Biztos hogy a pokolra jutok a lombikbébi program miatt?
Az egyház már túl sok mindent megenged magának, ez nem lehet Isten akarata hogy akinek nem lehet természetes úton gyermeke attól a lehetőséget is el kell venni minden formában. Nem!
Ha valóban létezik Isten, akkor inkább segíteni fog titeket ezen a nehéz úton hogy valóban születhessen gyermeketek és nem akarna megfosztani ettől a boldogságtól.
Az egyház játssza a Mindenhatót, mindenbe bele akar szólni. Pl. én elváltam (alkoholista férj, ráadásul megcsalt, a pénzünket eljátékgépezte és itta, az aranyékszereimet titokban mind eladta még a szüleimét is ellopta és pénzzé tette, ennek tetejébe még meg is csalt) és most amikor a lányom elsőáldozása előtti főpróbán világosított fel mindenkit a pap, hogy akik elváltak azok nem gyónhatnak... én lettem volna elsőáldozáson az egyik szülő aki felolvas a tömegnek, de sűrű bocsánatkérés közepette elvették tőlem a papírt-- mondván" miért váltál el? most nem olvashatsz"....
Kérdem én: nem vagyok ugyanolyan ember mint a többi, csak mert úgy döntöttem nem akarom amellett a vadállat mellett leélni az egyetlen életem és nem vagyok hajlandó szenvedni többé??!!!
Tényleg ezt akarja az egyház?? Kitaszított vagyok?? Megbélyegzett ember?? Nem győztem magyarázkodni a lányomnak hogy én miért nem mehetek gyónni és miért nem olvashattam fel...
De tudod engem nem is foglalkoztat hogy hova fogok majd kerülni, pokol-menyország.... az a lényeg hogy én tudom legbelül hogy igenis jól cselekedtem. Nem vagyok egy rongy akinek az életén és az érzésein át lehet taposni. És emiatt nem is érdekel az egyház.
Csatlakozom az előttem szólókhoz: Ha Isten nem akarta volna, a kislányod nem születhetett volna meg. Vannak olyan nők, akiknek a mesterséges megtermékenyítés sem járt sikerrel, a többedik próbálkozásra sem.
Nem vagyok katolikus, nem tudtam eddig, hogy a kat. egyháznak mi az álláspontja ebben a kérdésben. De így azt mondom: Nem jó, ha így látják, azaz ellenzik. Az meg pláne nem jó, ha azt állítják, hogy emiatt bárki is kizárható az üdvösségből.
Protestáns keresztényként én nem fogadom el a kat. egyház mindazon tanításait, amelyek nincsenek összhangban a Bibliával. Márpedig ez nincs.
Ugyanígy az előző (# 12) válaszoló esetében is: Ha a kat. egyház semmilyen esetben nem engedi meg a válást, akkor ellentmondanak a Bibliában leírtaknak. Szeretnélek megnyugtatni, hogy Isten törvényei szerint igenis jogod volt elválni: ugyanis maga Jézus is úgy tanította, hogy a házasságtörés válóok lehet. Ne Istenre akadj ki tehát amiatt, amit veled műveltek, és ne legyen lelkiismeret-furdalásod. Nem követtél el bűnt. :)
Üdv. :)
# 12/12
Akkor lehet hogy neked is körül kéne nézni más vallások tájékán, hogyha hiszel Istenben. Rengeteg sokkal logikusabb és ember barátabb vallás van, a kereszténységnél, és itt most nem a szcientológiára vagy a többi csinált humbugra gondoltam....
Egyébként nem is gondoltam volna, hogy a keresztények még mindig ennyire aljasak. Nagyon meglepődtem.
Nyugodj meg ez egyáltalán nem bűn. Ahogyan az előttem szólók is mondták, ha Isten nem akarná, hogy legyen gyereked, akkor a lombik program keretein belül sem jött volna össze. Úgyis tudnád, hogy bűnt követtél el, mert akkor lelkiismeret furdalásod lenne. Ne aggódj, ha nem súgja azt a lelkiismereted, hogy bűnt követtél el akkor semmi gond nincsen.
itt egy link, csak, hogy megnyugodj:
http://www.youtube.com/watch?v=ah65uy7hxBM
Sok boldogságot! :)
Minden élet születése szentség a maga nemében, s ehhez semmi közük a vallásoknak.
Van viszont egy nagyon komoly aggályom, s remélhetőleg a te kicsikédnél ez nem lesz érvényben.
Azért nem tartom jó megoldásnak a lombik bébi megoldást, mert mesterségesen szinte megerőszakolva jutnak be a spermiumok a petesejtbe!!
Na már most az élet ugy lett megalkotva, hogy a petesejt önmagán belül a magjában hordozza a jövő nemre vonatkozó kezdeményt ami vagy női vagy férfi ivarú lesz. amikor a aktus megtörténik akkor csak olyan spermiumot fogad be a petesejt ami számára mint nemileg mint energetikailag megfelel, aztán megerősíti a falát és a többit elutasítja.
Amikor a férfinak a spermiuma nem tökéletes energetikailag, akkor sajnos becsaphatja a petesejtet és így születhetnek homoszexuális egyedek. Amikor szép nőies még is férfi lelke van amikor szép férfi teste van még is a lelke női. Ebből adódnak a egy részt a biszexuális változatok is sajnos, mert erős benne a testi hormon aztán vált és a lelki érzelmi irányítás érvényesül.
A tudomány sajnos olyan dolgokba avatkozik bele amit mégt nem ismer teljes mértékben. Igy állította elő azokat a hormon gyógyszereket is amelyeket azért adtak, hogy a magzat megmaradjon--- aztán a gyermek amikor megszületett csupa ször volt majd idővel biszexuális emberként szenvedte meg abnormalitását-- mert bizony az ilyen emberek amikor fiatalok, bizony megszenvedik a másságukat.
Az lenne a egészséges, ha nálunk is engedélyeznék a béranyaságot. Számtalan gyermekes elvált anya van aki talán vállalná is ha pénzt kapna érte -- és még ellenőrizni is lehet hogy milyen anya-tipus a gyermekein látszódna--szépek, egészségesek...
Bocsi kérdező, hogy ilyesmit írtam, szóval ne a pokol marhaságok miatt kell tartanod, mivel nem igaz se a pokol se a mennyek országa, hanem a tudomány esztelenségétől!!! Remélem nagyon egészséges és remek kis emberke fogant gyermekedként -- de ha bármi történne pubertás korban, ne feledd el ne a gyermekedet okold hanem a tudományt!!!
Jn 6,47 "Bizony, bizony mondom néktek: A ki én bennem hisz, örök élete van annak."
Hiszed-e, hogy Jézus a Krisztus, Isten egyszülött fia? Ki megszabadít bűneidtől, mert ő Isten báránya, ki odaadta önmagát az emberekért? Hiszed-e?
Az egyház hogy mit ellenez vagy mit nem, azzal ne törődj. Te csak Krisztusra nézz, és reá hallgass.
Akár minda kettőt belelehet magyárázni
-mellete: akinek nem lehet másképp így lehet
-ellene:nem természetes/Istennek célja van azzal ha nem lehet másképp
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!