Miért szólják le az emberek a zsidókat?
Van az osztályomban egy zsidó gyerek, de mindenki kiközösíti.
A szomszédaink is zsidók, és sokan zaklatják őket miatta.
Nem cáfolat, bár nem volt pontos amit írtam, de valós.
Majd bő lén leírom hogy mi is volt a helyzet.
Ha kell családi emlékezettel is bővítve. "Hogyan kell kijátszani is a felvételt kapcsolattal."
Ez már megint az index egy már megint botrányos cikke.
A Horthy család baráti körében többségben voltak a zsidók, tanácsadói között sem kis számban voltak.
A Horthy rendszer a nemességnek és a paraszti sorból akkor polgárosod rétegnek kedvezet a Numerus Clausussal. Hogy a német és zsidó diákok helyet az ő gyerekeik kerülhessenek a felsőoktatásba. Szokás szerint hazánkban az alsó és felső osztályt játszották ki a középső réteg a polgárok ellen. Náluk nem zsidó, hanem polgár a megbízatlan.
Elolvassam a cikket, savtúltengést kaptam a cionizmustól. De nem láttam. Kérlek, idézd!
A numerus clausus és a zsidógyűlölet (antiszemitizmus) hol találkozik? Gondolom a végtelenben. (Az most nekem sok.)
Horthy több százezer zsidó életét mentette meg. Erről, kuss van. Az egyenlősítő esélyegyelősség politikája viszont fajgyűlölettel van bélyegezve. Hát ezért utál minket minden magyar érzésű ember.
Semmi bajom a németekkel, magyarokkal és zsidókkal.
Van is szép számban mind a rokonságban.
De gyűlölöm a nyilas (1944-1945), náci (1932-1945) és cionista (18xx-napjaink) tettieket.
állítottál valamit, miszerint a zsidóság azért volt felülreprezentálva az egyetemisták körében (és ezáltal aztán az értelmiség között is), mert protekcióval nyomták egymást, és direkt zsidókat vettek fel a nem zsidók kárára.
Ez viszont nem hogy nem volt igaz, de egyszerűen fizikálisan nem is volt lehetőség ilyenre, hiszen mikor a zsidóság ilyen arányokban volt jelen a felsőoktatásban, akkor még nem volt felvételi eljárás, helyette akinek megvolt a bizonyítványa és kipengette a tandíjat, az mehetett, lehetőség sem volt semmiféle protekcióra.
Innentől kezdve az egész állításod alapjaiban dőlt össze, és nem értem, hogy mit keversz bele mindenféle egyéb dolgot helyette, hogy antiszemitizmus, meg Horthy hány zsidó életét mentette meg, mikor ezekről szó sem volt, közük nincs a témához, ez egy teljesen inkoherens zagyválás.
Nyugtass meg, te ugye nem a kósersrác vagy, mert nagyon emlékeztetsz arra az ürgére.
Nem vagyok kóser. És nem tudom kiről beszélsz.
Ha vallásilag nézzük még csak kissé sem vagyok zsidó (anyai ág - anyám anya nem zsidó), bár a izraeli törvények azért máshogy állnak hozzám. Ami náci (nürnbergi) mintára, két zsidó nagy szülőt kérnek.
És voltak hiányszakmák. Ahol sokan nem tandíjat pengetek. Hanem ösztöndíj rendszer volt.
A te rokonaid akkor nem éltek?
És volt elbeszélgetés már a századforduló is, csak úgy-e nem mindenkinek.
sőt ajánlás és patronálási rendszer is
semmi sem fekete-fehér
Sajnos a remegő félő ember egy céltábla.
Származástól és szexuális orientáció függetlenül a bu-zi és/vagy zsi-dó jelező a beszóló fegyvere.
Ez nem antiszemitizmus csak szimpla bukósság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!