Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallást válasszam?

Melyik vallást válasszam?

Figyelt kérdés

Apám muszlim, anyám református, én meg 21 évesen vallástalan vagyok. Születésemkor a szüleim úgy döntöttek, majd én választok ha nagyobb leszek.

A kérdésem az lenne, ti az én helyzetemben melyiket választanátok?

2011. jan. 21. 17:04
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

Oh, oké nem haragszom. Csak egyetlen kérdés, és esküszöm, hogy ez nem provokáció: azok a Koránt olvasó, tudós emberek, akik a Sharia törvényt kitalálták, és kivégeznek fiatal lányokat meg olyanokat, aki elhagyták a hitet, azoknál ez a csodálatos morál miért nem jön át? A terroristáknál miért nem jön át? Akik kivégzést követlnek, amikor valaki nem durva, de kritizáló szavakkal illeti a vallást, azoknál miért nem jön át?

Kérlek, ne írd azt, hogy azt hiszem hogy minden muszlim terrorista, meg ilyen hülyeségeket, mert NEM hiszem azt, sőt: távol legyen. De mégis kérdezlek: az arab világ hatalmas százalékánál ez a morál miért nem jön át?

2011. jan. 25. 15:08
 42/48 anonim ***** válasza:

15:08

Nem engem kérdeztél, de: ez a morál kétezer éven keresztül nem jött át a keresztényeknek sem. A muzulmán vallás bő fél évszázaddal később jött létre, mint a kereszténység, hát adj nekik még ennyi időt, hadd formálódjanak, ahogy ma már nincs inkvizíció, egyszer az iszlám is eljut odáig, hogy nem lesznek terroristák.

2011. jan. 25. 15:30
 43/48 anonim ***** válasza:

Mohammed Préféta mondatai:

Megesküszüm Allah előtt, anélkül, hogy hited lenne nem léphetsz be a Mennyországba, és anélkül, hogy egymást szeretnétek, nem lehet teljes a hitetek!

Akarjátok, hogy mutassak valamit, ami szeretet teremt köztetek? - Üdvözöljétek egymást!

Allah Prófétája azt mondta egy nap:Ne nézz előítélettel senkire! Mert ez a legnagyobb hazugságokat eredményezi. És ne mondd el másoknak, ha két ember valamiről titokban beszélt és te hallottad.

És ne keressétek egymás hibáit!

És ne versengjeket feleslegesen!

Ne legyetek féltékenyek egymásra!

Ne tartsatok haragot egymással!

Ne fordíts hátat a másiknak!

Ahogy Allah elrendelte, legyetek egymás nővérei, fivérei!

Akinek csak egy kicsi büszkeség is van a szívében, az nem léphet be a Mennyországba! Ekkor egy ember megszólalt: De az emberek szeretnek szép ruhába járni, szép cipőt viselni. Ekkor Mohammed Próféta azt mondta: Allah szép, és szereti a szép dolgokat! Büszkeség azt jeleni, hogy nem fogadjátok el hogy csakis egy Isten van, és az is ha valaki lenéz más embereket!

Nincs szükség vitát kelteni a kerestények és a muszlimok között! Muszlim testvérem, én tudom hogy csak szomorúságodból írod azt, amit, amiért nem tudsz valamit elmagyarázni... Én is túl sokat írtam , és lehet, hogy akaratomon kívül megsértettem néhány embert.Ezért elnézést kérek! Az én szüleim is keresztények, és én sem szeretném, ha valaki megsértené őket...

2011. jan. 25. 17:12
 44/48 anonim ***** válasza:

"az arab világ hatalmas százalékánál ez a morál miért nem jön át?"

Ezt honnan veszed???

Talán felmérést csináltál?

2011. jan. 25. 19:58
 45/48 anonim ***** válasza:

A kersztényeknél sem jön át, de a hozzászólásban azt olvastam, hogy egy keresztény nem is értheti ezt a csodálatos morált, ami a Koránból átjön. Bocsássatok meg, nem akartam vitát kelteni,abba is hagyom, de az én nézőpontom szerint amit a világban tapasztalunk, abban nem igazán jön át. Vagyis nem jobban mint a Bibliából, ezt akartam mondani. Nem vonom kétségbe, hogy a Korán is a szeretet tanítja, csak nem látom, hogy miért emelitek morálisan a Biblia fölé. Ennyi. De tényleg nem vitatkozom itt veltek tovább, mert én sem vitatkozni akarok. Békesség nektek.

