Melyik vallást válasszam?
Apám muszlim, anyám református, én meg 21 évesen vallástalan vagyok. Születésemkor a szüleim úgy döntöttek, majd én választok ha nagyobb leszek.
A kérdésem az lenne, ti az én helyzetemben melyiket választanátok?
Már megint előjön az amerikai propaganda által átmosott Erőszak meg brutalitás... Ez nem igazán tartozik a kédréhez! Mellesleg elég bírni youtube-ba ISRAEL ATTACT PALESTINE. Muszlim nők és gyermekek ezrei halnak meg!! És honnan van ehhez bomba és fegyver?
"december 20-án indult útnak egy hajó az USA-ból Izraelbe, fedélzetén 989, egyenként 6 méter hosszú, fegyverrel és lőszerrel megrakott konténerrel, amelyek nettó súlya 14 000 tonnára tehető."
az USA mint a béke fenntartója Kackackac....
"Nekem az a rossz, hogy a Korán-ra hivatkozva embereket ölnek. És amerikát a gonosznak nevezik, miért?"
Magyarázza már meg nekem valaki, hogy ez a demagóg szöveg mit jelent?
Én annyit tudok, hogy a Bibliában az Isten többször felszólította a hívőket a harcra a hitetlenekkel szemben.
Mózes, Ábrahám, Jákob... stb.
Ezen kívül Jézus is akarta, hogy megöljék, különben nem teljesülhetett volna a megváltás. Már eleve az is durva, hogy másokat bűnbe lépésével váltja meg a világot. Ez csak emberi kitaláció lehet! Erről ennyit.
"És az sem mindegy milyen Istenben hiszel. Békés, jóságos Istenben vagy háborús, haragtartó, erőszakos igazságosztó Istenben."
Lefordítom! Nem mindegy, hogy egy ember-istenben, vagy a Mindenhatóban hiszel!
Tudom nem lehet e médiának hinni, de akkor mit higgyünk el? Az egész világ egy hazugság amiben élünk? Akkor miért élünk?
Ezt látom a tv-ben, mindenhol terrorista akciók és nemcsak Amerikában, hanem Angliában és az egész világon és mihez kötik? A Koránhoz. Sajnálom, hogy ti nem látjátok. Minden muszlim egy időzített bomba.
Ezt jelenti a "demagóg szöveg".
Félreérted az ember Istent. Jézus Isten fia és nem Isten. Amikor a békés, jóságos Istenre gondoltam nem Jézust említem, hanem az Istent akiről Ő beszélt. Ellenben a muszlim Isten haragtartó, szemet-szemért Isten.
Olyan, mintha nem egy Istenről beszélnénk.
Kedves utolsó válaszoló!
A válaszod alapján látszik, hogy fogalmad sincs a történelemről, és azt sem tudod mit jelent a PROPAGANDA kifejezés. Javaslom olvass utána a saját érdekedben...De le is írom ide:speciális szavak használata vagy éppen bizonyos szavak elkerülése, mellyel az ellenség által (általában) el nem követett bűnöket tudatosítja az emberekben, és egyúttal félelmet kelt, általában mozgósítja őket a cselekvésre. A TERROR egy ilyen speciális szó, ami elég nagy félelmet kelt Európában...
A propaganda a média eszköze... Az már régen rossz ha az ember mindent elhisz amit lát és hall!Hogyan is tört ki a 2. világháború? Lengyel egyenruhába öltözött NÉMETEK elfoglalták a határ menti kisváros rádióállomását. És megvan a megfelelő OK! Mehet a háború ahol a németek csak meg akarják menteni a világot...Nekem egy kicsit ismerős... Én jártam több országban is, nem csak Európában, ahol nem elsődleges Amerika támogatása! És ott igencsak mást mutatnak a hírek... Javaslom tehát hírforrásként nem csupán az RTL Híradóját nézni, hanem nyitott szemmel járni a világban és OLVASNI!!!És elsődlegesen nem Amerika által befolyásolt lapokat!! Százával vannak csatornák, amelyek tudósítanak amerikai katonák hogyan bánnak az emberekkel Irakban,arról, hogy muszlim nők akarnak öngyilkosok lenni(ha az nem lenne bűn) mert amerikai katonák gyermekeit várják... Nem kellene hagyni magunkat befolyásolni, hiszen így TÉNYLEG NEM ÉRDEMES ÉLNI! Erről ennyit!
És akkor miben érdemes hinni? A kérdésedre válaszolva Istenben! Aki még életében nem olvasott egy mondatot sem a Koránból, az ne mondjon kritikát sem róla egyoldali hírados forrásokból... Én sosem hallottam egy muszlimtól az édesanyját szidalmazni,mert ez TILTOTT az iszlámban...Igaz mennyire erőszakos??? Én velük éltem, és akkora szeretettel fogadtak ami itt Magyarországon ritkaság! Csak itt már annyira az emberekbe préselték a muszlimok iránti ellenszenvet, hogy elég nehéz felnyitni az emberek szemét...
