Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Katolikusok a tízparancsolat...

A Katolikusok a tízparancsolatot miért nem tartják be?

Figyelt kérdés
2011. szept. 15. 17:01
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 A kérdező kommentje:
Nem kell hozzá Biblia sem, hisz saját szavaimmal imádkozom Istenhez! Van írott ima is az a Mi Atyánk! Szerintem ahhoz meg nem kell a Biblia!
2011. szept. 21. 18:56
 42/61 anonim ***** válasza:
Jó akkor mostantól ha imádkozol mindig vidd ki a Bibliát a szobából előtte, mert különben bálványimádást végzel :) De legjobb lenne ha semmilyen tárgy se lenne a szobában. Sőt, a ruhákat is jobb lenne levenni. És akkor még mindig felmerülhet hogy a szobához imádkozol és nem Istenhez :)
2011. szept. 22. 10:30
 43/61 anonim ***** válasza:

Hogy ne csak hülyéskedjek elmondom hogy mire akartam kilyukadni. Arra hogy szerintem az egész dolog fejben dől el. Vagyis ha valaki Istenhez akar imádkozni, akkor egy szobor vagy bármi más tárgy nem fogja az imáját bálványimádássá változtatni.

De mondok még egy példát:

Tegyük fel hogy egy keresztényt egy börtöncellában körberaknak arany borjú szobrokkal. Nem fog tudni imádkozni Istenhez?

2011. szept. 22. 11:20
 44/61 A kérdező kommentje:
Arra, hogy nem kell semmiféle segédeszköz a rózsafüzérre, a feszületre ill. utcai betonkövekre gondoltam. Azt írja a Biblia "Szeme nem lát, füle nem hall", tehát nem lát nem hall nem beszél nem Isten hanem készítmény!
2011. szept. 22. 20:26
 45/61 Andizsuzsi ***** válasza:

Igazad van, nem kell segédeszköz, de nem is tilos. Attól, hogy valaki a rózsafüzérrel számolja az imádságokat, még nem bálványozza azt. Az írtad, egy egyház van, Krisztusé. Jézus ezt mondta:VEGYÉTEK, ÉS EGYETEK EBBŐL MINDNYÁJAN, MERT EZ AZ ÉN TESTEM, MELY ÉRTETEK ADATIK.

VEGYÉTEK, ÉS IGYATOK EBBŐL MINDNYÁJAN. MERT EZ AZ ÉN VÉREM KELYHE, AZ ÚJ ÉS ÖRÖK SZÖVETSÉGÉ

Ha elveted az egyház minden féle intézményes voltát, hogy követed amit Jézus mondott?

2011. szept. 23. 08:23
 46/61 anonim ***** válasza:

Tegyük fel hogy valaki 1 órát akar imádkozni, mert csak ennyi ideje van. Néha ezért ránéz az órájára ima közben, maga elé teszi vagy a kezében tartja.

A másik ember pedig mondjuk úgy dönt hogy 10 zsoltárt mond el a Bibliából. A 10-et rózsafüzéren számolja.

A te gondolokodásod alapján vagy mind a kettő bálványimádó (az egyik az óráját a másik a rózsafüzérét imádja) vagy egyik sem.

Vagy ha nem értesz egyet akkor mondd meg hogy mi a különbség a két eset között?

2011. szept. 23. 09:25
 47/61 A kérdező kommentje:
Az Úr nem fogja azt nézni, hogy te mennyi zsoltárt olvasol el! Szólj hozzá, ennyi elég! (de ne hiába!!!) A Biblia nem ír semmi segédeszközről sem! A rózsafűzért meg sem említi! Azt valaki (ember) kitalálta!
2011. szept. 24. 19:25
 48/61 A kérdező kommentje:

Andizsuzsinak!

Úrvacsora közösséggel!

2011. szept. 24. 19:27
 49/61 Andizsuzsi ***** válasza:
Na most már tényleg kukacoskodok. Értem én, amit te mondasz, gyakorlatilag a történelmi egyházak intézménye ellen ágálsz. De te is jársz közösségbe (amit azóta is gonodsan elkerülsz, hogy megnevezd, miért is?), valahol összegyűltök, valamit ott csináltok, stb. Az imádságokat, "segédeszközöket" azért találta ki valaki, hogy az egyszerű embereknek legyen "fogoódzójuk", hogy aki saját szavaival nem tudja kifejezni, amit szeretne, az megkereshesse egy imakönyvben azt, ami legjobban kifejezi a gondolatait és elmondhassa. Én r.katolikus vagyok, ezt "örököltem" az édesanyámtól. Lehetnék református is -az apám az, vagy akár zsidó - a dédapám az volt. Nincs jelentősége. Természetesen én sem értek mindenben egyet az egyházam szokásaival, de hiszem az egy Istent, próbálok első, másod és harmadsorban a tízparancsolatnak megfelelően élni, igyekszem az egyházam parancsait is megtartani, mert ha valaki egy közösséghez tartozik, akkor annak a szabályainak kell megfelelnie. Ennyi. És nem keresem embertársaimban a hibát. Egyébként a Bibliát is valaki (ember-ek) készítették.
2011. szept. 26. 08:57
 50/61 A kérdező kommentje:
A Biblia egyértelműen a Szent Lélek által íródott! Egyértelműen Isten kinyilatkoztatása, és emberek írták Isten Szellemével! Nem értem hogyan lehet örökölni egyféle egyházi hovatartozást? Ha valaki Istent akarja szolgálni az saját akaratából tegye, ne örökölje! Én felnőtt koromban találtam r az élő Istenre! Párszor misén is voltam, de azt mondta a lelkem ez nem az amire te vágysz! És ime megtaláltam az élő egy igaz Istent! Hálát adok, hogy felnőtt koromban megtértem bűneim alól, és örök életet kaptam! Dicsőség az Úrnak! Amúgy pedig a Hit Gyülekezete egyház tagja vagyok! Amiért nagyon hálás vagyok Istenhez, mert élő egyházat találtam, ahol az élet van, és nem a halál.
2011. szept. 27. 06:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!