Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallást válasszam?

Melyik vallást válasszam?

Figyelt kérdés

Apám muszlim, anyám református, én meg 21 évesen vallástalan vagyok. Születésemkor a szüleim úgy döntöttek, majd én választok ha nagyobb leszek.

A kérdésem az lenne, ti az én helyzetemben melyiket választanátok?

2011. jan. 21. 17:04
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:

Kedves Freya!

Én egy muszlima vagyok. Először is kérlek ne használj olyat hogy mOszlim, mert olyan nem is létezik! Megtisztelő lenne ha mUszlimot írnál!

Ha az én véleményemre vagy kíváncsi, akkor leírom neked. Az emberek igen bonyolult teremtmények, akiknek lehet saját véleményük. Ha engem kérdezel nekem az jelenti a SZABADSÁGOT, ha tudom azt, hogy amikor a férjem elmegy valahova egyedül, akkor nem veszik körbe félcsupasz nők mindenhol! Ha ez végre itt is teljesülne felettébb boldog lennék! Ha mikor bekapcsolom a tv-t nem lenne benne szex jelenet, vagy aki az időjárást mondja nem libegne mini szoknyába, amikor mellettem ül a kisfiam!! Tudod én ekkor érezném magam SZABADNAK! Elegem van már abből hogy itt a szabadság azt jelenti, hogy mindenki kirakja amilye van, és illegeti magát a férjem előtt!! És egyáltalán nem zavarna, ha törvények szabályoznák ezeket a dolgokat!! És tudom, hogy a lelke mélyén sok nő hasonlóan gondolkodik...Éppen itt lenne már az ideje felelősséget vállalni a tetteinkért! Én igenis nyugodtabban élnék egy olyan helyen, ahol a nők elfedik magukat (és ha valaki meg nem akarná magát elfedni, akkor törvény kötelezze, ne csorgassa a nyálát mindenki rá az úton!)Mert persze létezik a hűség meg a bizalom, de akkor is az ördög bárkit megkísérthet!!

Egyébként ha jól tudom a bibliában maga Jézus szólít fel arra, hogy vágd le a saját karod ha az más nőt érint mint a feleséged! És vájd ki a szemed ha az másra néz mint a feleséged! És amig itt mindenki miniszoknyában libeg, hát elég kevés embernek lenne itt még szeme, ha ezt betartaná!!!

NEM AZT KÉREM,HOGY MOST ÉRTSD MEG MINDEN GONDOLATOM, VAGY ADJ NEKEM IGAZAT, HANEM AZT HOGY FOGADD EL, HOGY VAN AKINEKK EZEK A TÖRVÉNYEK BOLDOGSÁGOT HOZNAK!!!!!!! Attól, hogy az újságban mutogatnak nekünk egy halom fekete csadorban lévő hölgyet,és odaírják, hogy jaaaaaaaaj szegényekkkk, az közel sem jelenti azt, hogy ők tényleg úgy is érzik magukat, ahogy azt bemutatják neked!

Az pedig, hogy egy országnak vannak törvényei, amelyeket nem az Iszlám ihletett,az ismét a politikának tudható be. Aki mélyebben szeretné ismerni az iszlámot, annak bizony nem szabad felszínesen ítélkeznie... De ha jól tudom ítélkezni a keresztényeknek is bűn....

A másik kérdésed pedig,hogy el lehet-e hagyni a hitet... Hát én nem is hinnék olyan vallásban, ami megengedi, hogy más hitre térjek át!:S Hiszen ha az én hitem az egyedüli igaz hit, miért akarná Isten, hogy más vallást keressek? Szerintem ez elég érdekes kérdés már bocsi...

Köszönöm hogy meghallgattatok!

2011. jan. 24. 15:36
 32/48 anonim ***** válasza:
Az iszlám nem azt várja el tőlünk, hogy ne essünk bűnbe, hanem elsődlegesen azt, hogy legyünk távol az olyan helyzetektől, ami bűnbe vihet! Most olvasom itt a fórumon, hogy hogyan lehet leszokni az önkielégítésről... Ha törvény tiltaná a felnőtt filmeket, vagy nem lenne tele a tv erkölcstelen filmekkel, máris egy lépéssel közelebb lennénk a célunkhoz! Ezt úgy is felfoghatjuk, hogy elég nehéz megakadályozni, hogy egy fa eldőljön, ha szépen lassan már kivágtuk... A törvények azt akadályozzák meg, hogy bűn közeli helyzetbe kerüljünk!
2011. jan. 24. 16:02
 33/48 anonim ***** válasza:

"Hát én nem is hinnék olyan vallásban, ami megengedi, hogy más hitre térjek át!:S Hiszen ha az én hitem az egyedüli igaz hit, miért akarná Isten, hogy más vallást keressek? Szerintem ez elég érdekes kérdés már bocsi..."

