesz mindenki Krisztus kelenlétében, mikor felfedi magát, - mindenki! "hátra vonulának és földre esének. "
Az oltáriszentség éppúgy jelkép, ahogy példázatokban beszélt végig Krisztus, hogy hallván halljanak és ne értsenek. És dicsőség és tisztesség és áldás az Úrnak a bölcsességért, hogy balgák elméjét felnyitja, értelmesek eszéd bezárja! Igen, mert így kedves néki!
"És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre."
kenyér - beazonosítja: az ő teste - megtöri - az egy aztalnál ülőkkel megosztja - tanít, hogy így tegyünk mi is.
Áttükrözés a saját életünkre: Törjük meg testünket Krisztus emlékére, mert megtérve a Krisztus él bennünk, Krisztusnak élve, és áldozzuk fel életünket, testünket a felebarátainkért.
Tudom, egyszerűbb szánkba venni egy kovásztalan kenyérformát, mint karunkba venni egy hajléktalant, lefürdetni, házunkba fogadni, és ezt tenni tízzel... (képmutató beszéd volt, nálam sincs egy hajléktalan sem)
Jel 3,20 "Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem."
"Igen? Tehát ha "Béla" tisztelendő Úr egy kicsit pedofil, és homoszexuális akkor az a közösség bűne. Nem azé, aki vezeti ezt a közösséget?"
Nagyon tiszteletlen vagy, szerintem ez nem igazán keresztény viselkedés. A Bibliában nagyon sok szó van arról hogy imádkozzunk egymásért. Azt is tudjuk hogy a sátán legjobban a papokat támadja, hiszen egy pap sok lelket húzhat magával a kárhozatba ha elbukik. Bűnt elkövetni pedig lehet mulasztással is. Szerintem ebből már egyértelmű az hogy a papokért a hívőknek kötelessége imádkozni. Főleg akkor ha azt látják hogy bűnöket követ el. A Bibliában arra is sok példa van amikor egy közösségnek kell viselnie egyes tagok bűneiért a büntetést. A legjobb példa erre talán az áteredő bűn.
Mondjuk Maminak igaza az orvosi Nobel díjjal kapcsolatban. Nekem is mindig kinyílik a bicska a zsebemben, mikor a penicilinre, az inzulinra, vagy Szent-Györgyi Albertre gondolok. Egyszerűen botrány az hogy hány millió embert megmentettek. A szívkatéterezést meg egyszerűen emberek mészárlására használják igazából.
Lelkiismeretfurdalásom nincs, egyenlőre nem pusztítottak el semmit, a jövendőbeli testvérkék lefagyasztva várják hogy bedobják őket a sütőbe. Másrészt négy sejtet én még nem neveznék életnek. Láttam őket mikroszkóp alatt, mondom az még nem ember.
"Másrészt négy sejtet én még nem neveznék életnek. Láttam őket mikroszkóp alatt, mondom az még nem ember."
No komment.
"No komment."
No komment.
Nem ember de attól még előlény. A minket összeállító sejtek nagy része előlény, szóval egy embert akár több milliárd életnek is tekinthetünk.
(nem vagyok sperma védő)
A lombikbébi nem üdvösség kérdés.Mint már írtam valahol, egyedűl a Szentlélek káromlása nincs megbocsájtva,mert Jézus halálakor még nem jött el a Szentlélek, így az ellene elkövetett bűnöket nem tudta felvinni a keresztre.
Olvass sokat Bibliát.Az elvált nő is jól tette, hogy elvált, senki nem a másiknak a lábtörlője.
"egyedűl a Szentlélek káromlása nincs megbocsájtva"
Aki nem is ismeri el hogy valami rosszat tett volna az hogyan kaphatna bocsánatot? Isten a megbocsátást se erőlteti rá senkire, aki nem kér az nem kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!