Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Katolikusok a tízparancsolat...

A Katolikusok a tízparancsolatot miért nem tartják be?

Figyelt kérdés
2011. szept. 15. 17:01
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:

"Igen!!! Akkor sajna a feszületeket nézegetik!

Még az a gáz, hogy ha "ne imád idegen Isteneket" Akkor miért Máriáznak? Ő nem Megváltó!"

Tudod mit? Akkor te is bálványimádó vagy hiszen imádod a Bibliát, a templomot és a gyületekezeti vezetőt. Mit tudsz felhozni a mentségedre?

2011. szept. 19. 08:47
 22/61 Andizsuzsi ***** válasza:
Kedves kérdező! Én úgy látom, hogy te a különböző vallásokkal sem vagy egészen tisztában, pl. kevered a katolikust a kereszténnyel. Minden keresztény hiszi Istent, és a hívők PRÓBÁLJÁK megtartani a parancsait. A katolikusok ezen felül hisznek a szeplőtelen fogantatásban, és tisztelik Máriát, mint a legfőbb szentet. Más keresztény vallások "csak" mint Jézus anyját. És Isten - ha olvasod a Bibliát tudod -, a Paradicsomi kiűzetés óta tudja, hogy az ember gyarló. Pedig akkor még nem voltak egyházak... Az én véleményem hívő, és a vallását gyakorló katolikusként az, hogy törekedni kell a parancsok megtartására, és ha hibázunk, azt tudni kell elismerni, ha lehet jóvátenni, és igyekezni nem újra elkövetni. Szerintem Isten nem vár tőlünk többet.
2011. szept. 19. 13:29
 23/61 A kérdező kommentje:
Hmm! Imádni a Bibliát? Én egyedül csak az élő Istent imádom, és szolgálom! A templomot meg ápolom mert Isten Szelleme lakik bennem! Mert meg van írva "kézzel csinált templomokban Ő nem lakik!
2011. szept. 19. 20:00
 24/61 A kérdező kommentje:

A 7:30-as válaszolónak!

Ha szekta tagja lennék akkor nem szolgálnám a Mindenhatót Ábrahám, Izsák és Jákob Istenét!

Semmi bajom sincs a Katolikusokkal! "Mert nem test, és vér ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, az élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei, melyek a magasságban vannak!" Ef.6:12

Tehát szeretem őket, hisz "szeresd embertársadat, mint önmagadat!"

2011. szept. 19. 20:07
 25/61 Gábor bátyó ***** válasza:

A kérdésfeltevés azt sugallja,hogy a többiek mind betartják a Tízparancsolatot.

Gondolom Te is, kedves kérdező.Mert ha esetleg mégsem,akkor nem azt kellene-é kérdezni,otthon,csendben a belső szobádban,hogy "én vajon miért nem tartom be a Törvényt?

Olyan ez kicsit,mint focimeccsen,ha a mi középcsatárunk térden rúgja az ellenfél hátvédjét,akkor harcos felfogás- ban játszik,ha ugyanezt az ellenfél játékosa csinálja,ak-

kor "hú ha anyád!!!"

2011. szept. 19. 23:35
 26/61 anonim válasza:
ez egy olyan világ,ahol nehéz jó embernek lenni!a tíz parancsolat rég is tiltotta a gyilkosságot,mégis Isten nevében öltek.a közösségek sem emberbaráti szeretetből járnak össze.tehát annyi kivetni valót találunk,amennyit csak akarunk.de te magad ugy és annyira hiszel Istenben,amennyire a jellemed és kialakult életed kívánja.
2011. szept. 19. 23:49
 27/61 wapo ***** válasza:

Izraelita-Katolikus? Ugyan már az egy igaz isten ALLAH. Dicsértessék az ő neve.

Vagy akár emlegethetném Jehovát is. Jöjjön el az ő királysága.

Nem felemlegetve az örök Krishnát. Hare-hare

Meg a többi régebbi, mai egyház vallási irányt, szektát stb-stb.

És, hogy miért nem tartják be a 10 parancsolatot??

Mert nem érdekik sem a híveknek sem a papoknak-rabbiknak-imámoknak-tiszteleteseknek-boncoknak-prabuknak stb.

mert ha mindenki bűntelen lenne akkor nem lenne szükség eme szervezetekre- egyházfikra. És valljuk be őszintén nem kevés anyagi juttatással rendelkeznek eme intézmények.

És ha már itt tartunk vajon miért pont 10 az a 10 parancsolat, és miért pont azok a parancsolatok amik.

vizsgáld meg elfogulatlanul a 10 ből hány az ami az emberiséget és hány ami az egyházat, az egyház hatalmát védi?

2011. szept. 20. 07:58
 28/61 Andizsuzsi ***** válasza:
Kedves kérdező! te melyik egyház tagja vagy? Úgy tűnik, mintha szégyellnéd, hogy hova tartozol, csak a "többiekben" látod a hibát. Valóban azt mondta Isten, hogy ő a lelkekben lakik, Jézus viszont mondá: Ahol ketten vagy hárman összejönnek a nevemben, ott vagyok köztük” Ezért járnak az emberek templomba. Te azt írtad, ápolod a testedet, mint Isten lakhelyét. Soha nem csinálsz olyat, amivel veszélyezteted az egészségedet? Nem eszel-iszol egészségtelen dolgokat, rendszeresen sportolsz, eljársz mindenfajta elérhető szűrővizsgálatra, stb? Ne ölj! Nem csaptál még agyon szúnyogot? Nem írtod ki háziállatodból a kullancsot, bolhát, bélférget? És még hosszan sorolhatnám. Nincs ember, aki bűntelen lenne.
2011. szept. 20. 10:26
 29/61 Andizsuzsi ***** válasza:

wapo-nak

a 10 parancsolat mindegyike az embert védi, Isten akaratát nyilvánítja ki egyházaktól függetlenül. A katolikus egyháznak 5 parancsolata van a 10-en felül, ami az anyaszentegyházat védi.

2011. szept. 20. 10:33
 30/61 anonim ***** válasza:

"Hmm! Imádni a Bibliát? Én egyedül csak az élő Istent imádom, és szolgálom!"

Ugyanezt állítják a katolikusok is. Tehát ha te imádkozol, és közben előtted van egy Biblia, akkor a Bibliát imádod, tehát bálványimádó vagy. Hiszen a te véleményed szerint a katolikusok is mondjuk ha egy Jézus szobor előtt imádkoznak akkor bálványimádók.

Persze én ezt nem mondom komolyan csak arra szeretnélek rávezetni hogy hová vezet a gondolkodásod.

2011. szept. 20. 11:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!