Ez a lényeg. A védelem. Csak gondoljunk bele ha ez nem így lenne, akkor az milyen vallás lenne? "Gyere legyél, hívő! Aztán ha nem tetszik, akkor nyugodtan néz körül más hitekben!" Na az a vallás amiben ez van, annak az Istene biztos hamis, és nem féltékeny Isten!!!

Pontosan a zsidóknál is ez van, pont ezért. De különben a kereszténységben sem lett ez eltörölve. Hmmm...

A másik meg az, hogy ez azért is van, hogy ne lehessen ártani az Iszlámnak. Ugyan is ez a törvény arra is vonatkozik, hogy az ellen alkalmazzák, aki az Iszlám elhiteltelenítésének céljából lép ki a vallásból, és nem mert megremegett a hite!

2011. jan. 24. 16:50
 34/48 anonim ***** válasza:

Talán mégsem kellene tényleg itt taglalni az iszlám és keresztény vallást. Mert ezért van a jelenleg is tartó vallásháború a Közel-Keleten.

És szerintem a kérdező ezt a háborúskodást akarja áthozni ide a gyakori kérdésekhez.

Nem értem, hogy a muszlimok nagyon szeretik Szűz Máriát, rengeteg ima van a szeplőtelen dicsőítésére. Bevallom korábbi írásaimban elég gyűlölködve írtam erről, de abban biztos vagyok sok ember a vallást használja fel az öldöklésre. Nem kellene így tenniünk.

A két vallás között szerintem a kapocs Szűz Mária, hozzuk össze egymást...

Megj.: El fogom olvasni a Korán-t! Remélem Isten nem fog haragudni rám.

2011. jan. 24. 19:13
 35/48 anonim ***** válasza:

A válasz írója 48%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:36

Kedves korábbi válaszoló, ne haragudj, hogy nem muszlimot írtam, nem tudom, hol olvastam o-val, azt hittem mindegy. A keresztények is egyet értenek veled abban, hogy a túlzott liberalizmus bizony megnehezíti az életünket. Jézus azonban nem arra szólított fel, hogy a szó szoros értelmében vágd le a kezedet, hanem hogy kerüld el a kísértést hozó helyzeteket. Ha ismered az egész életét, tanításait és jellemét, tudod hogy még a házasságtörő nőnek is megbocsátott, és csak annyit mondott neki: eredj el és többet ne vétkezzél.

Csakhogy míg mi itt miniszoknyáról, és kihívó viselkedésről beszélünk, van ahol az is szégyentelen és kihívó, hogy a nőn nem csador van. Asszuánban a buszon egy csadoros hölgy nem győzte takargatni előlem a fiát, mert a kisfiú mosolygott rám, és én visszamosolyogtam. Hátizsákkal jártuk Egyiptomot, bakancs, hosszú nadrág és póló volt rajtam, de úgy látszik, van amikor az sem elég. Kairóban kidobtak egy étteremből mert megpuszilt a férjem. Szóval hol van a határ a szabadság és a szolgaság között?

Tudod sem a judaizmusban sem a kereszténységben nem jár halál azért mert ki akarsz lépni. Nem azért, mert Jahve nem az igaz Isten, hanem a szabad akarat miatt.

Bár tisztelem a hitet és az odaszánt életet, szeretek gondolkodni, megvitatni dolgokat, szeretem tudni, hogy szabad vagyok, mert a jó tett csak akkkor jó tett, ha szabadon hajtjuk végre. A morál csak akkor morál, ha a szívünkbe van írva. Az én férjem ne azért maradjon mellettem, mert soha életében nem látta más nő testét, hanem azért, mert mellettem akar maradni, szabad akaratából. Ha nem akar, elmehet. Én úgy érzem, hogy a muszlim vallás olyanoknak való, akiknek biztonság érzetre van szükségük, de én a kalitka helyett a szabad eget választom. Ha szeretnék az esőben kibontott hajjal végigtáncolni az utcán sötétedés után, ne végezzenek ki érte. (és lehetőség szerint a bolondok házába se csukjanak be. Szeretem az esőt, és szeretek táncolni :-))

Ennek ellenére sok boldogságot és Isten áldását kívánom az életedre és a házasságodra is.

