Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Katolikusok a tízparancsolat...

A Katolikusok a tízparancsolatot miért nem tartják be?

Figyelt kérdés
2011. szept. 15. 17:01
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:

"-Leborulnak szobrok előtt, Mária szoborhoz imádkoznak."

Azt honnan tudod hogy kihez imádkoznak? Hangosan imádkoznak és hallod hogy a szobrot szólítják meg?

A többi felsorolt bűnnel kapcsolatban igazad van. Úgy gondolod hogy más vallások hívei kevesebb bűnt követnek el átlagban? Az én katolikus ismerőseimről (már akik komolyan veszik a vallásukat) nem tudom hogy ilyeneket csinálnának.

2011. szept. 16. 14:13
 12/61 A kérdező kommentje:
Ha üdvözlégy Máriáznak akkor valószínű, hogy a szoborhoz!
2011. szept. 16. 16:05
 13/61 anonim ***** válasza:

"Ha üdvözlégy Máriáznak akkor valószínű, hogy a szoborhoz!"

Amikor a Miatyánkot mondják, akkor meg a Jézus-szoborhoz, mi?

2011. szept. 16. 17:26
 14/61 anonim ***** válasza:

Ha a szoborhoz imádkoznának akkor így nézne ki az üdvözlégy szövege:

"Üdvözlégy szobor, kegyelemmel teljes..." ;)

2011. szept. 16. 20:28
 15/61 A kérdező kommentje:

Igen!!! Akkor sajna a feszületeket nézegetik!

Még az a gáz, hogy ha "ne imád idegen Isteneket" Akkor miért Máriáznak? Ő nem Megváltó! Csak Jézus!

2011. szept. 17. 07:25
 16/61 anonim ***** válasza:
100%

Az az igazság kedves kérdező, hogy rosszul érvelsz, de értem mit akarsz mondani és igazad van , teljes mértékben! Tehát elméletileg a keresztény vallás, melybe tudtommal a Katolicizmus is bele tartozik, tiltja a bármiféle bálványimádást, meg "jelképek" tisztelését stb. Tehát ezekkel a Mária-szobrokkal meg rózsafűzérekkel épp megszegik azt, amit vallásuk előír, és ugyanez vonatkozik a keresztre, amit valaki a nyakában hord, vagy kirakja a falára. Minek? Hiszen világosan le van írva, minden ilyen nemű tárgy használatának tiltását.

Tehát kedves kérdező, a Katolikusok egyszerűen semmit nem tartanak be, ami le van írva. Hogy miért, azt nem tudom, de ez így elég gáz, mert ezt úgy hívják, hogy bort iszik vizet prédikál :D

2011. szept. 17. 09:37
 17/61 A kérdező kommentje:
Igen. Köszönöm. Lehet, hogy tényleg rossz volt az érvelésem megfogalmazva! Csak fogalmam sincs ha valaki "kereszténynek" vallja magát akkor miért cselekszi meg pont azokat ellenkezőleg amit a Szent Biblia világosan és érthetően ír.Vagy lehet, hogy az a baj, hogy valaki csak kereszténynek vallja magát, de a szívből nem hisz az igazságban?
2011. szept. 17. 18:35
 18/61 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Rövid válasz:

Azért nem, mert nem tudják: és mert nem kell.

Hosszabb válasz:

Két út áll, mindenki előtt. Az egyik a Törvény, ami a halálba visz, a másik a Kegyelem, ami az Örök Életre.

Tény, hogyha valaki, bárki maradéktalanul - MARADÉKTALANUL - betartaná a Tízparancsolatot, nem szegné meg egyetlen pontját sem soha - SOHA -, akkor önerőből, a saját teljesítménye alapján juthatna Mennybe.

Ilyen ember nincs. Embereknek ez lehetetlen. Egyedül Jézus tudta betartani mindet (sőt többet is), Ő maradt egyedül makulátlan, tiszta.

Két egyszerű parancsolatot hozok fel példának:

Ne ölj.

Ne paráználkodj.

Sokan mondhatnák, hogy én nem öltem! Paráználkodni sem paráználkodtam!

Néztél már Payboyt? Szexfilmet? Ugyan már, 12 évesen sem? Vagy manapság a felfújt szájú ledér szereplőket felvonultató valóságshow-kat? Hm?

"Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében."

Akkor van egy rossz hírem, Parancsolatok vs. Te : 1:0.

Örök Kárhozat.

Nem öltél? Hmm. Halálbüntetés párti vagy? Abortusz párti? Egyetértettél valakinek a megölésével? Például Oszama bin Laden, Szaddam Husszein? Várod már hogy felkoncolják Khadafit is? Hát ki nem?!

2:0, Örök Kárhozat.

"A tanítványok pedig ezeket hallván, felettébb álmélkodnak vala, mondván: Kicsoda üdvözülhet tehát?

Jézus pedig rájuk tekintvén, monda nékik: Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges."

Embereknél ez lehetetlen. Senki - SENKI - nem üdvözülhet a Parancsolatok betartásával.

Az egyetlen helyes út, ha elfogadod, hogy Jézus a Megváltó, és hogy Ő Szeret és Megbocsájt. Megbocsájtja, hogy nem tudjuk betartani a Parancsolatokat, hogy Kárhozatra méltók vagyunk.

Vagyis nem kell betartani a Parancsolatokat, mert úgysem tudjuk. És egy dolgunk van, ezt a tényt belátni és elfogadni Jézust Megváltónak.

2011. szept. 18. 09:52
 19/61 A kérdező kommentje:

Micsoda??? Nem kell betartani??? Azt mondja Isten igéje " Ha pedig szorgalmatosan hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, és megtartod és teljesíted minden ő parancsolatát, amelyeket én parancsolok ma néked:akkor e földnek minden népénél feljebb valóvá tesz téged az Úr, a te Istened;"

V.Móz.28:1

Így nem értem a feltevést, hogy ember nem tudja betartani! Isten az Ő képmására teremtette az embert, és olyan parancsolatokat nem ad amit nem lehet betartani! Nem könnyű, de be lehet Isten kegyelméből!

2011. szept. 18. 17:39
 20/61 Csipkebokor ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szavaidból úgy tűnik, valamilyen szekta tagja vagy. Te teljesen betartod a Tízparancsolatot? Úgy igazán, hogy mindenki látja, érzi körülötted, hogy tele vagy szeretettel (még a katolikusok iránt is)?

Csipkebokor

2011. szept. 19. 07:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!