Miért szólják le az emberek a zsidókat?
Van az osztályomban egy zsidó gyerek, de mindenki kiközösíti.
A szomszédaink is zsidók, és sokan zaklatják őket miatta.
Számtalan szakmában. Nem csak művészeti kőkemény felvételi volt (bár azért nem objektív).
Építészeknél úgy szintén.
Erkölcsi kérdések is szubjektíven voltak megítélve több szakmában.
Nem volt még rendszer amit ki nem játszottak volna egyesek. ÉS ez nem zsidózás. Mert a Kádár rendszer nyílt terepén is volt önmegtartóztatásra példa.
Az elmém és családi emlékezet és Szabó Ervin Könyvtár Szociológiai Gyűjtemény. Nem arra készültem hogy ezzel kapcsolatban meggyőzzek mást, a múltam érdekelt és családom múltja. Én megnyugodtam.
A gyűlölködők csak hazudnak és torzítanak.
Remek olvasó terem van és sok objektív könyv.
A internet ezen e téren egy hányás.
Kétszer egyoldalú ennyi.
"Lásd Trianon után, nézd csak a zsidó forrásokban! Négy, öt, tíz százalékról harminc, negyven és ötven két százalékra ugrott sok munkakörben a zsidók aránya."
És nem a felső oktatásban hanem munkakörökben.
~8-52% színész
remek, hogy nekem ide beírod, hogy sok jó könyv van ott, de azzal én sokra nem megyek, és ez így önmagában ez a kijelentés nem túl meggyőző azzal szemben, hogy történészek meg egy cikkben azt mondják, hogy nem volt felvételi.
Egy művészeti (színiiskola, zenei konzervatórium), egyéb készség, meg persze katonai cuccokon tuti, hogy volt valami alkalmassági már akkor is, de erre fogni, hogy sok zsidó egyetemista volt, jellemzően például orvosin és jogon, és ebbe belemagyarázni, hogy biztos zsidó összeesküvésben csak egymást nyomták be - röhej kategória.
És ezen az sem változtat, ha közben a skinhead mozgalmaktól végigmész a nem tudom mi mindenen, aminek semmi köze az alaptémához.
"És nem a felső oktatásban hanem munkakörökben."
ha az adott szakon tanulók között akár 30-40%a (vagy egyes szakok esetében még több) zsidó volt, akkor nem meglepő, hogy az azt a munkát végzők körében is hasonlóan magas lesz a zsidók aránya.
Logika, ember, bölcsészeten tényleg ennyire hiánycikk ez?
Kihagytad a lényeget.
Öcsém.
A Trianont, mert előtte értelmiségi hiány volt. És a felső oktatásban, kamarákban és más ide nem tartozó értelmiségi munkakörökben sokkal-sokkal kisebb arányú zsidóság.
Aztán jött a zsidó és német áttelepülés, értelmiségi többlet. És erre megoldásként a Numerus Clausus.
itt a logika, mert nálam van. És Horthyéknál is megvolt.
ohh, ember, ne haladjunk már körbe-körbe egyfolytában, esztéta szakos vagy, vagy mi? azok szoktak ennyire értetlenek lenni...
Egyrészt, már korábban le volt írva, az egyetemisták számával kapcsolatban még forrással is, hogy nem Trianon után lett itt hirtelen sok zsidó értelmiségi, hanem már korábban, tehát nem igaz, amit írsz - ne térjünk már vissza pont ugyanoda, ami már egyszer volt, hogy nem igaz, amit mondasz.
Második: ismételten, nem arról ment volna a szócséplés (mert vitának nehéz nevezni olyasmit, ahol az egyik fél végig másról beszél, mint amiről szó van), hogy a numerus clausus mennyire volt igazságos vagy sem.
Tényleg ennyire nehéz felfogni?
Nagyon dedós lesz így, de tényleg nem megy máshogy:
Te állításod: a zsidók azért voltak nagy számban prezentálva az értelmiségi pályákon, mert protekcióval nyomták őket (egymást)
Ezzel szemben azért voltak nagy számban értelmiségi pályákon, mert már eleve az egyetemekre, ahonnan ezek az értelmiségiek is kikerültek, is ilyen nagy számban mentek, ott is ilyen arányokban voltak képviselve.
Ennyit az összeesküvéselméletedről
Az összes többi rész, amit itt mellékesen összehadoválsz skinheadekről, a numerus clausus jogosságáról, a cionizmusról, antiszemitizmusról, és tudom én még miről, felesleges mellédumálás, aminek nincs köze az állításhoz, a témához, amiről szó lenne.
"Miért szólják le az emberek a zsidókat?" - kérdésre válaszaim mind illetek.
Te mellé, beszélsz tagadsz.
Tény hogy a Nagy Magyarországon ahol egy-két százalék volt a zsidóság, ott a ~10% nagy arányú részvételt jelentet az értelmiségben és felsőoktatásban. De ember a még a 10+ nem 30+ v. 40+ v. 50+.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!