Üdvözlettel,

Freya

2011. jan. 24. 20:07
 36/48 anonim ***** válasza:

Kedves Freya!:)

A legtöbb ember irányítás nélkül teljesen tanácstalan! És abban igazad van, hogy fontos a szabadság! De mielőtt megcsokólt a férjed, megkérdeztétek, hogy ki akarja ezt látni? Gyakorlatilag ráerőltetted az emberekre, hogy végignézzék... És ha volt benn egy gyermek? Az én férjem addíg amíg gimnáziumba nem ment, nem is tudta,hogyan készül egy gyermek... És én is ebben a tudatban szeretném nevelni a fiam, megőrizni naívságát, tisztaságát ameddig csak lehet.Én igencsak kiakadok amikor előtte kezdik egymást fogdosni mások! Itt már 13 évesen elveszítik szüzességüket a lányok, lefekszenek fűvel, fával. Aztán meg teherbe esnek és jön az abortusz!! Az a fene nagy szabadság!! Főleg a meggyilkolt gyermek szabad, csak kár hogy őt senki nem kérdezte, hogy mit akar...És hidd el, a muszlim országok igencsak meg vannak rökönyögve azon, hogy hogy lehet legális az abortusz, és szörnyűlködnek amikor hallják hogy hány ezer nő gyilkolja meg gyermekét. Csókolózni persze bárhol lehet, ha ezzel mások szabadságát nem korlátozza az ember... De az iszlámban a saját tiszteletem helyett előtérbe kerül mások tisztelete...

Emellett ha én úgy döntök, hogy mostantól embert szeretnék ölni, mert szabad ember vagyok szabad akarattal, akkor mostantól azt torelálnia kell mindenkinek? Természetesen nem! Amellett, hogy Isten büntet érte, az állam is! Akkor mégiscsak egy az állam meg a vallás? Miért nem mondja azt az állam, hogy majd Isten megbüntet?? ... Csak az a kérdés, ki mennyire érzékeny a mások ellen elkövetett tettek nagyságára.Vagyis a szabadság igen relatív fogalom! És ha engem kérdezel annak csak van valami oka, hogy minden 2. házasság itt válással végződik!

Ne haragudj, hogy a csókot használtam fel példának, természetesen nem ellened irányult, csak egy példa volt...Köszönöm a jókívánságaidat, én is imádkozom majd értred!

2011. jan. 24. 20:49
 37/48 anonim ***** válasza:

Kedves muszlim testvérem!

Ezek már olyan mély erkölcsi normák, amit nem lehet elmagyarázni. Ez nem jön keresztül a Biblián. Ezt csak egy muszlim érheti el a Koránon keresztül. Pont ez is egyik bizonysága a Koránnak. Ők mindig a bizonyságról beszélnek, de valójában nagyon kevés dolog változott meg az életükben. Ők ezt nem érthetik, ezért hiába erőlteted nekik ezeket a magas normákat, azok úgy sem érnek célba!

Bár reménykedem.

2011. jan. 24. 21:42
 38/48 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó. A Biblia alapján a férjem volt az életemben az első és egyetlen. 25 évet vártam rá. Nem vallásos családban nevelkedtem, és nem rontotta meg a lelkemet, hogy már elég fiatalon tudtam, miből lesz a gyermek. A morál tökéletesen kersztül jön a Biblián. Örülök, hogy ennyire komolyan veszed a saját vallásod, sok keresztény tanulhatna tőled ebből a szempontból. De a szabadság hiánya akkor sem igazi morál, és egy gyermeket tudatlanságban tartani veszélyes.

Ettől függetlenül tisztelet és üdvözlet,

Freya

2011. jan. 25. 14:01
 39/48 anonim ***** válasza:
Amiről muszlim nővérem beszélt, az több mint amiről te beszélsz, és az nem megy át! Ezt te nem értheted. Ne haragudj!
2011. jan. 25. 14:52
 40/48 anonim ***** válasza:

Az igazi szeretet nem a Bibliában vagy a Koránban rejtőzködik. Nem is egy darab könyvön kell átjönnie a morálnak, jóságnak és szeretnek, hanem a szíven. Kár, hogy ti ezt nem értitek meg, és ahelyett, hogy örülnétek, amiért a másik ilyen értelmesen áll a kérdéshez, ahelyett, hogy a pozitív példákat osztanátok meg, arról győzköditek egymást, mi hol jön át.

A kommenteiteken keresztül például minden, csak az igaz hit nem.

2011. jan. 25. 15:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!