A Katolikusok a tízparancsolatot miért nem tartják be?
Andizsuzsinak!
Hogy melyik egyházhoz ez nem kérdés, mert egy egyház van ami Krisztusé!És több felekezet! Nem felekezeti hovatartozástól függ az üdvösség, hanem, hogy szívvel higgyünk az igazságban, és szájjal valljuk meg, hogy Jézus Krisztus az Úr és az egyetlen út, és Ő a Megváltó!
A ne ölj! parancsolatra nem a szúnyogok, meg rovarokra érti Isten! Mert meg van írva:"És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon." I.Móz.1:26
És igen ápolom a testem, mozgással és persze megnézem mit eszem-iszom! És mielőtt elfogyasztanám az ételt hálát adok az Úrnak, és megáldom, hogy áldott legyen!
A 11:10-es válaszadónak!
Általában ha ima közben esetleg a Biblia van elöttem az nem bálványimádás, mert nem a Bibliát kérem, hogy segítsen, hanem az élő Istent! A Szent Biblia Isten teljes kijelentése!
"Pedig a mi Istenünk az égben van, és amit akar, azt mind megcselekszi.
Azoknak bálványa ezüst és arany, emberi kezek munkája.
Szájok van, de nem szólanak; szemeik vannak, de nem látnak;
Füleik vannak, de nem hallanak; orruk van, de nem szagolnak;
Kezeik vannak, de nem tapintanak, lábaik vannak, de nem járnak, nem szólanak az ő torkukkal.
Hasonlók legyenek azokhoz készítőik, és mindazok, akik bíznak bennök!"Zsoltárok könyve 115:3-8.
És még-egy ige:"Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kőszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok előtte, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek." III.Móz.26:1
"Általában ha ima közben esetleg a Biblia van elöttem az nem bálványimádás, mert nem a Bibliát kérem, hogy segítsen, hanem az élő Istent!"
Jó ezt elfogadom de akkor én se vagyok bálványimádó ha egy kereszt van előttem miközben imádkozom, mert én se a kereszthez imádkozom hanem ugyanahhoz az élő Istenhez akihez te is.
Faragott szobrot Salamon király is készített. Akkor ő is bálványimádó volt?
Kedves Kérdező!
Megint kitértél a válasz elől. nem is értem, hogy valaki, aki ilyen vehemensen védi vallási elveit, miért nem akarja a hovatartozását megvallani. Egyébként vitatkoznék. Jézus Krisztus Egyháza szellemi fogalom, a felekezet pedig jogi. Egyház az azonos vallási nézeteket valló emberek közössége, jogi fogalom. Magyarországon több tucat létezik. Felekezet az egyházból kiváló - pl. a katolikusból a protestánsok - közösség. És akkor csak nagyon csendes megkérdezem azt is: a zsidók?
Egyébként az Úr azt mondá: uralkodjon. Nem azt, ölje. És gyanítom, uralkodás alatt nem azt értette, amit ma sokan értenek alatta.
"Ahhoz, hogy Istenhez szólj, vagy is imádkozz nem kell semmiféle segédeszköz!"
Jó de akkor a Biblia se kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!