Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik az a vallási irányzat,...

Melyik az a vallási irányzat, ami leginkább összebékíthető a mai tudományokkal?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy nem tagadja le az evolúciót, a Föld 4,6 milliárd éves korát, azt, hogy Noé bárkája hülyeség, stb, stb. Van ilyen vallási irányzat? Hogy hívják??
2011. aug. 26. 13:36
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
46%

Hoffman József-nek: elolvastam azt is amit a honlapodon írtál magadról, értelmes kereszténynek tűnsz az alapján, a gondolkodásmódunk is hasonló valamilyen szinten.

“Az első korty a tudomány poharából ateistává tesz.

A pohár alján pedig ott van az Isten!”

2011. aug. 26. 21:58
 32/61 anonim ***** válasza:
31%
Beleolvastam. Katasztrófa. Már az első bekezdésnek nem hogy a szövege, de már a címe is egy akkora nonszensz, hogy nem csak a szerző hülyeségéhez nem fér kétség, de ahhoz sem, hogy pszichiátriai eset a muki.
2011. aug. 26. 22:02
 33/61 anonim ***** válasza:
22:02-es hozzászóló: kérlek linkeld be, és azt is hogy mi vele a probléma, én is be szoktam, hagy tanuljak már én is:) A tudás a szenvedélyem:)
2011. aug. 26. 22:11
 34/61 anonim ***** válasza:
0%
Mind a 160 oldalnyi bullshitet magyarázzam meg? Amúgy nincs minek, kb. egy értelmes mondat sincs az egészben.
2011. aug. 26. 22:17
 35/61 anonim ***** válasza:
Igazából így annak sincs amit te mondasz, megfogalmazol állításokat, de nem támasztod alá őket semmivel. Ha a másik ember munkáját kritizálod, leszólod, akkor tanuld meg egyrészt kulturált formában tenni, másrészt adj építő jellegű kritikát. Az "ez egy kalap s**r" nem kritika, maximum arra aki mondja. Aki már alkotott valamit, az megtanulja tisztelni a másik ember munkáját is, valamint annak ellenére, hogy név nélkül megy a dolog, adjuk meg egymásnak a kölcsönös tiszteletet.
2011. aug. 26. 22:27
 36/61 anonim ***** válasza:
48%

"valóságot kívánják a céljaikhoz igazítani, nem a céljaikat a valósághoz."

Ezt kiemelem, mert mindenre igaz, amit a fickó ír.

Rögtön az elején:

"Definíció: valóság. A valóság az, ami VAN."

Aztak*rva, ilyen letaglózó definícióra nem számítottam, annyira meglepett ez az univerzális igazság, hogy leestem a székről.

"materializmus nem tudja bizonyítani azt az alaptételét, hogy az anyagi világon kívül nem létezik más"

Logika FAIL, ugyanis sose gondolta senki, hogy nem létezik más, létezik sugárzás, mágneses tér, szabad részecskék, stb. Nem túl szerencsés az okoskodást rögtön hazudozással kezdeni, vagy igen? Igazi hívő emberhez van szerencsém. Továbbá a nemlétét nem lehet bizonyítani valaminek. Ezzel sírba visznek a hívők, az ilyen következtetés annyira abszurd, hogy arra nincs szó. Bizonyítsd be, hogy nincs spagettiszörny, várom a bizonyítást...

"Lehet egy kémiai vegyület akármilyen bonyolult, ha nincs minőségi különbség élő és holt állapota között"

Én eddig nem láttam még élő anyagot, de ha van ilyen, kimegyek a piacra és veszek két kilóval (a fickó alapvető fogalmakkal sincs tisztában).

"A szavakat, amiket egy ember mond, a fizikus elemezheti hangmagasság, frekvencia stb.

formájában, de vajon a gondolatot, amelyet a hang hordoz, megmérheti-e?"

Főleg akkor nem, ha a tudós német, aki beszél hozzá, az kínai...