A lényeg azonban, hogy szét kell választanunk a POLITIKÁT és a VALLÁST! Mert a politika mocskos, s felhasznál minden eszközt hogy a célját elérje!!
A Hit viszont tiszta, egyszerű, mindenki számára VILÁGOS!
Ezért elsődlseges hírforrásként javaslom a Szent Könyvek olvasását nem a televízió nézését, amikor az a kérdés, hogy MELYIK VALLÁS IS VÁLASSZAM
"Ezt látom a tv-ben, mindenhol terrorista akciók"
Abban a tévében amit te nézel, csak abban!!!
"Minden muszlim egy időzített bomba."
:D
Primitív vagy! :D
"Félreérted az ember Istent. Jézus Isten fia és nem Isten."
Politeizmus, bálványimádás!!!
"Ellenben a muszlim Isten haragtartó"
Bizonyíték? Csak mert nem!
"Olyan, mintha nem egy Istenről beszélnénk."
Persze, hogy nem! Mi az Istenben hiszünk, ti meg egy emberi érzelmekkel ellátott, szaporodni képes, szellemi lényről!
Akkor tehát, csukjuk magunkra az ablakokat, ne figyeljük a híreket és bárki bármit mond. Ne menjünk iskolába, mert ott a történelem oktatás nem jó, lehet másként is oktatni.
Ez mind igaz én is azt mondom, de akkor miért tanul az ember, ha egész életében hazugságokat mondanak? Nem csak az RTL klubot nézem, hanem több csatornát is, több nyelven tudok és nemcsak a magyar adón mondják ezt. Régen is volt terrorizmus, a németek elleni gerilla támadások is annak mondhatóak. Én is lehetek terrorista, ha valami nem teszik, bombát csatolok magamra és bemegyek egy forgalmas helyre.
Szerintem a terrorizmus azt jelenti, hogy emberek sunyi módon támadást intéznek más emberek vagy csoportok ellen, amikor azok nem számítanak rá. A terrorista emberben nincs semmi becsület. Legalább szólna előtte, hogy bomba van rákötve, akkor a többiek felkészülnek és utána harcoljon. Mi az, hogy nem adok esélyt a másiknak felkészülni a harcra?
Az utolsó ember nem látott még TV-t. Ha nincs TV-d láthatsz ingyen TV műsort pl. az ElektroMarkt kirakatokban. Néha érdemes megnézni egy-egy híradót, hátha megtudsz valamit a mai világból. Egy biztos Fáraók már nem élnek :)
És még mindig nem érti, hogy egy kereszténynek nem Jézus az Isten.
Jézus is megtiltott: „Atyának se szólítsatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei” (Mt 23:9)
Kedves kérdező. Én kersztény vagyok. Tisztelem mások hitét, de mivel a kérdés úgy szól, melyiket válasszam, szeretnék a kereszténység mellett érvelni. Azt hiszem Péter írta korábban, hogy olvass Mohamed és Jézus életéről is első lépésként.
Második: igaz, hogy a háborúkkal, terrorizmussal feleslegs érvelni, de nézd meg, mennyire szabadok az egyes emberek a moszlim vagy a keresztény országokban. Vagyis máris itt a különbség: keresztény ország nem létezik, Jézus maga is az állam és az egyház szétválasztásának a híve volt. Minden keresztény teokrácia tévedés.
A muzulmán országok törvényeiről sokat tudunk. A Sharia törvény, a nők helyzete, a demokrácia kérdése. Nézd a híradókat. Én nem értek egyet az ameriakiakkal, akik a demokrácia nevében letarolták Irakot, nem is tartom őket keresztényeknek, mert a kereszténység a szeretet vallása. De ha a muzulmán vallás is az, akkor magyarázza meg valaki, hogy miért úgy élnek ott az emberek ahogy. Miért tiltják a szabad gondolkodást? Miért végzik ki a házasságtörőket több iszlám országban? Miért ítélték halálra azt tanárt, aki megengedte egy gyereknek,hogy Mohamednek nevezze a kutyáját? Miért akasztották fel azt a lányt iránban, akit egy taxisofőr megerőszakolt? (A taxisofőrt csak valamennyi bot vagy korbácsütésre ítélték.)Ezek az egyes moszlim országokban való törvények, amit a koránt olvasó és abban hívő buzgó vallásos emberek alakítottak ki.
Tovább várom valamelyik kedves muszlim válaszolótól, hogy igazolja vagy cáfolja azt a hírt, hogy hivatalosan a moszlim hitet csak akkor hagyhatod el, ha meghalsz. Hivatalosan,tehát nem az érdekel, hogy európai meg felvilágosultabb (tehát nyugati mintát követő) muszlim országokban nem így van. A valódi törvény érdekelne.
Ugyanis az én szerény véleményem az hogy könnyű egy európai országban moszlimkodni. Költözz ki egy ilyen országba, és tapasztlj. Tévedéseimért előre is elnézést kérek. A szentháromságot pedig ne egy moszlimtól vagy jehova tanújától várd, hogy megmagyarázza, mert nem értik. Remek magyarázatok vannak református lelkészektől is.
Tisztelettel,
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!