Freya

2011. jan. 25. 21:48
 46/48 anonim ***** válasza:

"Nem vonom kétségbe, hogy a Korán is a szeretet tanítja, csak nem látom, hogy miért emelitek morálisan a Biblia fölé."

Csak ha megtapasztalod, akkor fogod megérteni.

2011. jan. 25. 22:05
 47/48 anonim ***** válasza:

Szia!

amennyiben házasságon belül fogantál, akkor te muszlimnak számítasz születésedtől fogva, hiszen egy muszlim apa házasságon belül fogant gyereke muszlim lesz.

amúgy is az iszlám az egyetlen igaz vallás.

2011. júl. 8. 05:56
 48/48 anonim válasza:

Sziasztok!

Jó, régi, de kedvem van válaszolni. Őrületes, hogy mennyire egymás torkának tudnak az emberek ugrani a vallási kérdések miatt. Valamint azon sem lepődök meg, hogy egy csomó magyar ember váltogat vallást, már akit egyáltalán még érdekel,vagy hallott vallásról, hiszen tudjuk, hogy a szüleinknek 40 évig a kommunizmus alatt még hívőnek sem szabadott lenni.

A férjem muszlim. Én keresztény vagyok. Sokat olvasgattam a témában, nem mert valaha is át akarnék térni, csak hogy tudjam, miféle dolgokban hisznek, mi fontos a számukra.

Eleinte úgy indultam neki, hogy tele voltam előítéletekkel, és persze sztereotípiákkal.

Ezek megléte biztosan a rendes muszlim emberek számára legalább annyira idegesítő, mint számomra egyes "szülők sem voltak túl vallásosak, így saját vallása esszenciájáról eleve keveset tudó névkeresztényből" muszlimává transzformált asszonykák menthetetlen, megvilágosodott okoskodásai.

Ismerek olyan akár magyar, akár külföldi muszlim lányokat, akik nagyon jó fejek, nem szenteskednek és nem osztják az észt folyamatosan, meg nem mondanak ilyeneket, hogy "ez az egyetlen igaz vallás", mert ez eléggé irritáló, legalább annyira, mint valami olyasmit mondani egy feketének, hogy csak a fehér bőrű ember az ember. Igen, kb Adolf Hitler volt legutóbb ennyire provokatív.

Persze lehet mondani, hogy a bőrszínen nem lehet változtatni, de van akinek egyszerűen nem jön be ez a kultúra. Én most már a férjemen keresztül sok mindent megtapasztaltam, ő nagyon vallásosnak tartja magát, és betartja a tilalmakat is, de annyira nem vészes, kiválóan, szeretetben tudunk együtt élni hál'Istennek.

Szóval például ez a bajom, hogy nekem nem tetszik ez a kultúra. Láttam gyönyörű mecseteket, de közel sem tetszenek annyira mint a templomok. Egyszerűen nem érzem ott Isten jelenlétét. Hallgatom az imam vagy a kislányok korán"éneklését" és kiráz a hideg tőle. Nem bírom. Én a szinfonikus zenekarral kísért vegyeskarért, és az orgonaszóért rajongok. Szeretem a karácsonyt, és a húsvétot, az eid-ek sem rosszak, de nem érzem magaménak. A ramadan bizonyára nagyon hasznos és szép szokás, erősíti a lelket és a kitartást, de 40 fokban egy korty vizet sem inni egész nap, az elég hülyeség, főleg ha a munkabírás rovására megy.

Lehet, hogy ez az egyetlen igaz vallás, és aki nem ezt követi, a pokolra jut, de köszönöm én inkább akkor megyek a pokolra, a már bevált társasággal, a szeretteimmel, és családtagjaimmal.

Nem nagyon akarok egyik vallás mellett sem kiállni, szerintem több jó út is van, bár ha lehetne, Istennek üzenném, hogy az emberek jobban meg vannak kavarodva mint valaha, úgyhogy lassan jól jönne egy modern próféta, vagy valami újabb üzenet a jelenkorra vonatkoztatva :)

Kedves kérdező! szerencsés vagy nagyon, hogy választhatsz! Én nem értek egyet azzal, hogy akinek muszlim az apja, muszlimnak születik, mindenki az, aminek érzi és vallja magát! Szóval tényleg tanulmányozgasd a főbb irodalmakat, vizsgáld meg a kultúrákat, és dönts azután :D

szép napot mindenkinek!

2012. okt. 22. 17:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!