Komolyan, az összes mondatát idézzem be? Nonszensz, értelmetlen zagyvalék az egész elejétől végéig, ez a fickó életében nem ült iskolapadban, ellenben kiolvasta a bibliát és nekiindult a világnak hogy megcáfoljon mindent és mindenkit. Elmebetegje.

2011. aug. 26. 22:40
 37/61 anonim ***** válasza:
48%

"az evangéliumokban lejegyzett tudósítás tényeket közöl. Amit leírtak, az ténylegesen megtörtént, és úgy történt meg ahogy leírták. Egyszóval a valóságot rögzítették."

Ez TÉNY! Ugyan a háborús jelentésekről is vitáznak a történészek, hogy mennyi az igazságtartalmuk, de egy több ezer éves, több nyelvből oda-vissza fordított, zsinatokon megvitatott szöveg TÉNY. Ez a valóság jóember, mindent felejts el az univerzumról, amit tudsz, mert a tények ott vannak egy több ezer éves pergamenen.

2011. aug. 26. 22:44
 38/61 anonim ***** válasza:

"Manapság az a bevett szokás, hogy az emberek svédasztalos módszerrel állítják össze a

világnézetüket (ha foglalkoznak ilyesmivel egyáltalán): ebből is vesznek egy kicsit, abból is

egy keveset. Mindenből csak azt és annyit, ami megfelel az igényeiknek, és látszólag segíti

elérni a céljaikat. (Ami többnyire az anyagi gyarapodással áll valamiképpen kapcsolatban).

A valóságot kívánják a céljaikhoz igazítani, nem a céljaikat a valósághoz."

Szerintem ebben van igazság.

"A nem létét nem lehet bizonyítani valaminek"

A matematikában egy csomó olyan bizonyítás van, ami azt látja be, hogy valami nem létezik. Például az x*x=-1 egyenletnek a valós számok halmazán nem létezik megoldása.

"Lehet egy kémiai vegyület akármilyen bonyolult, ha nincs minőségi különbség élő és holt állapota között"

Erre nem tudok mit mondani, nem tudom a halál pontos definícióját, nekem a vírusok is problémát okoznak, hogy most élnek-e vagy sem, Schrödinger hipotetikus macskájáról nem is beszélve:)

"Főleg akkor nem, ha a tudós német, aki beszél hozzá, az kínai... "

MIért, a kínai hangját nem lehet elemezni, vagy a kínainak nincsenek gondolatai? :P

"az evangéliumokban lejegyzett tudósítás tényeket közöl. Amit leírtak, az ténylegesen megtörtént, és úgy történt meg ahogy leírták. Egyszóval a valóságot rögzítették."

Nem tudom ezt te írtad-e, az itteni logikával egyetértek, a fordítás során kerülhettek a Bibliába hibák.

De azért a te logikádba is bele lehet kötni, mint mindenki máséba, szóval szerintem tanulj egy kis alázatot és tiszteletet:)

2011. aug. 26. 23:04
 39/61 anonim ***** válasza:

"A matematikában egy csomó olyan bizonyítás van, ami azt látja be, hogy valami nem létezik."

Akkor bizonyítsd be egy egyenlettel, hogy soha nem léteztek unikornisok. Ha nem sikerül, kénytelen leszel unikornisokban hinni.

"MIért, a kínai hangját nem lehet elemezni, vagy a kínainak nincsenek gondolatai?"

De legalább te is észrevetted, hogy ez nonszensz.

Amúgy belémköthetsz nyugodtan, de attól még tömény 160 oldalnyi hülyeséggel van dolgunk. Már régen túljutottam azon, hogy ideges legyek, viszont ha szembejönne velem ez a muki az utcán, komolyan tartanék tőle. Láttam már skizofréneket élőben, és nem egy kellemes látvány.

2011. aug. 26. 23:11
 40/61 anonim ***** válasza:
Nem akarok beleszólni a vitátokba, de Hoffman Józsin tényleg felesleges összeveszni. Nála tényleg nincs minden rendben fejben.
2011. aug. 26. 23:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!